kob komentáře u knih
Taková fajn klidná a odpočinková detektivka se zajímavým příběhem.
Výborná kniha.
Na začátku je čtenář trochu zmatený z množství postav, ale jejich osudy se brzy skvěle propletou a propojí. Napětí je rovnoměrně stupňováno až k dramatickému finále.
Zdlouhavé a bez napětí, takže mě to trošku nudilo a uspávalo, ale příběh sám o sobě zajímavý.
Moc mě tohle provařené téma nelákalo, ale byla jsem velmi příjemně překvapená a knížku jsem si opravdu užila.
Příběh skvělý, ale hvězdičku ubírám za přehnanou natvrdlost kolegů a nadřízených hlavních postav, které mají navíc tolik problémů sami se sebou, až je nepravděpodobné, že mohou podávat tak extrémní výkony při stíhání vraha.
Komplikovaný, ale skvěle propracovaný příběh. Napínavý, bez hluchých míst - skvělé čtení!
Postrádala jsem příběh, ale i tak se mi tahle knížka plná vzpomínek na mládí, přátele, sousedy, zvláštní místa, zvyky i rituály, dost líbila. A o šeptuchách jsem nikdy neslyšela.
Využila jsem audio verzi a musím přiznat, že nápad, aby vyprávění tehdy dvaadvacetiletého mladíka četl muž o půlstoletí starší, neshledávám nejšťastnějším. Miloně Čepelku mám moc ráda, čte báječně, ale pro posluchače je těžké si Ládíka představit. Mozek v tom má chaos ;) Ale právě to byl zřejmě záměr.
Vyprávění je zajímavé, vtipné a ráda si přečtu další. Tentokrát však už raději sama.
Drsné, ale perfektní, tedy až na poměrně nesympatickou Fabianovu rodinu. Většinou jsem měla stažený žaludek napětím.
Než se ta spousta divných a děsivých událostí z různých časových období ke konci propojí, má čtenář pěkně zamotanou šišku ;)
Napínavý příběh, ze kterého čiší opravdovost. Skvěle napsané! Myslím, že nutně potřebuji další díl série ;)
Krajně nesympatičtí hlavní hrdinové, mraky rádoby vtipných přirovnání stylu - pojí vás přátelství velký jak prase o zabíjačce - kterých najdete i několik na jedné stránce, což působí velmi rušivě a... a chybí konec.
Zajímavý a napínavý příběh, ale obrovské množství mrtvol, jejich příbuzných, dánských i švédských policistů, svědků a k tomu nesmrtelný hlavní hrdina... v zájmu uvěřitelnosti a čtenářovy orientace v postavách by to chtělo maličko ubrat.
Trochu překombinované, opět policistka, která si léčí svá traumata alkoholem a léky, ale za přečtení určitě stojí.
Potoky krve a drsná Baxterová...příběh je zajímavý, dobře promyšlený. Měla jsem trošku problém s překladem. Výkřiky jako - "Mluvte detektivko!" - mě dostávaly do kolen. A že jich tam bylo :)
Zajímavý příběh, byla jsem příjemně překvapená - příležitostně se ráda podívám i na ten seriál.
Super!
Ovšem pokud jste cíťa se slabým žaludkem, raději se do ní nepouštějte ;)
Příběh dobrý, skoro až do konce jsem měla špatný tip na vraha, ale... ale jinak mám pocit, že je kniha psána trochu "jak pro blbečky". Ty holé věty a nepřirozené dialogy mi velmi připomínají zjednodušeně přepsané knihy, které jsou určeny studentům cizích jazyků.
Mentalita Italů je dost odlišná, takže z českého pohledu jsou jejich rodinné vztahy hodně ujeté. Všechny postavy v knize jsou divné, žádný zajímavý příběh, jen bezvýchodné a únavné pitvání se v minulosti.