kolacky komentáře u knih
Dobrý nápad, ale nešťastně podaný. Ty politické rozhovory a úvahy v první třetině mě deptaly - i když je jasné, že o politice to bylo. Jinak příběh napínavý a mystický, to mám ráda, ale tu a tam jsem si musela přešlápnout, abych pochopila, co chtěla ta která postava říct. Nejvíc se mi líbil fremen Stilgar - postava z dobrého sci-fi příběhu.
Moc dobře se mi četla, přestože jsem od začátku tušila, kdo je vrah. Vůbec mi to nevadilo.
Hříbče - naprostý souhlas. Čekala jsem zajímavější knížku. Nápad není špatný, ale ta přebytečná slova, slova, slova... A co ten konec? Přežil Josh nebo ne???
Lucianův příběh je sice jaksi uzavřený, Malachai je definitivně za padoucha, ale co Josh a Gabriella/Meer a David z knih předchozích? Aspoň odstaveček v Lucianových vzpomínkách by stačil. První dva díly jsou rozhodně nedokončené, což je veliká škoda.
Podle mě překombinované. Nápad by nebyl špatný, ale podobně jako u prvního dílu je tady dost nevysvětleného. Škoda, třeba by se to četlo líp.
Myslím, že příběh má naskočeno na třetí díl, ale... to necháme na Mistrovi. Mně se četl úžasně. Milovala jsem ty motorkáře... a rozhlasového moderátora. Skvostně vytvořené postavy.
Romantika a dobrodružství a kapku thriller, náramné čtení. Co mě jedině točilo, bylo to, že jsem musela doplnit asi tisíc čárek mezi slovy. Ach jo.
Moc pěkná kniha o toleranci - jak vznikne, když se obě strany snaží, a když se nesnaží, je to tragédie. Silné holce, jako je Tara, musí každý držet palce a věřit, že i ji potká dobrý konec!!!
Klasická napínavá zamilovaná paní Amanda... Dobře se to četlo, moc dobře!
Nádherný klasický starý Štěpán Královic... Skvělá knížka, shltala jsem ji za necelé dva dny (nějaké vaření, uklízení, péče o rodinu - jéje, to mě vyrušovalo :-) ale přežili to), King je KING, málo platné, co knížka, to nový nápad.
Naprosto souhlasím s kolegyní LiLLu - číst s tužkou v ruce a opravovat chyby je otrava. Korektory pověsit v kleci nad Vltavu!!! Jinak příjemné překvapení, co se děje a postav týče. Být tak sama a nejistá, taky bych běhala a veslovala... a ČETLA!!! A potkat upíra jako je Matthew, to je mimořádná prémie!
Nádhera! Autorka dobře nastudovala historické reálie rudolfinské Prahy - a proto předpokládám, že i alžbětinského Londýna. Jedna se tak při čtení bezděčně i vzdělává, což vůbec není marná kombinace! Už se nemůžu dočkat třetího dílu a rodiny na francouzském panství...
Pěkně se to četlo, jen jsem měla problém zkousnout ten vošklivej zakouřenej Londýn... Ách jo. Ale člověk nemůže mít všechno, že.
Nádhera! Líbil se mi první díl, ale tenhle byl podle mě vypracovanější. Těším se na třetí a bude-li, i na čtvrtý. A miluju Anguse!
Zdenda20 - přesně moje slova. Je to duchem jako Oldřich z Chlumu, ale jindy, a vůbec to nevadí. Rychtář Jan a jeho nezbedný synovec jsou dobří a jejich spolupracovnice jakbysmet, chytré a nedají se. A nebojí se dobře se napít!
Výborná věc, pan Hrdlička umí, zná reálie a je vtipný!!!
Nádherně napsaná věc o člověku, který tak dlouho a hluboce přemýšlel o existenci, až mu z toho tak trochu hráblo... Nemohla jsem se s ním ztotožnit, ale chápala jsem ho, právě proto, že je to tak skvěle napsané.