knih-o-mol Online knih-o-mol komentáře u knih

Rozpravy o józe Rozpravy o józe Jiří Mazánek

Dobrý úvod do jogy, který bych bez váhání doporučil každému začátečníkovi.

18.03.2021 4 z 5

Postkapitalistická společnost Postkapitalistická společnost Peter Ferdinand Drucker

Nadšení 90. let a sny jak to asi bude chodit v budoucnosti. Jeden z důvodů proč jsem studoval 2 vysoké školy.

18.03.2021 5 z 5

Smrt čínského kuchaře Smrt čínského kuchaře Frédéric Lenormand

Kdo se doma snaži připravit čínu nejčínovatější k obědu bude se dobře bavit.

Duchovní cesta. Sv. 2 Duchovní cesta. Sv. 2 František Drtikol

Na webu nakladatelství Svět jsem viděl upzornění na přípravu třetího dílu této serie ještě před koronavirem. Na nynějších stránkách již nic není.

17.03.2021 5 z 5

Síla moudrosti: interpretace učení Fráni Drtikola Síla moudrosti: interpretace učení Fráni Drtikola Evžen Štekl

po vydání Duchovní cesty tato kniha nepřináší naprosto nic co by stálo za pozornost.

17.03.2021 1 z 5

Příběh prince Gendžiho 1 Příběh prince Gendžiho 1 Murasaki Šikibu

Číst po x-té úvahy jestli má postava zmáčené rukávy od rosy, nebo od slz je vyčerpávající i na jeden díl. Chtěl jsem se poučit o prvním románu na světě, ale je to nad mé síly.

17.03.2021 1 z 5

Posel z Dálného východu Posel z Dálného východu Michaela Pejčochová

Naprosto ojedinělá publikace svým obsahem i rozsahem, ale hrozná vazba. Kniha je tvořena dvěma neoddělitelnými částmi, první stránky dílů se při jejich zavírání mohou ohýbat. Nelze si textovou část vzít a číst jen tak někde, ideálnií je pouze na stole. Formát čtenáře doslova terorizuje a jak se koukám na vazbu jednotlivých částí, patrně se brzy rozpadne.

17.03.2021 4 z 5

Hlava na stole / La tete sur la table Hlava na stole / La tete sur la table Ivan Wernisch

mimo básní dobré na bezbolestné oprašování francouzského jazyka

Uctivý kolotoč Uctivý kolotoč Ivan Wernisch

"Milé děti, tento chlapec prohrál válku, ale protože my jsme lepší než on, tak mu teď dovolíme, aby ukázal, že je hoden žít mezi námi." - genialni rozhovor stejne jako basně

17.03.2021 5 z 5

Zásady hry na příčnou flétnu, zobcovou flétnu a hoboj Zásady hry na příčnou flétnu, zobcovou flétnu a hoboj Lukáš M. Vytlačil

Učenice, která má být neustále otevírána a studována, se nesmí rozpadat a ohýbat se. Vazba kontrastuje se skvělým obsahem, je to tragedie. Nakladatelsví ušetřilo pár korun a tím učebnici nasadilo trnovou korunu, škoda.

17.03.2021 4 z 5

108 haiku 108 haiku Jakub Zeman

Jedna z mála opravdu povedených českých sbirek haiku se skvostnými ilustracemi Jiřího Straky. O mnoho lepší než vydávání špatných překladů, či nekonečných vydávání Límanových kompilací.