Knihomolka97 Knihomolka97 komentáře u knih

Gentleman devět Gentleman devět Penelope Ward

No čekala jsem víc. Četlo se to dobře, ale chyběl mi výraznější děj. Přišlo mi, že se všechno semlelo během pár stran a jinak to bylo skoro o ničem. Prostě taková pohodová, nenáročná oddechovka.
Kniha ale ve mě přece jenom dokázala vyvolat nějaké emoce, chvilkama jsem měla i slzy na krajíčku... takže sice dávám ,,jen" 3 hvězdy, ale nelituju, že jsem si ji pořídila a přečetla.
PS: hned jsem si vzpomněla na Channinga Tatuma. :-D

10.11.2019 3 z 5

Bennett Mafia: Zakázaná láska Bennett Mafia: Zakázaná láska Tijan (p)

To bylo krutopřísně dobrý! Téma mafie, od nenávisti k lásce, zakázaná láska a tak dále, to je mojee.
Od úplného začátku příběh vtáhne do děje a už nepustí. Vážně je to hodně čtivé a skoro 500 stran jsem měla přečteno za dva dny.
Strašně mě bavilo jiskření mezi hlavními hrdiny. Riley a Kai. ❤ Sexualní napětí mezi nimi bylo hmatatelné. Netrpělivě jsem čekala na okamžik, kdy oba bouchnou.
A stálo to za to.
Je vtipný, když si uvědomím, že Kai (sexy mafián,velký boss rodiny, vrah a zabiják) mi byl sympatičtější a měla jsem ho raději než Riley. Ovšem v jednu chvíli mi málem zlomil srdce! Trošku mě mrzí, že tam nebyl i jeho pohled.
Kromě romantiky (hmm spíš erotiky) tam nechybělo i napětí, nebezpečí a překvapivé až šokující části. Někdy jsem se ale už trochu ztrácela a některé věci mi úplně nedávaly smysl, nicméně to vůůbec nevadí a na mém hodnocení se nic nemění.
5⭐ a prosím, další takové knihy! :))

11.07.2020 5 z 5

Láska online Láska online Penelope Ward

Tyhle knížky já můžu. :)
Nádherný příběh se sympatickými postavami, které si nejde neoblíbit. Ryder, Eden a samozřejmě Ollie. Při čtení jsem se připitoměle usmívala a uchechtávala, jedna část mě rozesmutnila a na konci mi dojetím i slza ukápla.

04.04.2020 5 z 5

Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

Opět skvělý příběh. Oblíbila jsem si úplně všechny hrdiny (samozřejmě až na Natea).
Na to, že je kniha docela velká bichle, přečetla jsem ji během dne. Nemohla jsem se odtrhnout.
Dost mě bavily slovní přestřelky mezi Spencerem a Dawn. :D

02.01.2020 5 z 5

Rebelské srdce Rebelské srdce Vi Keeland

Náádherný romantický komplikovaný příběh. Tento díl se mi líbil víc než předchozí. Chvilkama jsem byla úplně naměkko, Rush je prostě úžasný. :-))

15.09.2019 5 z 5

Rebelský dědic Rebelský dědic Vi Keeland

Upřímně jsem čekala trošku něco jiného (přiznávám, že jsem čekala víc erotiky), ale i tak kniha splnila mé očekávání. Gia byla skvělá, sympatická, vtipná, prostořeká, uměla Rushe dobře usadit. :-D Rushe jsem si zamilovala úplně neskutečně. Moc se mi líbilo, jak se nakonec ke Gie zachoval, když se dostala do takové situace. No..on se k ní od začátku choval hezky, i když nelogicky oddaloval neodvratitelné. :-D
S kým Gia otěhotněla jsem přesně věděla ve chvíli, kdy se ta osoba objevila. Kdo jiný by to mohl být? Takže i když nejsem překvapená, vážně mě zajímá, jak to sakra bude pokračovat? Ještě, že mám po ruce druhý díl...

