killy
![Aréna smrti Aréna smrti](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34595/arena-smrti-3CF-34595.jpg?v=1475744209)
První díl trilogie je absolutní pecka. Přesně tohle chcete jako teenager číst... Napínavé, čtivé, originální, postapokalyptické téma... Chtěla jsem být jako ona! Moc se i líbil námět. Rozhodně doporučuji jak dospělým, tak i starším dětem :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Heidi a její nové příběhy Heidi a její nové příběhy](https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61234/heidi-a-jeji-nove-pribehy-61234.jpg?v=1296256028)
Další díl plný úžasných ilustrací. Čtivá, jednoduchá kniha o rodině, přátelství a životě. Řekla bych, že tyto příběhy jsou ještě o fous lepší než v knize "Děvčátko z hor". Pohádky o Heidi by měla znát každá mladá slečna :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Heidi, děvčátko z hor Heidi, děvčátko z hor](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/303251/heidi-devcatko-z-hor-yro-303251.png?v=1467812385)
Klasický a dojemný příběh holčičky z hor který nesmí chybět v knihovně malé slečny. Příběh o rodině, přátelství a naději. Navíc je kniha nádherně ilustrovaná, četla jsem ji s babičkou a nyní ji čtu dceři :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Byla jsem otrokyní Byla jsem otrokyní](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28435/byla-jsem-otrokyni-fyU-28435.png?v=1617982081)
Tuto knihu jsem začala číst z nudy, nakonec mě ale zaujala jako žádná jiná s podobným tématem. Brutální příběh dívky z primitivní vesnice, která se musí potýkat s neskutečným násilím a týráním. Čtivá kniha co nenudí, žádné zdlouhavé popisy nebo vysvětlování. Rozhodně zajímavé okénko do jiné, pro nás nepochopitelné kultury.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Krása nesmírná Krása nesmírná](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35418/krasa-nesmirna-35418.jpg?v=1272554501)
Kniha která patří neodmyslitelně do dětských pokojíčků už několik generací. Hrdinné pohádky o udatných bohatýrech a překrásných pannách jsou přesně to co chcete dětem číst.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Prvootec Prvootec](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360282/prvootec-YYJ-360282.jpeg?v=1587061507)
Nesouhlasím s místním názorem že je kniha špatná. Koupila jsem ji manželovi - absolutnímu nečtenáři - těsně před narozením syna. Knihu četl postupně, jak syn rostl. Byl nadšený, že někdo prožívá to co on. Že to někdo chlapsky řekne, jak to je, jaká je to pruda a štěstí zároveň. Pomohlo mu to zvládnout období nespaní i růstu zubů a teď jsme připraveni s láskou a věnováním poslat knížku kolegovi z práce :) Já za sebe doporučuji jako vtipnou podporu pro těžké první dny života s miminkem :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Revival Revival](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236593/revival-6YH-236593.jpg?v=1434103253)
Jamie šel životem přesně tak jak by asi každej kluk a chlap jeho věku chtěl... Holky, kapela, večírky, chlast... Kdo by řekl, že ta cesta bude z velké části spojená s cestou reverenda Jacobse. Opět mě velmi zaujala povaha postav, posuny k dospělosti a zodpovědnosti které dělal Jamie i posuny k šílenství reverenda Charlieho... Finále je velkou Lovecraftovskou poctou. Musím říct, že jsem stále v knize hledala jednu věc, té jsem se ale nedočkala a proto hvězdičku dolů :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Puls Puls](https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/893/puls-zkI-893.jpg?v=1636052401)
Já prostě nevím co si o téhle knížce myslet.... Začátek je WOW!! úplná pecka, litá to ze všech stran, ani nedýcháte, říkáte si sakra co se stalo a proč a co ten kluk...
A pak přijde něco jako : Hm... Aha takže tohle... Jo... Hm... No to je trošku moc ne? Jakože Šaman ? Hm... No to už ale ne tohleto....
Prostě ta druhá půlka a obzvláště konec je propad úplně do jiné dimenze Kingova psaní.
