Knihotyna komentáře u knih
Citáty s tématem lásky, manželství a spřízněné duše.
Jednoduché, věcné.
Jedna z těch milých knížeček plných citátů na dané téma.
Buď silný. Pokud potřebujete slyšet slova povzbuzení, pusťte se do ní :)!
Oceňuji i grafické zpracování knihy - kombinace černé, bílé a zlaté barvy a jednoduchá grafika neruší celkový dojem z knihy - člověk není odváděn od toho, co je důležité :).
Měla bych se více dívat pro jakou věkovou kategorii kniha je, ale nevadí!
Kniha je pro děti od 8 let. Krásně a názorně zpracovává téma módy od dob pravěku až po současnost.
Nevyhýbá se ani starověkým civilizacím (Egypt, Řecko, Řím) či barbarským kmenům.
Zároveň jsem ocenila, že je zde místo o pro dávnou Indii, Čínu a Japonsko!
Pro zvídavé děti (ale klidně i dospělé :)), které zajímá svět módy napříč dějinami vřele doporučuji!
Je to však jen takové "naťuknutí", nečekejte nic objemného.
Kniha obsahuje mnoho ilustrací a méně textu, grafická podoba se moc povedla (popisy šatů, detaily, důležité osobnosti, inzerce, apod.) a děti zaujme :).
(SPOILER) Máte rádi Souboj Titánů? Já ano! A především tedy film z roku 1981!
Komiks je krásně zpracovaný. Od filmu se v pár věcech liší, ale to příběhu Persea na ničem neubírá! Ba naopak! Já jsem byla spokojená jak s výpravou, tak s grafickým zpracováním komiksu :).
SPOILER
Příběh začíná v království Argos v němž vládne Akrisios, ten má dceru Danaé, kterou nechá uvěznit, protože se bojí, že by mohl přijít o svou moc a bohatství. Byť uvězněná, přivede Danaé na svět syna, syna samotného Dia - Persea.
Danaé s Perseem přežijí a žijí v Serifu, u hodného rybáře a jeho ženy. Po pár letech však po Danaé zatouží zdejší král Polydektés a tak vymyslí lest, kterou se plánuje zbavit Persea - musí mu donést hlavu Medúzy.
Kniha Milenec snů od Sherrilyn Kenyon u mě spustila vlnu "antiky" aneb touhy po všem, co souvisí se starověkým Řeckem či Římem a především, co se týká samotné mytologie.
A kam jinam sáhnout než rovnou k nejmocnějšímu z Bohů?
Komiks od nakladatelství @grada_cz nás seznamuje s počátky - Uran a Gaia, kteří mají dětí, mezi nimi i titána Krona, který za pomocí matky ukončí hrůzovládu svého otce Urana, jenže jeho vláda se nakonec v mnohém neliší, je tak posedlý tím, že jeho děti ho svrhnout z trůnu jako on svého otce, že je raději všechny pozře. Až na jedno, které je ukryté - jeho jméno je Zeus.
Komiks je akční, poznáváme prakticky 3 různé světy, míjíme léta a dostáváme se do "blahobytu a míru" za vlády Dia. Na rychlé pochopení "kdo je kdo" je komiks přímo skvělý, vše zapadne kam má a nemáte problém se zorientovat :).
Komiks mám doma dlouho a nečtu ho poprvé a určitě ne naposledy. Zkrátka když vás přepadne "antikománie", je dobré mít něco v zásobě. A komiksy z této edice jsou tím pravým, rychlým, záživným čtením, kde se vyskytují naší oblíbení hrdinové! :)
Čekala jsem něco jiného.
Kniha by se dala považovat za jednu z "antistresových", pokud jste fanoušci koček, najdete zde stripy, omalovánky, vystřihovánky, bludiště či různé hledačky.
Mě knížka nijak zvlášť nenadchla, moudra mi nepřišla vtipná a celkově mi bohužel humor nesedl. Ale každý jsme jiný :).
Také milujete dopisy?
Já ano! A tato sada dopisů (konkretně 21 dopisů) opravdu stála za to!
Jedná se o dopisy Henriho Matisse (jak už název napovídá) a to především jeho ženě Amélii. Najdeme zde i dva přepsané dopisy od S. Ščukina či dopisy "služebnictvu". Nejvíce se mi líbil konečný dopis, který psal otci Jean Matisse.
Dopisy jsou osobní. Co Matisse trápilo, kdy přijede jeho žena, co právě maluje, co dělá přes den, kdy se bude vracet domů, apod.
Je v nich však velké kouzlo. Můžeme nahlédnout do duše jednoho umělce.
Neskutečně se mi líbila touha Matisse dostávat od své ženy dopisy! Jak byl zklamaný a vytýkal jí to, když od ní žádný nedostal! Zároveň však jeho dopisy byly milé, něžně, byť v nich nebylo nic "romantického".
Skvělé čtení a vhled do osobního života jednoho z fauvistů!
