KayvonPrg komentáře u knih
Krásná barvitá kuchařka, plná nejen receptů, ale i informací o typických surovinách.
Graficky pěkně zpracovaný průvodce, který je hezky přehledný. Krásně se orientujete v mapách a nevynechá jedinou část Londýna. Londýn opravdu poznáte.
Do knihy jsem se začetla poměrně rychle a případ tvrdohlavé, přes mrtvoly chodící, Eriky Fosterové se mi zaryl pod kůži. Kniha měla spád, je čtivá a krásně plynula. Přiznám se, že jsem četla zajímavější a propletenější detektivky, ale příběh, místo děje a postavy způsobili, že mi ruce "přimrzly" ke knížce a nemohla jsem je od ní odtrhnout :)
Inspirativní, kreativní, motivující, prostě úžasná. Rozhodně by neměla chybět ve vaší knihovně :)
Snad jediná kniha tohoto druhu na českém trhu! Karel Veselý odvedl kus práce, které si jako fanynka černé hudby velice vážím. Kniha má sice menší rozměry, což nevadí - kniha je hezky skladná. Ale odnesl to font písma, které je opravdu velmi malé.
Knížka je vtipná i oddechová. Krásně doplněná ilustracemi. Škoda jen, že v některých částech tak stručná. Vůbec by mi nevadilo, kdyby autorka chodila v kapitolách více do detailů.
Vážně jsem se těšila na to, až knihu konečně dočtu a budu ji moci konečně odložit. Nerada knihy nedočítám a hodnotím je předčasně. Velice mě zaujalo to, čím se Dokonalý cizinec oháněl na svém obalu a také jeho recenze. Bohužel, ač tam byl nečekaný zvrat, DC zklamal. Střídání pohledů a časů na mě v tomto příěhu půsoilo zmatenčně, i když autorka chtěla příběh asi obohatit a oživit. Věřím, že si najde své čtenáře, ale do Zmizelé má daleko a Dívku ve vlaku sotva stíhá. Za mě medaile na obale též neodpovídá.
Válečné tématice se vyhýbám, ale Remarqua jsem četla v rámci přípravy na maturitní zkoušku z českého jazyka. I přes drsné a smutné části, jsem se nemohla odtrhnout od stránek a musela pokračovat ve čtení. Remarque píše velmi poutavé a vypovídající čtení. Pochopila jsem, proč se dostalo do povinné četby. Každý by si ji měl jednou přečíst.
Naprosto výstižné podání životních útrap a nástrach žen a dívek jakéhokoliv věku v krátkých komiksech. Smála jsem se skoro u každého "čtverečku" :D
Myslím, že každá se najde v nejednom z nich :)
Četla jsem v originále (angličtině) a doporučuji. Sarkastické vtípky pak lépe vyzní.
Jelikož jsem v mém okolí slyšela pouze kladné ozvěny na tuto knihu, rozhodla jsem se ji také přečíst.
Nejdříve jsem si říkala: "Co bych četla deník nějaký rozmazlený rockový hvězdičky, co neví co s prachama a časem, tak jede drogy. Koho to zajímá? Každý ví, že rock'n'roll a drogy holt patří k sobě a Sixx není první ani poslední rocková hvězda, která do toho spadla."
Jenže po několika stránkách se sama kniha stala drogou a já si uvědomila, že se od stránek nemůžu odtrhnout. Člověk se diví, že i přesto v jakých stavech se Sixx nacházel, dokázal své pocity přesunout na papír.
"Přišel jsem k sobě v nemocníční posteli. Byl tam policajt a snažil se mě vyslýchat, tak jsem mu řekl, ať se jde vycpat. Vytrhal jsem si hadičky a jenom v kožených kalhotách jsem se vypotácel na parkoviště... "