Já prostě miluju první půlku téhle knížky... Ale měla tam skončit :D
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zhubni Zhubni](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121134/zhubni-wN2-121134.jpg?v=1557044189)
Námět super, jen mi místy kniha přišla až moc dlouhá. Kapitoly s cikány mě moc nebavily... Billy i vedlejší postavy jsou celkem sympaťáci ale čtení bylo takové plytké, na Kinga až moc předvídatelné a místy zbytečně natahované. Hvězdička za konec.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Prokletá místa Čech a Moravy Prokletá místa Čech a Moravy](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106556/prokleta-mista-cech-a-moravy-106556.jpg?v=1326960788)
Jsem z knihy velmi zklamaná, tajemná místa naší země to je moje parketa. Mrzí mě, že v knize je spousta nepodložených informací - aby jste mi rozuměli, chápu že se jedná o pověsti a mýty, ale spoustu z nich dle mého názoru vymyslela přímo autorka... Navíc u historických postav, které prokazatelně existovaly, chybí bližší popisy a informace. Kniha je celkově velmi zvláštně psaná. Za sebe doporučuji podívat se po jiné publikaci...
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Deník malého Minecrafťáka 6 Deník malého Minecrafťáka 6](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419917/denik-maleho-minecraftaka-6LTzUqn-JMo-.jpg?v=1567766441)
Celou sérii knížek o Minecrafťákovi dcera (tehdy 7-9) doslova zhtlta. Koupila jsem 1. knihu i jako dárek pro jejího kamaráda (11) a ten nadšeně dokoupil i další díly. Pokud má něco přivést děti ke čtení, je to tato kniha. Minus je sympatický ňouma, prostředí Minecraftu cool a komiksová ichforma s ilustracemi zaručují úspěch. Rozhodně doporučuji, sama jsem se u knih několikrát zasmála. Škoda že už je konec....
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Deník malého Minecrafťáka 5 Deník malého Minecrafťáka 5](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389332/denik-maleho-minecraftaka-5-9BV-389332.jpg?v=1536839775)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Deník malého Minecrafťáka 4 Deník malého Minecrafťáka 4](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378232/denik-maleho-minecraftaka-4-8v2-378232.jpg?v=1528795636)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Deník malého Minecrafťáka 3 Deník malého Minecrafťáka 3](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351918/denik-maleho-minecraftaka-3-RE5-351918.jpg?v=1505337521)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Deník malého Minecrafťáka 2 Deník malého Minecrafťáka 2](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333748/denik-maleho-minecraftaka-2-cAo-333748.jpg?v=1487351213)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Deník malého Minecrafťáka Deník malého Minecrafťáka](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319423/denik-maleho-minecraftaka-vXB-319423.jpg?v=1478247695)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Víla Amálka Víla Amálka](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43364/vila-amalka-43364.jpg?v=1282634685)
Jako matka oceňuji krátké pohádky na dobrou noc, dobře srozumitelné i pro nejmenší děti. Pěkné ilustrace a klasika která k dětství prostě patří :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Knížka Knížka](https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77806/knizka-77806.jpg?v=1306326067)
Hele tohle je prostě bomba :D Zatím pobavila mě, manžela, děti i každou návštěvu co k nám zavítá je to taková malá, hravá blbost co prostě chcete mít v knihovně... A nepřeskakovat!!! :D
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Prokletí Salemu Prokletí Salemu](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29668/prokleti-salemu-T8w-29668.jpg?v=1599145924)
Co napsat a nespoilerovat.... :) Kniha ač je delší, odehraje se vlastně celkem rychle. Plíživé zlo z Marstenova domu vyčkává, jakmile se ale dostane ven, způsobí obrovskou vlnu (ne)smrti, která se nezastaví před ničím a nikým. Rozhodně jeden z TOP5 upírských příběhů. Překvapující brutalita a nevybíravost je Kingovy v tomhle období vlastní a pokud hledáte noční můry a mrazení v zádech, nezklame.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265/rbitov-zviratek-S8r-265.jpg?v=1643880107)
Kniha, která mě přivedla ke čtení. Moje první Kingovka. Můj první horor, který ze mě udělal milovníka strachu. Dokonale napínavé dílo, dodnes cítím tu atmosféru u Juda na verandě, dodneška si představuju pach vlhké zeminy, mrazí mě při vzpomínce na toho zatraceného kocoura, vidím klikatou cestičku houštím... Rozhodně doporučuji přečíst od Kinga právě tuto knihu i kdyby to měla být vaše jediná.