-knihomolka-

Tahle trojdílná série mi připomíná mé roky na základní škole:-) pak jsem se ke knihám ještě párkrát vrátila, jsou tenké, dobře se čtou a pro puberťačky ideální pohodové čtení.

Tenhle příběh mě naprosto dostal. Během tří let jsem ji přečetla už asi 2x nebo 3x, celou dobu ve mně vyvolávala tak "divný" pocit nekomfortu, smutku a lítosti, když jsem se vžila do hlavní postavy, že jsem se ke knížce musela ještě několikrát vrátit. Za mě je tohle něco, co by si měl přečíst každý, kdo nemá zrovna na růžích ustláno a nebo ho prostě jen zajímá tahle tématika "těžkého" života. Určitě se k ní ještě časem vrátím.

Můj první gamebook. Nebavil mě tak moc, že je asi i poslední. Téma je fajn, horory miluju, ale přestože kniha nabízí až 11 možných konců, jsou více méně všechny skoro stejné, jen odlišně podané a nic nového se tam čtenář stejně nedozví. Jediné plus je poutavá obálka a fajn ilustrace uvnitř.

Hlavní hrdinka mě po nějaké době začala iritovat svým "klidem". Kdyby si někdo bez mého souhlasu půjčoval a bral mé oblečení a věci, letěl by jak namydlenej blesk! :-D Ale Allie to bere celkem v klidu a neměla jsem z toho pocit, že by ji to nějak zvlášť vadilo. Postava Hedry je pošahaný psychouš, který se neštítí opravdu ničeho. Námět je to dobrý, ale knížka by se dala, myslím, napsat i lépe, aby to byl opravdu kvalitní psycho thriller, ze kterého půjde čtenářům mráz po zádech, což se u mě bohužel nestalo.