kohoutpavel komentáře u knih
Pozvolna narůstá slova za slovem příběh herce, režiséra a scénáristy Romana Marada a herecké kolegyně Alice Antlově. Perfektně a přitom minimalisticky vyjádřené charaktery všech hlavních postav tohoto komorního příběhu. O touze po uměleckém vyjádření a především o touze po životě. Román má hlavní téma "splnění" obyčejných každodenních přáních, které máme všichni. Mít vztah se ženou, který dává smysl a potěšení a práci, která člověka naplňuje. Knihu jsem přečetl za dva večery a kousek noci. Popravdě, pro mě je to nejsilnější román od Šárky Šiškové. Obrazy prolínající se mezi reálným životem a natočeným filmem mě naprosto nadchly. Autorka mi touto knihou ukázala, že její styl vyprávění a psaní nemá limity.
Začal jsem románem Dokonalý život? a pokračoval k jejím dalším titulům. Výborné. Šišková umí psát. Píše chytře, napínavě, živě. Díky za zážitek. Líbily se mi všechny tři části. Skvěle vykreslené charaktery postav. Sonda do lidských duší. Psychologické příběhy ze současnosti. Reálné, uvěřitelné, nečekané pointy a závěry. Super.
Skvělá kniha.
Chtěl jsem se pouze odreagovat. Knihu s tímto názvem bych si jinak od manželky asi nepůjčil. Myslel jsem si, že se uvnitř bude ukrývat něco jako červená knihovna. Co mě opravdu zajímalo a na co jsem se těšil, byl zvědavý a napnutý, byla kniha od úplně jiné spisovatelky. Nechci tady ale psát o ní, ani o nikom jiném, pravdou je, že mě z velkého zklamání nad tím, co se masivně propaguje a přitom se nedá číst, zvedla právě tato kniha. Chci psát právě a jen o této dokonalé knize, od zcela pro mě neznámé autorky, kterou objevila má žena.
Šárka Šišková a její román mě velmi oslovil a zlepšil mi náladu.
Dokonalý život totiž není jen románem pro ženy. Mužský svět je v něm brilantně popsaný, s citem, reálně, poeticky. Viktor i Matěj, dva dospělí bratři a hlavní hrdinové, jsou skuteční chlapi, kteří mají své sny, své emoce. Svůj vztek i beznaděj. Realisty vykreslené vztahy. Psychologický román, který donutí zamyslet se nad spojením dvou slov: "dokonalý život." Tak pokud někoho zajímá můj názor a hledá opravdu kvalitní literaturu, doporučuji tento román. Šišková totiž opravdu má co říct a umí dokonale vyprávět.