kob Online kob komentáře u knih

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

To je hrozná představa, kdyby to tak opravdu bylo. Hlavně by si měli knížku přečíst ti, kteří jsou pořád se vším nespokojení.

15.03.2023 4 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Napínavé, ale možná už trochu překombinované. Pro příště bych se přimlouvala aspoň za jednu sympatickou postavu, které by čtenář mohl fandit ;)

08.03.2023 4 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Skvělé!

19.02.2022 5 z 5

Školák Kája Mařík 1. díl Školák Kája Mařík 1. díl Felix Háj (p)

Mám vydání z roku 1943 - 7 dílů ve třech knihách. Má zažloutlé a křehké stránky, ale nedala bych je ani za nic. Je to srdeční záležitost. Káju čte už čtvrtá generace žen v naší rodině, a manželovi jsem první díly předčítala před spaním. Myslela jsem, že ani neposlouchá, ale mýlila jsem se, protože začal používat některé Kájovy průpovídky... A dobré jídlo u nás jde zásadně do ledvin :-)

20.08.2015

Stalker Stalker Lars Kepler

Napínavý příběh s překvapivým rozuzlením. Jen to, jak brutální útoky postavy přežijí a ještě dál fungují, mi už občas připadá málo uvěřitelné. Normálně už by byl člověk třikrát mrtvej

28.06.2023 5 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Krásné a smutné

11.06.2023 5 z 5

Sladká pomsta Sladká pomsta Jonas Jonasson

Mám ráda autorův absurdní humor - pokaždé mě jeho knihy skvěle pobaví i poučí. Tahle se mi líbila snad ze všech nejvíce.

13.04.2023 5 z 5

Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Knížka, která vás na prvních stránkách chytí a nepustí. Žádná hluchá místa, ohromný spád, napětí - prostě skvělá!

15.04.2022 5 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Pěkně si autor čtenáře na konci povodil, předpokládám, že se tím dost bavil :) Drsné a napínavé čtení.

22.02.2022 5 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Já četla i při vaření - to se prostě nedá odložit ;)

29.11.2021 5 z 5

Deník morového roku Deník morového roku Daniel Defoe

Četba na pokračování v dokonalém podání Igora Bareše.
Poslední dvě kapitoly se snad ani neodehrávají v roce 1665, ale v naší covidové současnosti. Až člověka mrazí, kolik věcí je podobných nebo stejných.

12.05.2021 4 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Komu se líbil Stoletý stařík, bude opět nadšený. Smekám před autorovou fantazií a humorem.

08.04.2021 5 z 5

Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Nepřipadá mi jako dobrý nápad snažit se napodobovat tak skvělého spisovatele, jakým byl Zdeněk Jirotka.

02.03.2021 2 z 5

Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Kdyby partner přinesl pouta - byť ta chlupatá růžová ze sex shopu - rovnou ho majznu po hlavě, kvičím a prchám. Jsem přesvědčena, že vy také, pokud si knihu přečtete ;)

19.11.2020 4 z 5

Jane utíká Jane utíká Joy Fielding

Super - rodina byla bez večeře, protože jsem to prostě musela dočíst :)

27.07.2020 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Sice jsem dočetla, ale jsem tentokrát docela zklamaná. Vlastně netuším, o čem to bylo. Dobrý román by měl mít především silný příběh, ale tady je jen spousta nespokojených lidí.

25.02.2019 3 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

Harry je se svými závislostmi už trochu únavný, ale příběh je skvěle propracovaný a závěr dokonalý.

03.04.2024 5 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Knížka se četla dobře, ale hlavní hrdina je zoufalec, kterému jsem rozhodně nefandila. Navíc teď doufám, že nebudu nucena navštívit chirurgii dříve, než na popisované nemocniční praktiky a komentáře doktorů zapomenu.

28.02.2024 4 z 5

Říjnový seznam Říjnový seznam Jeffery Deaver

Chvíli trvalo, než si hlava zvykla na ten zpětný chod, ale pak super - obzvláště velmi překvapivý závěr.

23.12.2023 4 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Krátké kapitoly mi vyhovují, ale když je v nich ještě téměř každý odstavec o někom jiném, má čtenář v tom množství postav docela hokej. Ideální je přečíst knihu na jeden zátah, jinak se budete věčně vracet a pátrat, co je to zase za babu ;)
Napínavé - určitě stojí za přečtení.

22.09.2023 4 z 5