Každý dopis je v publikaci vidět i v originále! Já ale musím říct, že pro mě naprosto nečitelným rukopisem :). Když pak dojdete ke konečnému dopisu od syna Jeana, ihned poznáte, že je to styl někoho jiného!
"Všechny vás líbám. a tebe zvlášť, a prosím Tě, abys zase začala psát dopisy. Tvůj oddaný Henri, jenž Tě něžně líbá." (z dopisu Amélii)
Po novele Nick a Charlie jsem sáhla po Ročence a tady jsem se teda trefila!
Super. Určitě nečekejte moc textu, spíše milé ilustrace doplněné o malé odstavce textu.
Jako dodatek k sérii parádní :). Roztomilé, milé, nějaké to info navíc, mini komiksy, rodokmeny. Ano, tohle se povedlo!
Dokonce je součástí knihy kvíz, zda jste více jako Charlie nebo Nick! Vrátila jsem se do doby, kdy mi bylo 10 let a tyhle testy jsem milovala a udělala jsem si ho taky! :D Po odpovězení 18 otázek mi vyšlo, že jsem více jako Charlie! :D Což se vzhledem k mé introvertní povaze, neschopnosti hrát týmový sport a lásce ke knihám dalo čekat :D.
2. díl mně osobně přišel vtipnější a trefnější :). Ale jde také o to, podívat se, kdy v originále daná díla vyšla :).
Štěstí. Co je štěstí a jak ho vnímali osobnosti minulých století, ale i toho současného? Koukněte na tuhle knížečku a dozvíte se více :). Krásně čtení, inspirativní, mnoho citátů se hodí pro zapsání a zaznamenání.
Pokud jste typ lidí, který si zdobí diář, deník či podobné záležitosti citáty a chcete nějaké, které Vás povzbudí na těle i na duchu, směle do této knížečky!
Kdo si nevěří nebo nemá podporu pro své plány zvenčí a od svého okolí, snad ho potěší moudrá slova některých osobností, které jsou v knížce uvedené :).
Pro zamilované nebo spíše proč se nezamilovat nebo neženit. Pro někoho vtipné, pro někoho méně, pro někoho vůbec. Záleží čistě na Vašem vkusu, pokud máte rádi vtipy/aforismy typu "pan Novák a paní Nováková".
Čistě náhodou se mi dostal do rukou 3. díl ze série Nepřemožitelní (děkuji za dárek k nákupu :)).
Jako první musím vyzdvihnout grafickou podobu knihy, která je celá černo-oranžová.
Příběh je čtivý, milý, líbí se mi vztah kamarádů i sourozenců :).
Určitě necháme v knihovně pro syna až povyroste :).
Takového psa bych chtěla domů :), nápady se to jen hemží, jeden lepší než druhý :).
Ironie, sarkasmus a mnohdy trefa do černého.
Doporučuji jako inteligentní humor :).
Mé první setkání s autorem.
Rozporuplné pocity. Jako bych seděla někde v baru či restauraci a někdo na mě chrlil svůj příběh - přesně jako v knize, někdo, kdo pije a kouří a vypráví, opakuje se, doufá, ale vlastně ví, že to nikam nevede, chce, ale vlastně nechce, motá se ve světě a sám v sobě.
Naše doba. Generační problémy. Problémy dospělosti. Motání se v kruhu. Cykličnost. Nuda. Znechucení.
Děláme práci, která nás nebaví, po škole nemáme uplatnění, chceme mít sny, ale nemáme energii, chceme vztah, ale nevíme zda do něj ještě zbytky sebe a té energie vkládat. Zda něco ještě má smysl. Ale pak se rozjasní jako jarní den a najednou všechno smysl má, najednou jsme opět plní snů a plánů. Ale na jak dlouho.
Chápu, že k hlavním postavám a pointě příběhu to patřilo, ale neustále kouření a pití mi vadilo. Ale to je pouze osobní dodatek :).
To pravé čtení pro milovníky umění, kteří jedno tuto vášeň chtějí předat i svým dětem :).
Text je jednoduchý, srozumitelný, obsahuje dostatek informací. Obohaceno o časovou osu. Oceňuji i kvíz, který je na konci knihy a prověří naše znalosti :).
Neurazí. Nenadchne.
Humor pana Kantorka je velmi specifický. Mě osobně nesedí. Mnohdy mi přijde až urážlivý. Přesto zajímavý vhled do tvorby klasických českých anekdot, které já si dle ilustrace pamatuji z časopisu a knih své babičky.
Líbí se mi předmluva knihy, kde je přiblíženo téma a historie zobrazování "škorpeni táty a syna".
Komiks je hezky zpracovaný. Musím však říci, že mě daleko více pobavil a zaujal komiks Malá máma od Lenky Sadvarové :).
Pokud máte rádi tvorbu a díla českých spisovatelů a spisovatelek, prohlédněte se po této knize. Nahlédnete do jejich životů a poznáte i jejich druhé polovičky.
Za mě krásně zpracované téma. Já jsem si knihu užila, spoustu si toho zapamatovala a poznala velikány české literatury zase z jiné stránky :).