Kočičáci
![Láska na zavolanou Láska na zavolanou](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130856/laska-na-zavolanou-130856.jpg?v=1345207860)
Hezký příběh, stačil mi na něj víkend :-) Potěšilo mě, že Poppy nebyla taková naivka jako Becky. Jednala velmi pudově bez velkého promýšlení (typická ženská :-D) a to hezky zamíchalo celým dějem. Líbily se mi situace z prostředí Magnusovy vědátorské rodiny, kdy mezi ně Poppy nemohla zapadnout a ptala se "o čem to proboha mluví?" V neposlední řadě také oceňuji zajímavou komunikaci po SMS mezi hlavní hrdinkou a Samem ...škoda že se jejich vztah nestihnul více rozvinout....příště ještě více kapitol!!!! xxx
Jako většinu knih od Kinselly i tuto můžu vřele doporučit.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Rybí krev Rybí krev](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122317/rybi-krev-5dn-122317.jpg?v=1592289116)
Ráda se připojím ke všem kladným hodnocením níže. Poutavý příběh z rodné vlasti byl příjemnou změnou. I přes vážné téma a smutnost příběhu mi dělalo velké potěšení číst o postavách jako byl strejda Venca se svými včelami, nebo popsání těžké dřiny v kravíně, živě jsem si představovala i psa Cara a vůbec jsem s láskou vzpomínala na svoje dětství prožité na vesnici u babiček a dědečka, se všemi domácími zvířaty i dobytkem a prací kolem všeho vesnického. Krásná kniha, díky za ni!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Máslem dolů Máslem dolů](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122039/maslem-dolu-3VR-122039.png?v=1678709649)
Už dlouhou dobu jsem Šabachovy díla neměla v ruce a tak jsem ani moc neporovnávala s povídkovými knihami. Hodnocení zde byla velmi rozporuplná a tak jsem se trošku bála že se mi kniha nebude moc líbit. Ale opak je pravdou!
Začátkem jsem se nemohla nějak prokousat, ale pak mě to chytlo a upřímě jsem se bavila. Záchvat smíchu mě zastihl v čekárně u doktora (lidi na mě koukali, protože jsem nemohla přestat) u pasáže kdy Arnošt vyfasuje roli psa Kazana...no slzy mi tekly :-D
Naopak ledovou sprchu jsem dostala při po mě nečekané nešťastné události...nechtěla jsem tomu věřit...no jako by to psal život sám! Vřele doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva](https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86548/paganiniho-smlouva-iWW-86548.jpg?v=1564728155)
Je to moje první kniha od této autorské dvojice, bohužel jsem začala od prosřed, ale musím říct, že jsem byla mile překvapena. Kniha se četla velmi lehce a rychle (přelousklala jsem za dva dny), děj měl svižný spád - možná i proto, že autoři nepopisovali situace moc obšírně a některé scény byly velmi akční až neuvěřitelné. Neměla zdaleka takovou hloubku jako Nesboho či Larssonovy knihy, ale nerada škatulkuji - obzvlášť ne severksou krimi, své čtenáře si určitě najde.
Vzhledem k tomu, že je hodnocena jako slabší kousek Keplerových, tak se těším na další!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dokonalá nevěsta Dokonalá nevěsta](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105437/dokonala-nevesta-oMm-105437.jpg?v=1602666798)
Tato knížka byla opět oddechové čtení, hlavní hrdinka Milly je znovu "naivka", ale příběh byl zajímavý...po přečtení série o shopaholičce Becky to byla dobrá změna, i když nebyla tak vtipná jako Beckyina série. Můžu doporučit :-)
V mé kategorii "oddechovek" si zaslouží 4 hvězdičky.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Báječné nakupování se sestrou Báječné nakupování se sestrou](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101796/bajecne-nakupovani-se-sestrou-2-vydani-101796.jpg?v=1325076673)
knížka vhodná k odreagování, zábavné čtení o potrhlé Becky...už je několikátá v pořadí od této autorky a opět nezklamala. Kdo si potřebuje u knížky zarelaxovat, tomu vřele doporučuji :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107623/najdete-si-sveho-martana-tjt-107623.png?v=1643275065)
Vřele doporučuji, moje knížka hraje všemi barvami, jak jsem zběsile podtrhávala všechny ty pravdy :-)
Krásný náhled na sebe sama i na to, jak přistupovat k dětem.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pronásledovaná Pronásledovaná](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108499/pronasledovana-bVG-108499.jpg?v=1449300925)
kniha se četla dobře a rychle, pokračování si ráda přečtu. Jsem ale ráda, že jsem ji měla jen půjčenou...v knihovně bych ji mít nemusela :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Stmívání Stmívání](https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/678/stmivani-dSt-678.jpg?v=1586439802)
sice jsem "holka" dávno po třicítce :-), ale na ságu Stmívání nedám dopustit. Nějakým záhadným způsobem se mi vyhlo filmové šílenství a knihy jsem četla až když filmové šílenství dávno vychladlo, možná proto jsem nebyla ničím ovlivněná a předpojatá. I filmy jsem nakonec viděla a krásně se mi to všechno propojilo. Knihy určitě vedou, ráda se k nim vrátím.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hra o trůny Hra o trůny](https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71567/hra-o-truny-658c7b0461e14.png?v=1703705349)
Naprosto souhlasím se vším co se tu píše, přidávám své dojmy: seriál jsem nesledovala, takže jsem nevěděla do čeho jdu, jinak také to pro mě byla premiéra s fantasy - četla jsem jedním dechem - domácnost i práce šly do útlumu :-) Věta "zima přichází" je úžasná,tajemná,mrazivá... Jako úsměvné spojení jsem si oblíbila "Hodor" řekl Hodor :-) ....právě dnes se pouštím do Střetu králů, a další "útlum přichází"... :-)