Knihomura Knihomura komentáře u knih

Kdo roste v parku Kdo roste v parku Kateryna Michalicyna

Opět další podařené dílo Oksany Bula a hlavně obrovský dík nakladatelství HOST - že nám toto potěšení dopřává.

08.01.2020 5 z 5

Den, kdy voskovky řekly DOST Den, kdy voskovky řekly DOST Drew Daywalt

Skvělý nápad - užijte si s dětmi vtipný příběh a parádní ilustrace.

27.11.2019 5 z 5

Muminek a sníh Muminek a sníh Tove Jansson

Ještěže mám vnuky a mohu si užívat toto ilustrované vydání pro menší děti.

14.11.2019 5 z 5

Tetovaná teta Tetovaná teta Daniela Fischerová

Skvělé - zkrátka kdo umí - ten umí. A ilustrace též povedené.

30.03.2019 5 z 5

2x 101 knih pro děti a mládež 2x 101 knih pro děti a mládež Pavel Mandys

Je skvělé, že si někdo dal práci a sestavil tento sborník. Super pomocník pro učitele, rodiče, knihovníky,... zkrátka pro všechny, kteří "pracují" s dětmi a přivádějí je ke čtení a knihám. Sice mi tam pár autorů chybí, ale.... Kde jinde se /když již nevychází Zlatý máj nebo Ladění/ dá něco podobného dohledat. Něco málo je v časopise Tvořivá dramatika.
https://www.damu.cz/cs/katedry-obory/katedra-vychovne-dramatiky/casopis-tvoriva-dramatika/ a v publikaci Ivany Hutařové "Současní čeští spisovatelé knih pro děti a mládež".
a druhá část
A podobné o ilustrátorech.
Jen již někteří, včetně autorky, za těch 15 let od vydání nejsou mezi námi.
Za mne ale jen 4 hvězdičky, jelikož jsou tam i knihy, které u nás nevyšly. Člověk se natěší a..... v japonštině si je opravdu nepřečtu.

23.01.2018 4 z 5

Tango: Skutečný příběh jedné tučňáčí rodiny Tango: Skutečný příběh jedné tučňáčí rodiny Peter Parnell

Příběh podle skutečné události - prý. Pohodově a nenásilně napsaný. Najdou se v komentářích i tady škarohlídi, kteří budou tvrdit, že toto téma /dva tatínci se mají rádi a vychovávají spolu holčičku/ je pro děti nevhodné??? Viz Princ & princ

03.01.2018 5 z 5

Pohozené kšandy kamaráda Standy Pohozené kšandy kamaráda Standy Dagmar Kýrová

Verše tak nějak normální, ale ilustrace s vtipnými komentáři "v bublinách" jsou famózní!!! Už dlouho mne nic tak nenadchlo.

05.10.2017 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Skvělé! Musela jsem se krotit /při jízdě vlakem/ abych se neřehtala na celé kupé. Nevím co si mysleli moji spolucestující, neb jsem se celou dobu neustále pochechtávala.
Film také nezklamal, ale kniha je zkrátka kniha. ;-)
Trailer k filmu.

13.01.2017 5 z 5

Ti otravní králíci Ti otravní králíci Ciara Flood

Kouzelná knížka. Naštěstí budu mít brzy druhé vnouče, tak si to užiju ještě s ním - abych to tomu prvnímu úplně nezprotivila. Kdy bude přeloženo a vydáno něco dalšího?

24.11.2016 5 z 5

Papuchalk Petr Papuchalk Petr Petr Horáček

Všechny knížky od Petra Horáčka jsou SUPER!!! Škoda jen, že jich tak málo vyšlo v češtině. Kde je problém, páni nakladatelé?

23.08.2016 5 z 5

Půďáci ze staré školy Půďáci ze staré školy Milan Valenta

I takto se dá pracovat s tímto textem. https://www.youtube.com/watch?v=b2gHjO0WVzg

29.11.2015

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Film i kniha skvělé. Dětem je potřeba připomínat válku a tohle je super. Žádné drastické hory mrtvol, atp., přesto velmi působivé. Také je to jeden z mála pohledů "z druhé strany" . Většinou jsou knihy psané z pohledu Židů.
Ukázka z filmu.

23.04.2015 5 z 5

Deník malého poseroutky Deník malého poseroutky Jeff Kinney (p)

Dětmi velmi oblíbená.

06.04.2015 4 z 5

Jednorožec z moře Jednorožec z moře Jessie Sima

Knížka pro nejmenší, hodně ilustrací, málo textu, příběh o tom, že můžete být kým chcete a o přátelství.

07.12.2024 5 z 5

Gustík brečí Gustík brečí Sara Gimbergsson

Knížka pro úplně nejmenší o tom, že zkrátka i oni mohou mít "blbý" den. S dobrým koncem.

04.12.2024 4 z 5

Vánoce v Šípkové ulici Vánoce v Šípkové ulici Alena Mornštajnová

Na jednu stranu jsem čekala trochu víc - pro Santu též nehoruji :-(. Nápad dobrý, ale souhlasím s EvikU. Ježíškovi mohl pomoct někdo "český". Nicméně lepší než Teribear.

01.12.2024 3.5 z 5

Klárka a noční zahrada Klárka a noční zahrada Marie Štumpfová

Ilustrace krásně doplňují text. Ten je krátký - akorát na společné čtení a vyprávění o tom proč se nebát tmy.

31.10.2024 4 z 5

Babi Babi Martina Trchová

Ilustrace, pěkné, ale díky chybějícímu textu to vyžaduje spolupráci s dospělým člověkem.

06.09.2024 4 z 5

Violka: Román o hledání domova Violka: Román o hledání domova Mirka Skočílková

Letní oddychovka, předvídatelná, která si na nic nehraje.

27.08.2024 3 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Tentokrát příběh Daniela a Any moc růžový. Až neuvěřitelný.

11.08.2024 3 z 5