12.09.2019 5 z 5

Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Tak tohle bylo něco! Už od první věty jsem věděla, že to bude příběh přesně pro mě. Bylo to zatraceně vtipné, bláznivé, milé, žhavé, vášnivé. Skvělá romantická zápletka i erotické scény.
Jediný malinký problém jsem chvilkama měla s hlavní hrdinkou Penelope. Sebevědomí na rozdávání, to svět neviděl. Líbila se mi její prostořekost a crazy osobnost, byla prostě svá a fakt skvělá, ale troška pokory ( :) ) by neuškodila. Na můj vkus někdy až přeháněla a asi jsem se tvářila stejně jako Jake. :D
Jake byl opravdu Chlap snů s velkým CH. Hodně jsem si oblíbila i jeho nejlepšího kamaráda/asistenta? :D Cama. A potěšil mě epilog.
Nemám srdce na to, abych dala méně než 5/5.

22.06.2021 5 z 5

Graysonův slib Graysonův slib Mia Sheridan

Graysonův slib jsem prvně neměla v plánu číst, pak jsem se rozmyslela, že do něho půjdu, ale stejně jsem ho odkládala. Opět si dávám imaginární facky. Bylo to samozřejmě naprosto perfektní. Hate-love romance je moje ❤.
Kira byla skvělá, proti ní snad nemůžu říct jediné slovo. Grayson byl tvrdší oříšek. Střídavě jsem ho nesnášela a měla ráda. Dvě situace mi málem zlomily srdce! Graysone, Graysone...něco jsi říkat fakt neměl!
Naopak jsem se ale při některých situacích smála nebo usmívala jako pitomec ( házení meruněk? :D sejdeme se uprostřed? :) jisté "zázračné" bylinky? :P drak a malá čarodějnice? --- DOKONALÉ ❤ )!
A ještě teda musím poznamenat, že je hrozné, jak se někteří rodiče chovají ke svým dětem. Co mi vůbec hlava nebere, je to, když za svoje chyby trestají nevinné dítě, které za nic nemůže! :(

09.02.2021 5 z 5

Defy: Nebezpečná láska Defy: Nebezpečná láska L. J. Shen

Naprosto boží! Žhavé a zároveň sladké a romantické. Jen škoda, že je to tak krátké. :-(
Už teď se těším na pokračování. Vicious na mě zatím moc dobrý dojem neudělal, ale přesto jsem zvědavá na jeho příběh.

24.08.2019 5 z 5

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Film Želary je jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Když jsem ho viděla poprvé, bulela jsem jako želva a i při dalších zhlédnutí nejde zastavit slzy. Konečně jsem se dostala i ke knížce. Je škoda, že je to pouze krátká novela a ne klasický román, nicméně i tak jsem ráda, že jsem ji přečetla. Moc se mi líbil postupně vyvíjející se vztah mezi Hanulkou a Jozou. Bylo to takové něžné. Prostředí Želar a místní lidé nejdou nepřirůst k srdci. Moc doporučuji film i knihu.

12.02.2024 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Poté, co jsem viděla filmy, jsem si řekla, že knihy číst nebudu. Nicmeně jsem se letos nechala zlomit a řekla si, že zkusím alespoň první díl. Ach, jaká jsem byla naivní a hloupá! Samozřejmě potřebuju číst všechny díly!
První díl (a nepochybuju o tom, že i ty další) je totiž ještě lepší než film, o tom žádná. Asi ani není potřeba nějaký dlouhý komentář. Bavil mě styl vyprávění, i když jsem se obávala er-formy. Harry a Ron mi přirostli k srdci hned, s Hermionou to bylo krapet horší. Ale je to skvělá trojka.
Rozhodně se pustím do dalších dílů.

