Kate84 Kate84 komentáře u knih

Arabský svět – jiná planeta? Arabský svět – jiná planeta? Emíre Khidayer

Zajímavý pohled na arabský svět očima našince. Bez předsudků a navíc z pohledu evropské ženy, která už něco o Arabech ví.

28.02.2014 4 z 5

Stíny na Nilu Stíny na Nilu Kate Furnivall

Kniha je náramně příjemná. Je docela dost čtivá, ale malinko tam chybí dějový spád. Nicméně autorka umí krásně vykreslit atmosféru. Děj je sice nabitý zápletkami, ale tak nějak do sebe nezapadají, tím pádem se ani moc nedá předpokládat jejich rozuzlení. Kniha se mi četla velmi dobře a proto dávám vyšší hodnocení i na úkor hloubky knihy, kterou moc neoplývá.

02.02.2014 4 z 5

Impresionisté: Soukromé životy Impresionisté: Soukromé životy Sue Roe

Kniha by byla zajímavá, kdyby byla napsaná vytříbenějším způsobem. Příběh samotný je zajímavý a finanční stránka věci k impresionistům patří, celý jejich život se točil bohužel i kolem peněz. Ale jeden odstavec na jednu stranu je trochu těžko stravitelné čtení. \je to psáno horkou jehlou.

28.10.2013 3 z 5

Volání černé kachny Volání černé kachny Eva Bešťáková

V této knize jsem se kdysi poprvé setkala s otevřeným koncem a nemohla jsem uvěřit, že kniha může skončit i takto. Zanechalo to ve mě tak hluboký dojem, že dodnes používám přirovnání "Dopadlo to jako s Černou kachnou". Ovšem nic víc si už z knihy nepamatuji, jen ten silný dojem nazávěr.

17.07.2013 5 z 5

Deprese Deprese Štěpán Kovařík

Výborný průvodce Vašimi otázkami ohledně této nemoci. Velmi útlá brožurka věnující se všem aspektům deprese, díky které se každý může dozvědět základní informace o této nemoci a jak se chovat k nemocným lidem. Měla by to být povinná literatura.

09.02.2013 5 z 5

Klub Pickwickův Klub Pickwickův Charles Dickens

Kniha mne nezaujala, příliš popisná. Popis každé postavy je velmi zdlouhavý a pohled dětskýma očima je vybarven dosti divoce. Žádné napětí, žádné zvraty.

02.10.2012 2 z 5

Hladový příliv Hladový příliv Amitav Ghosh

Kniha mne ničím neoslovila, ani jsem ji nedočetla. Dobré vykreslení postav je jediným plusem. Pokud vyhledáváte odpočinkové čtení bez napětí a z prostředí Indie, mohu jen doporučit. Třeba se prokoušete k jádru pudla.

02.10.2012 2 z 5