Kara28 komentáře u knih
Druhý díl Afteru mě ohromil. Vzal mi dech i slova, připomněl občas mou vlastní realitu a ukázal, jak moc důležitý je v životě odpouštět. Oba hrdinové se snažili odpoutat se od druhého, ale přitažlivost a touha je táhne k sobě, i přes všechny ty chyby a nedorozumění, což se mi nečekaně líbilo. Co mi ale vadí, je Hardinovo majetnické chování a že Tessu nenechá rozhodovat o svém životě.
Lehce, pochopitelně a navíc s krásnými ilustracemi připraví staršího sourozence na příchod toho mladšího. Moc pěkně zpracovaná kniha.
U Havrana v maturitní četbě jsem já osobně asi šlápla vedle. Moc jsem se v tom nevyznala a to tajemno mě zužovalo. Ale na druhou stranu se mi moc líbila ta symbolika.
Příběh, který krom informací okolo samotného útěku reflektuje i všeobecné dění a poválečný osud hrdiny. Je to kniha silných emocí spojených se smrtí a bolestí bohužel typickou pro toto místo a období.
To kouzlení s jazykem a hlubším zamyšlením u jednotlivých básní, ach. Ale nepřijde mi zas tak skvělá, abych ji musela mít v knihovně.
(SPOILER) Poměrně obsáhlé 20. století stručně, ale výstižně shrnuto. Čtivé, zajímavé a konečně něco, kde je shrnuta poválečná historie, která se snad do hodin dějepisu nikdy nevešla a vždy se končilo u druhé světové. Asi to není úplně přesný popis, ovšem dobu to přiblíží dostatečně. Moc se mi líbilo i členění podle roků a oblastí života. A rozhovory na konci to jenom podtrhly.
Zároveň ale některé pasáže by zasloužily více pozornosti, některé zase méně.
Přehledné, praktické a krásně zpracované, ovšem mě nic moc nového knížka nepřinesla.
Necelých 200 stránek o životě žen. Některé kapitoly jsem přešla bez hlubšího přemýšlení, některé se mi zaryly hluboku do mysli. Svižné a lehké čtení. V mnoha větách jsem se našla.
Podcast jsem nikdy neslyšela, ale knížka mě zaujala. Líbilo se mi zpracování pomocí rozhovoru a statistik.
Zřejmě silný příběh, který jsem ovšem nezvládla dočíst. Neuchvátila mě na tolik, abych to překousla a třeba se k ní po týdnu vrátila.
Kniha se četla dobře, stránky rychle ubíhaly, ale přišla mi zmatená a vlastně mi ani nic moc nepřinesla.
Druhý díl knihy od Červené propisky mě zase obohatil o slova, která jsem psala špatně nebo psala tvar, který jsem si myslela, že je spisovný a on nebyl. A nejsem si jistá, jestli se nějaká slova neopakují z prvního dílu. Každopádně kniha má čestné místo v mojí knihovničce.
Velmi čtivý, silný a poutavý příběh. Sice začátek byl takový, že jsem se do čtení hodně nutila, ale pak jsem se od knihy nemohla odtrhnout.
Kniha byla velmi čtivá, jen nějaké pasáže nebyly úplně zajímavé.
Po dočtení se ve mně pocity mísily. Bylo to čtivý, ale zároveň jsem cítila, že se musím ke čtení nutit. Ale příběh jako takový byl zajímavý.
Motivující a dala mi to, co jsem v danou chvíli potřebovala!
Jedna z knih o sportovních hvězdách, která ukazuje i soukromí a to všechno ostatní, co bylo doposud před diváky skryto. Kniha se mi líbila (asi kvůli tomu, že jsem se dozvěděla ty negativa slávy), ale občas to bylo všechno zamotané. Samozřejmě si nemyslím, že je vše na 100 % pravda...
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Naprosto jsem se vžila a na konci ukápla slzička. Nechápala jsem, jak může být vyprodaná. Teď už to vím, je totiž boží!
Třetí díl Afteru a emocionální Směsice. Nemůžu se od téhle série odtrhnout. Ačkoli má Tajemství přes 700 stran, přečetla jsem to skoro jedním dechem a mám pocit, že je v knize mnohem více než ve filmu. Častokrát jsem nedokázala posoudit, koho je mi líto víc nebo kdo dělá správněji. Ano, vlastně se to opakuje pořád dokolečka, ale já to asi nezvládnu odložit. Nic, jdu na poslední dva díly.
Páni! Po recenzích jsem moc nečekala, ale byla jsem více než mile překvapena. Originální nápad a zpracování, kolikrát jsem měla slzy na krajíčku a jak do sebe věci postupně zapadaly, neuvěřitelně čtivý. Konec mě potěšil a i to, že abychom šťastní a spokojený, musíme začít u sebe a někdy může stačit jen málo. Jenom mě tedy mrzí, že vůbec nevím, jak to dopadlo s Brooke. Fajn oddechovka, hltala jsem každé slovo, protože už jsem chtěla vědět, jak to teda nakonec dopadne.