23.11.2023 5 z 5

Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Kniha sleduje osud jedné rodiny, ale především Emilky od jejího dětství až po staří. Musím říct, že byla od malička teda pěkné kvítko. Bystrá, zvědavá, neposeda. Hned jsem si ji oblíbila.
Autorka píše krásným jazykem (myslím, že někomu styl sedne, někomu možná ne), já jsem každopádně neměla problém se začíst a byť je vyprávěno převážně v er-formě, tak se do příběhu vžijete a naplno ho prožíváte.
Bylo pěkně popsáno, jak se dřív žilo, sňatky z rozumu, mnoho dětí atd. Nebyla to lehká doba a během lusknutí prstu se spokojený, šťastný život obratil vzhůru nohama. Lidé museli učinit rozhodnutí, které jsou pro mě dnes těžko pochopitelné, ale tenkrát to jinak nešlo.
Musím zmínit třeba část těsně před a v průběhu druhé světové války, která byla skvěle vykreslena. Autorka občas něco málo z děje prozradila dopředu, což jsem oceňovala, protože jsem se mohla psychicky připravit.. :D
Byla jsem chvilkama jako na trní plná emocí a nejednou jsem neudržela slzy, jak to bylo kruté. Smrt.. číhala všude..
Krásný, smutný, dojemný příběh, který určitě doporučuju přečíst.

06.10.2022 5 z 5

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Jsem nadšená. Příběh se rozjíždí poměrně pozvolna.
Seznamujeme se s partou přátel, kteří se rozhodnou jet společně na dovolenou do Beskyd. Což zní docela poklidně, že. To by ovšem nesměli najet do špatné odbočky těsně před cílem...
Laura, Karin, Gábina, Michael, Felix a Dalibor. Nikdo z nich nebyl extra sympatický, na každém jsem našla něco, co se mi nelíbilo, nebo co mi přímo vadilo. Několikrát mě napadla myšlenka, proč tito lidé spolu vlastně stále kamarádí a někteří spolu dokonce žijí. Ano máme tu i dvě partnerské dvojice, které musím zmínit.
Příběh je vyprávěn v er-formě v krátkých kapitolách, což tvoří velice návykovou a čtivou záležitost. Vše perfektně popsáno od atmosfery, prostředí až po myšlenky a pocity postav. Měla jsem přečteno za dva večery jako nic.
Autorka už od začátku navodila mrazivou atmosféru, která s další otočenou stránkou víc a víc houstla. Chvilkama to bylo až strašidelné a měla jsem v hlavě otázky, jak to s tím zvláštním lese teda je? Že by nadpřirozeno? Či tam číhá někde nějaký zabiják?
Viděla jsem spousty hororů, takže nápady jsem měla různé.
V napětí jsem byla až do samotného závěru a rozuzlení bylo překvapivé. Naprosto skvěle vymyšlené a i dlouho po dočtení jsem nad tím ještě přemýšlela.
Nečekejte mnoho krve či brutalitu, ale pěkné psycho.

25.04.2022 5 z 5

Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

Hejno havranů ještě předčilo má očekávání!
Miluju milostné trojúhelníky a tady jsem se dočkala pěkně žhavého. Cecílie, Sean a Dominik. Zajímavá to trojka, jen co je pravda.
Cecílii jsem kolikrát nechápala a říkala si, ať Seana pošle radši do háje. Jeho bych nejradši někdy něčím praštila. :D
Dominik mi sedl víc. Je to sice blbý, protože se choval jako pěkný hajzlík, ale na Seanovi mi vadila hlavně jedna určitá věc...a Dom byl prostě lepší. :)
Každopádně je kniha celou dobu neuvěřitelně tajemná, svým způsobem napínavá, zajímavá a sexy. Při čtení jsem byla neustále jako na trní, trochu (víc) jsem ztrácela nervy a přesto, nebo právě proto, jsem si to maximálně užívala. Ten konec mě sice úplně zničil a chvíli jsem si s tím lámala hlavu, ale těším se na další díl jako blázen!
Chvilkama jsem si říkala, že je to úplně styl Amo Jones, pokud se vám od ní knížky líbí, tak tahle by vás rozhodně neměla minout.

14.02.2022 5 z 5

Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Já věděla, proč mám počkat, až vyjdou všechny díly. :D Tohle byla jízda! Knížka plná vášně, nenávisti, moci, žádná pohádka, žádná romanťárna.
Keira se mi moc líbila, odvážná, vzdorovitá, úžasná žena, které jsem od začátku fandila.
Mount...Lachlan neboli Lachtan ( :D ), byl prostěě nemilosrdný král, přesně jak napovídá název. Majetnický, dominantní, arogantní, sexy parchant, ale já ho žeru!! No co, o těchto "bad" chlapech prostě chcete číst. :P
Upřímně jsem čekala víc sexu, ale vynahradily to jiné scény. Atmosféra sexuálního napětí by se dala krájet.
Vyprávěno bylo hlavně z pohledu Keiry, ale jsem jsem hrozně ráda alespoň za pár částí z pohledu Mounta. :)
Na konci jsem prožila dva mírné šoky a jsem ráda že jsem u sebe měla druhý díl, do kterého jsem se musela hned pustit. :D
Škoda, že jsou knihy krátké, klidně by mohly být delší.

