kolacky kolacky komentáře u knih

Zajatci smrti Zajatci smrti Deon Meyer

Tak trochu zápletka z McBainovy knihy Deset a jeden, ale jinak dobré.

04.07.2017 4 z 5

Případy hejtmana Ambrože Případy hejtmana Ambrože Ondřej S. Nečas (p)

Nečekala jsem, že se tak dobře pobavím!

02.06.2017 5 z 5

Dvířka do neznáma Dvířka do neznáma Jan Cimický

Krásná pohádka o tom, kterak pan Maroušek skrze vysněný dům a tři kouzelné kočky ke štěstí přišel... Taky jsem u Jana Cimického zvyklá spíš na detektivky, ale tohle je vážně fantastický příběh - o nečekaném pokladu, knížce z dětství (taky jich pár mám), skutečně dobrých přátelích a trpělivé, hodné manželce. A ten dům, tu úžasnou vilu, tu bych si taky dala říct...

05.05.2017 5 z 5

Podruhé mě neoklameš / Dobrá sousedka / Bez varování / Dívka pod vodou Podruhé mě neoklameš / Dobrá sousedka / Bez varování / Dívka pod vodou Harlan Coben

Napínavé čtení o tom, jak se člověku změní priority...

11.04.2017 4 z 5

Neklid Neklid Jeffery Deaver

Sice jsem od strany 225 věděla, kdo je vrah, ale stejně jsem si to užila - a držela palce Lis, aby se se vším dokázala vypořádat.

24.10.2016 4 z 5

Smrt je má tanečnice Smrt je má tanečnice Hana Hozová

Zdá se, že tady máme docela solidní fantasy talent! Autorka nejede po obligátních kolejích, což je velice příjemné. Knížka se čte sama, je napínavá, logická, dobrodružná, plná přátel i nepřátel a v jedné z hlavních rolí je KOCOUR!!! Mně jako milovnici koček srdéčko zaplanulo! Zamilujete si Malaka/Luku Mortifera a budete mu držet palce - ve škole, v životě, při jeho pomstě a s přáteli v nebezpečí... a oblíbíte si i Morti, Bílou paní...

13.09.2016 5 z 5

Tajemná Egypťanka Tajemná Egypťanka Violaine Vanoyeke

Blanka3412 - přesně tak. Je to opsané, "autorka" jen pozměnila pár detailů. Dost zklamání.

22.07.2016 2 z 5

Ragnarok za polovic Ragnarok za polovic Seanan McGuire

Souhlasím s adelou3429, jen doufám, že se pokračování dočkáme. Už se stalo, že slibně rozjetou sérii vydavatelství uťalo, ach jo. Držme si palce, kolegové!

15.07.2016 5 z 5

Kolotoč Kolotoč Josef Brukner

Kolotoč se proto točí,
aby smát se uměla.
Toč se, toč se, kolotoči,
ať je knížka veselá!

Jedna z mých prvních...

06.07.2016 5 z 5

Barchesterské věže Barchesterské věže Anthony Trollope

Dost vtipné, jenom tak nějak abychtakřekla ukecané. Ale dobrý příběh, vtipné narážky (a co jich už neznáme, přihlížejíce k tomu, kdy román vznikal) a zajímavé postavy. Slušné čtení.

29.02.2016 4 z 5

Shakespearova kletba Shakespearova kletba Jennifer Lee Carrell

Já jsem dočetla, ale velké zklamání. Oproti 1. dílu, kde jsem měla komu fandit, tady to nešlo.

13.01.2016 2 z 5

Mír v Izraeli Mír v Izraeli Jan Kovanic

Pro mě trochu moc popisné, ale to tak cestopisy bývají. Pan Kovanic jako Žid straní Izraeli a něco logiky - nebo spíš hodně - na jeho vývodech bude. A líbí se mi jeho radost z cestování po zemi předků. Pěkné fotky. Viz http://mir-v-izraeli.blogspot.cz/

03.12.2015 4 z 5

Ti nepohřbení Ti nepohřbení Kristina Haidingerová

Hm... dobrý nápad, ale na můj vkus zbytečně moc nevinných mrtvých. Takový Kulhánek v dámském podání. (Nechci se kulhánkovců nijak dotknout, prostě to není až tak můj šálek čaje.)

25.10.2015 3 z 5

Slunce a stín Slunce a stín Ray Bradbury (p)

Tuhlhle konkrétní knížku nemám, ale přišla jsem na to, že povídky v ní obsažené mám v jiných sbírkách, především v Kaleidoskopu. Takže hodnotím i tak.

10.08.2015 5 z 5

Scapinova šibalství Scapinova šibalství Molière (p)

Knížku - jeden z prvních divadelních textů, se kterými jsem se kdy setkala - jsem četla někdy v deseti letech a žasla jsem, že "divadlo" vypadá takhle... Až později jsem hru viděla s panem Menšíkem v titulní roli a žasla jsem opět, co se z "obyčejného" textu dá vytvořit. Skvělá inscenace!

28.07.2015 5 z 5

Karmínový kámen Karmínový kámen Anna Šochová

Docela zajímavá zápletka, nápad, průběh děje... ale je to TAK habsburkovské... Nějak mi tahle doba k srdci nepřirostla.

23.06.2015 3 z 5

Zvon pro Adano Zvon pro Adano John Hersey

Viz můj komentář k vydání z r. 1970. Opakuju se, ale nebylo to špatné.

23.04.2015

Zvon pro Adano Zvon pro Adano John Hersey

No... Tu Pullitzerovu cenu bych dala, jedině kdyby byl býval ten zatracený dopis generálu Marvinovi někdo bytelně zašantročil nebo aspoň polil vínem tak, aby nebyl k přečtení. Jinak to zas tak špatné nebylo, jak jsem se podle dostupných materiálů obávala.

23.04.2015 4 z 5

Nebohé čarodějnice a boží inkvizitoři Nebohé čarodějnice a boží inkvizitoři Vladimíra Krejčí

Popravdě, při čtení losinských procesů mi běhal mráz po zádech. Podáno sice tak trochu odlehčeně, ale ta realita, to byl děs. (Do seznamu Čtenářské výzvy odfajfknuto Kniha, která vás děsí...)

14.04.2015 4 z 5

Bylo to jinak Bylo to jinak Jan Cinert

No, nevím... Kde bral autor tu jistotu, že to bylo právě tak, jak on fabuluje? Jak vývoj řeči, tak náboženství, stěhování národů a jejich původ, sv. Václav a spol., má to vymyšlené moc pěkně, ale nějak se mi všemu věřit nechtělo. Ne že by kniha nebyla čtivá, místy jsem se i zasmála. Určitě doporučuju, udělejte si vlastní názor.

14.04.2015 4 z 5