kloin komentáře u knih
Po dlouhé době jsem narazil na toto pokračování předchozího dílu. Vezmu si i další díl série k přečtení.
Detektivka trochu jinak. Humor je mi blízký a výborný závěr.
Již je to déle, co jsem četl. Začátek mě nadchnul a čekal jsem s napětím jak to asi skončí. Musím říct, že konec mě zklamal. Očekával jsem od toho více.
Doporučuji se při čtení vybavit láhvemi s vodou. Četl jsem v úmorných srpnových vedrech.
Trochu škoda, že je to zatíženo minulým režimem. Vražda je špatná za každého režimu. Jen se tam objevují tehdy "běžně přijímané pravdy", o odsouzení trestů za opuštění republiky a samé soudruhu... Škoda, že nebylo napsáno více nadčasově; u jiných knih se mu to podařilo vice.
První verzi jsem sledoval na intenetu, kde postupně příběh vznikal. Následně jsem si koupil knihu, která moc má očkávání nenaplnila. Nyní jsem se dostal k "verzi 2" a opět zklamání.
Kdyby se v knize vykašlal na politiky, se kterými si to takto "vypořádal", knize by to prospělo.
Nejděsivější na katastrofických knihách je uvěřitelnost, že takto by k tomu jednou mohlo dojít. Míra uvěřitelnosti k této knize je u mě velmi nízká. Po přečtení ve mně zůstává pocit že to šlo napsat mnohem lépe.
Knížka která pohladí. Příběhy a situace, které by často mohly být i z jiného prostředí.
Vybral jsem si knížky z "čtenářské výzvy" a nebyl jsem zklamán. Půjdu i do dalších dílů.
Těšil jsem se na další díl a nebyl jsem zklamán. Uvítal jsem genealogický strom na poslední stránce, už je to déle od minulého dílu a rychleji jsem se dostal zpátky do děje.
Jako by si národ musel sahnout hodně na dno, aby se vzpamatoval. Otázkou je, zda tento díl už je to dno, nebo ne. Se školními znalostmi se to dá těžko odhadnout, a tak se těším na další díl zbavený různých klišé.
Jedno z nejlepších pokračování základní série. Bez zbytečné ironie jiných autorů pokračování, s čtivým příběhem a přiměřenou dávkou erotiky
Komentáře jsem četl až později, takže jsem byl trochu nervozní, že si pořád pletu osoby. Celou knihu si autorka nechává otevřenou na různé konce. Zakončení mě zklamalo, připadlo mi trochu moc jednoduché na předchozí příběh.
předchozí díly bych shrnul sem, protože se v podstatě jedná o jinou kapitolu téže knihy. Asi mnoho neprozradím, že jak jde čas, stárnou hlavní postavy a mnozí již umírají. Styl humoru je shodný s předchozími díly; mohlo by to působit dojmem, že ne až tak dobrý, ale myslím, že to není pravda. Jen je nutné to proližit i jinými knihami, ne to přečíst vcelku.
Po delší době jsem si vzal knížky od Švandrlíka. Rozhodl se více se rozepsat o dalších osudech postav ze své nejznámější knihy. Tak jako předchozí kniha - další příběhy.
Po delší době jsem si vzal knížky od Švandrlíka. Rozhodl se více se rozepsat o dalších osudech postav ze své nejznámější knihy. Doba pokročila a vývalí PTP zestárli.