19.07.2021 5 z 5

Drzý bastard Drzý bastard Vi Keeland

Další výborný kousek od těchto dvou autorek. Drzý bastard mě vtáhl do děje od prvních stran, bylo to sakra vtipné. Omdlévající koza - ještě k tomu slepá, IQ bublajícího bahna...:D :D To je humor přesně pro mě.
Oba hlavní hrdiny jsem si okamžitě oblíbila, jejich špičkování a slovní přestřelky neměly chybu. Chemie, jiskření a sexuální napětí mezi nimi bylo uuuf skoro až hmatatelné. Byla jsem zvědavá na důvod, proč se vlastně Chance držel zpátky a přiznám se, že jsem pak byla docela šokovaná. Tohle jsem opravdu nečekala.
Kniha byla rozdělena na dvě části. První z pohledu Aubrey a druhá zase z pohledu Chance - to mi skvěle vyhovovalo. :)
Ve druhé části mě Aubrey trochu štvala. Nejdřív jsem ji samozřejmě chápala, ale pak mě její chování vůči Chanceovi (který je prostě úplně dokonalej, zvrhlík jeden :D ❤) mrzelo. Trošku už to na mě působilo zdlouhavě. Ale to je jen malinké mínus, i tak dávám plný počet.

15.11.2020 5 z 5

Láska mého života Láska mého života Penelope Ward

Krásný romantický příběh. Odpočinkový, ale dosti komplikovaný až do samého závěru. Příběh rozdělen na dvě části - minulost a přítomnost a bylo vyprávěno z pohledu obou postav. Četlo se to výborně. Raven i Gavina jsem si oblíbila a držela jim palce. ❤
Byly tam části, kdy jsem měla slzy na krajíčku a naopak části, kdy jsem měla chuť řvát. Třeba když se tam objevila Paige. Myslím, že ten šok jsem prožívala úplně stejně jako Raven. :D
A ještě musím říct, že mě mile překvapil Weldon - bratr Gavina. Ten opravdu perlil, i když kolikrát (no skoro pořád) nevhodně, mě prostě bavil. :D
Ano, už jsem pár knih s podobným tématem četla, ale tyto příběhy mám ráda, i když jsou v podstatě na jedno brdo. :)

09.11.2020 5 z 5

Až léto skončí Až léto skončí Penelope Ward

Ano, ano, to je přesně ono! Perfektní čtení na letní dny. :)
Samozřejmě je to předvídatelný, jednoduchý příběh, ale veelmi romantický a vtipný. Navíc s postavami, kterým musíte fandit. Noah a Heather. ❤ Moc se mi líbilo jejich sbližování a jak si k sobě tvořili silné pouto. Věřila jsem jim všechno a přiznám se, že jsem chvílemi měla i slzy na krajíčku...dojetím! Já vím, jsem hold cíťa.

09.07.2020 5 z 5

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Další pecka od autora! To není možný, kam na ty nápady chodí? :D Tentokrát jsem ovšem vraha odhadla správně, ale stejně jsem na konci byla v šoku, protože takový důvod by mě v životě nenapadl. Všechno do sebe zapadalo. Nemám co vytknout.

07.06.2020 5 z 5

Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

To je prostě naprostá dokonalost! :D Tenhle druh humoru mi přesně sedí, smála jsem se skoro po celou dobu čtení. ,,Kadící" části mě bavily. :D Milá pozvolná romantická linka, nejúžasnější postavy (až na jednoho blbce jsem si oblíbila úplně všechny!), vtipné situace a hlášky, super přezdívky. Doporučuju všemi deseti!!!

16.05.2020 5 z 5