katallinka komentáře u knih
Začátek byl dost pomalý a chvíli jsem se v postavách ztrácela. Nicméně potom se to rozjelo a bylo to neskutečně čtivé a pro mě hrozně moc strašidelné. Celkově skvělé čtení.
Skvělá oddechovka, i když už od první kapitoly je celkem jasné, jak se bude kniha vyvíjet, tak to bylo úžasné čtení. Nutně si zítra musím zajít pro zákusky, i když se asi nemají šanci vyrovnat dobrotám z knížky.
Opět napínavé čtení s velmi překvapivým rozuzlením. Oproti předchozím mě vyšetřování tolik nebavilo, ale i tak zasloužené 4,5*.
Tato série je skvělá, ani u třetího dílu nemám pocit, že je to pořád to stejné. Autorka umí do příběhu skvěle zapojit romantiku, erotiku a nějaký silný příběh postav. Opět se jednalo o knížku, kterou nejde odložit!
Velmi smutný příběh. Po celou dobu čtení mi bylo Štěpána moc líto. Tolik smutných a děsivých témat v jedné knize. Nejhorší je, že to mohl být příběh každého z nás. Knihu jsem poslouchala a myslím, že zpracování příběh posunulo, ještě o něco výš. Nejlepší audiokniha!
Myslím, že tuto knihu nelze hodnotit jinak než 5 *. K deníku jsem přistupovala jako k historickému pramenu a nikoli jako k románu. Při čtení, kdy víte, jak vše dopadne se mi hrnuly do oči slzy. V knize nenajdeme, žádné válečné hrůzy, ale je prostoupen nadějí, laskavými lidmi a obyčejnými problémy jedné úžasné dívenky. Velmi zajímavá kniha!!
Knihy Petry Dvořákové ve mně vždy vyvolají řadu emocí, které občas překvapí. Tato kniha se zabývá velmi těžkým tématem. Od počátečního odporu a zhnusení, se dostavuje lítost a zvláštní soucit. Příběh, ke kterému bych přistupovala běžné s řadou předsudků a jednoznačným odsouzením, mně donutil k zamyšlení!
Zase jednou platí, že je lepší nesoudit knihu podle obalu. Knížka byla skvělá! Po dlouhé době jsem četla od rána až do večera, protože jsem se nemohla odtrhnout od čtení. Bylo to milé, vtipné a romantické, bez zbytečných klišé ( samozřejmě je jasné, jak to dopadne). Hlavní postavy byly sympatické, moc mě bavil vývoj jejich vztahu a Ronana jsem si úplně zamilovala. Na konci každé kapitoly jsou krátké citáty, které čtení pěkně ozvláštní.
Nádherná romantika, plná jídla a krásného prostředí. Navíc postavy tady byly naprosto dokonalé a neskutečně vtipné. Hned bych jela na dovolenou na Island do Polární záře.
Autorčiny knížky mě vždycky úplně zničí. Tady mi začátek přišel malinko pomalý a měla jsem obavy, jak se mi kniha bude líbit, ale konec byl úplný opak. Tolik strašných zvratů, navíc je hrozné, že autorka opět hodně čerpá z faktů. Celkově děsivá historie pro mne neznámých historických událostí.
Kniha mě nijak zvlášť podle obálky nelákala, ale dala jsem na doporučení a stáhla si audioknihu a jsem nadšená. Josefína je neskutečně zajímavá a vtipná postava. I detektivní zápletka se moc povedla. Hned jsem se musela pustit do dalšího dílu.
Velmi obdivuji paní autorku, že se pustila do této knihy. Je velmi důležité přiblížit, jak v dnešní době mohou některé země fungovat (nefungovat). Poslouchala jsem jako audioknihu a byl to zatím můj nejlepší poslech. Z knihy mi bylo hrozně smutno, ale nemohla jsem přestat poslouchat.
Tak tohleto bylo úžasné podzimní čtení! Příběh byl velmi zajímavý a neskutečně čtivý. I přes celkem velký počet stránek jsem se ani chvilku nenudila. Postavy se tady oproti prvnímu dílu hodně povedly. Brala bych klidně celou sérii s Annou, Agnes a Milem. Navíc konce autor umí skvěle, i když něco jsem odhadla.
Čekala jsem těžké čtení, ale i tak jsem poměrně překvapena. Těžká doba vylíčena brilantním stylem. Autorčina strohost příběhu přidával na děsivosti a zároveň mi nedala možnost si chvíli oddechnout. Prostě jsem musela číst dál a dál.
Nádherné zakončení série. Z předchozích dílů jsem byla trošku rozpačitá, ale u tohoto můžu konečně říct, že kniha je lepší než film.
(SPOILER) Já vím, že Colleen tohle umí, ale i tak jsem opět překvapená, jak skvělé čtení to bylo. Lily, Ryle i Atlas byly skvělé postavy. Hlavní myšlenka domácího násilí, zde byla skvěle zakomponovaná, moc jsem Lily fandila. Celkově nemám knize, co vytknout. Navíc doslov mě úplně dostal! Mám moc ráda, když knížka vychází z autorova života. Vždycky mi to připadá mnohem zajímavější, reálnější a v tomto případě děsivější. Podobné knížky by měly vycházet a všichni bychom je měli číst, abychom dali ženám šanci utéct a ukázat jim, že takový vztah rozhodně v pořádku není.
Opět povedený díl. Případy jsou vždycky hrozně zajímavé a dost zamotané. Takže jediné, co bych vytkla je délka. Nicméně, co ten konec ?! Brzo musím zjistit, co to všechno znamenalo a pustit se do dalšího dílu.
Tohle byla skvělá detektivka. Napínavá, čtivá, vtipná a plná sympatických postav. Navíc vyřešení případu mě dost překvapilo.
Velmi zvláštní a zároveň zajímavé pojetí apokalypsy. Autor mě umí vždy zaujmout a jeho knihy čtu na jeden zátah. Velmi mě bavily humorné narážky na aktuální dění a české politiky. Zároveň jsem se při čtení často musela zamýšlet nad tím, jak se k sobě a přírodě chováme. Nicméně jsem čekala trošku jiný závěr.
Ke konci jsem neustále nahlas říkala ,,hnus,,… Nechápu, jak autor něco takového dokáže napsat. Asi od poloviny jsem si musela dávat pauzy, protože mi při čtení bylo špatně. Samozřejmě se to kvůli tomu zároveň velmi dobře četlo. Tento díl byl v mnohem jiný a největší pozitivum vidím v odhalování Robertovy minulosti. Asi zasloužených 5*, ale rozhodně potřebuji od Cartera pauzu.