katushah katushah komentáře u knih

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

První díl mně velmi nadchnul. Úplně nový příběh, nový nápad, navíc období druhé světové miluji, takže se mi jejich smyčka s každodenním bombardováním hodně líbí. Bohužel další díly už jsou jen pro smích. Zůstala bych jen u tohoto. :)

04.04.2017 5 z 5

Splav a jiné básně Splav a jiné básně Fráňa Šrámek

Tento autor mi přijde nedoceněný. Mám ráda všechna jeho díla. Píše o lidech, lásce, válce, světu, o všech soudobých tématech. Vynikající básnické sbírky.

03.04.2017 5 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Ze začátku to vypadá jak milostná romance a pak je z toho horror. Celkem působivé dílo.

03.04.2017 4 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Nechápu, jak se toto mohlo stát bestsellerem. Ano, je pravda, že se to dobře čte, je to svižné a možná občas i zajímavé, ale to je tak vše. Nechápu, jak autorka mohla přetvořit upíry na tyhle metrosexuální třpytivý hošíky, co se promenádují na sluníčku. Kdyby napsala jen klasickou love story možná by udělala líp.

Zahrada bestií Zahrada bestií Jeffery Deaver

Jelikož miluji detektivky i téma druhé světové války, tak jsem si koupila tuto knížku. Byla to má první detektivka od Deavera, ale rozhodně ne poslední. Tato knížka má skvěle vymyšlený děj, dobře se čte a ráda se k ní vracím. Je to jedna z mých nejoblíbenějších.

Iluze Iluze Jeffery Deaver

Jedna z nejlepších knih od tohoto spisovatele. Můžu jí číst pořád dokola. Neuvěřitelný příběh a napětí. Navíc se dobře čte.

Dracula Dracula Bram Stoker

Nefandím moc upírům, ale tahle kniha si mně i přesto získala. Je skvěle napsaná, rychle se čte, zažrala jsem se do ní a přečetla jí za pár dní. Ráda se k ní vracím. Vždycky mně zabaví. Super dílo!

Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

První díl této trilogie mně nadchnul, ale další dva už byly utrpením. Děj se neustále opakuje dokola. Neustále někdo někoho hledá a někam běží. Musela jsem přeskakovat části, jak mně to vytáčelo. Finální bitva byla naprosto nelogická, dlouhá a nezáživná. Stejně, jako celý tento díl. Přečetla jsem si pořádně akorát konec, ten byl aspoň trochu zajímavý.

31.03.2017 3 z 5

Sex ve městě Sex ve městě Candace Bushnell

Taky mám seriál ráda, ale tohle byla nuda o ničem. Ještě, že jsem to koupila za pár kaček a tak mně to tolik nemrzí. :)

24.03.2017 1 z 5

Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky Edgar Allan Poe

Nejvíce se mi líbí Jáma a kyvadlo a Černý kocour. Moc hezké a zajímavé básně. Vřele doporučuji.

Poštovní úřad Poštovní úřad Charles Bukowski

Já mám mnoho známých, kteří pracují na poště, takže mi tato knížka je velice blízká. Je vtipná, stručná, jednoduchá. Nic extra náročného, pobaví a to je hlavní, proč číst Bukowského, hlavně pro zábavu! :)

24.03.2017 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Taky na to mám rozporuplný názor. HP miluji, takže jsem musela mít i tento díl. Ale trochu mně zklamal příběh jako takový, je to dost přitažený za vlasy a i když se mi líbí, že tam je můj favorit Draco Malfoy se svým podivuhodným synem, tak celková přeplácanost a častá nelogičnost děje mi kazí dojmy. Dávám 4 hvězdy jen díky tomu, že mám ten svět ráda. Jinak by dopadl hůř.

Netvor z temnot Netvor z temnot Duane Swierczynski

Vynikající triologie. Na videa jsem se nedívala, radši jsem si to představovala podle sebe. Na to, že jsem je koupila za pár kaček v levných knihách, tak jsou to skutečně kvalitní a vynikající detektivky.

Puls Puls Stephen King

První Kingova kniha a zůstane mi v mysli asi navěky. Tato kniha má super děj a příběh, baví mně taková ta nejistota, že nikdo nic neví a tak se seberou a někam jdou s nadějí, že budou moudřejší a přitom prdlačka. Navíc má otevřený a trochu nejasný konec, proto často přemýšlím, jak to mohlo dopadnout. Vynikající kniha!

Aliance Aliance Veronica Roth

Mně se líbil film Divergence, tak jsem si přečetla i knížky a hodně mně zklamaly. Je to psané v podobném duchu jako Stmívání. Takový pubertální jednodušší děj, nic extra chytrého nebo zajímavého. Dočetla jsem to s donucením, abych věděla, jak to dopadne, ale nezaujalo mně to.

24.03.2017 4 z 5

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Úžasně propracovaná triologie. Každý díl přináší plno zvratů a informací, které do sebe zapadají jako puzzle. Milostný trojuhelník je sice trochu kýč, ale v tomto provedení mi vůbec nevadí, spíš naopak. (Fandila jsem samozřejmě Peetovi) Celá ta koncepce moderního zuboženého světa mi přirostla k srdci, protože je to dost reálná vize budoucnosti. Přečetla jsem celou triologii už několikrát a stejně se k ní pořád ráda vracím. Nikdy mně neomrzí.

24.03.2017

Ty Ty Caroline Kepnes

Naprosto fantastická kniha! Chytlavá, zajímavá, originální. Příběh má co nabídnout. Ještě dlouho po dočtení mi leží v hlavě a musím si sehnat další díl Skrytá těla! Pořád přemýšlím nad tím, jestli takhle někdo může skutečně uvažovat a jestli není třeba někdo takový v mé blízkosti. :)

Nesmír Nesmír Karel Šiktanc

Četla jsem to do výzvy a bylo to teda hodně zvláštní překvapení. Pan Šiktanc tam vytváří takovou svoji podivnou a dost těžkou poezii. Znovu bych to nečetla.

16.10.2024 3 z 5

Podivuhodný případ Benjamina Buttona Podivuhodný případ Benjamina Buttona Francis Scott Fitzgerald

Film miluju a taky mně teda překvapilo, jak moc je příběh odlišný. I tak mně ta povídka ale hodně nadchla, smála jsem se, plakala...Chtělo by to víc.

06.07.2024 5 z 5

Pacient Pacient Sebastian Fitzek

Třetí kniha od autora a zatím nejslabší. Identita vraha se tu moc netají a tím ze mně opadlo napnutí. Ale i tak tam bylo pár fajn věcí a zvratů. Takže v pohodě.

23.11.2023 4 z 5