Konfu97 Konfu97 komentáře u knih

Případ opuštěného poníka Případ opuštěného poníka Karin Müller

Moje první kniha z této série, kterou jsem jako malá dostala. Odstartovala sbírání celé série a nic jiného jsme v té době nechtěla. Krásné příběhy, které si mám v plánu znovu přečíst, ač už nepatřím mezi děti :)

03.03.2019 5 z 5

Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Tak bohužel realita nesplnila očekávání. Knihu jsem přečetla z donucení. Děj i pojatá myšlenka jsou dobré, ale styl psaní mě vůbec nezaujal, do čtení jsem se opravdu nutila. Po opravdu dlouhé době (možná poprvé v životě) mě více zaujal film a knížka zklamala.

03.03.2019 1 z 5

Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni Václav Čtvrtek (p)

Knížka mého dětství :) Mělo jsem jí ráda jak čtenou tak jako stejně zpracovanou kreslenou pohádku :)

03.03.2019 5 z 5

Na ledě Na ledě Hannah Grace

Tak na tohle mi nestačí papričky! :D Na to, že podle obálky to mělo být ťuťu, tak to bylo všechno jen ne to. :D Ale oddechovka rozhodně dobrá.

Prostředí dvou mých oblíbených zimních sportů se mi moc líbilo. I to, jak je popisované spolu soužití hlavních postav a jejich přátel. Chvílemi jsem jim i záviděla.

Nate a Annie mi sedli od samého začátku, i když Annie jsem měla chuť dát občas po hlavě. Ale nakonec udělala správné rozhodnutí a konec byl přesně takový jak jsem očekávala. :) Takže rozhodně žádná náročná, originální literatura, ale oddechovka moc fajn. Jen těch erotických scén tam nemuselo být tolik. :D

03.08.2024 4 z 5

Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Knihu hodnotím jako takový čistý průměr. Na začátku mě vtáhla, po 200 stranách jsem se na více jak měsíc zasekla a nepřečetla ani stánku.. No a pak posledních asi 150 stran už to jelo. No a konec. To už byl fičák

Příběh je typický YA fantasy. Trocha romantiky, síla přátelství a rodinných pout a také spousta tajemství a magie. Nenajdete v zde příliš nečekaných zvratů, hodně věcí se dá odhadnout předem.

Z hlavních postav mi asi víc sedla Wren, ale třeba Tor? No toho bych kopla Zato král Alaric? Ač je proti čarodějům, tak má mé mé lehké sympatie. A to ani nevím proč .

Rozhodně se mi líbil popis světa a čarodějů. To já prostě můžu. A doufám, že budou mít v dalších dílech víc prostoru.

Na další díl se rozhodně chystám a jsem zvědavá kam naše hrdinky osud a jejich tvrdohlavost zavede.

10.04.2024 3 z 5

Lapeni Lapeni Emily McIntire

Tak tohle jsem nečekala. Vlastně nevím, co jsem čekala :D

Wendy byla sice naivní, ale ne zase tolik jak jsem si myslela. Byla zrazená vlastním otcem, musela se postarat o bratra a zamilovala se do muže, ač ho sotva zná. Do muže, který je zničený a zmrzačený životem a ranami, které mu zasel. A že jich není málo. Možná proto mi jeho určité myšlenkové pochody přišli nedomyšlené.

Konec mi přišel zbytečně urychlený, některé věci se mohli víc rozvést a dovysvětlit. Ale jinak tam bylo pár překvapení a pár situací, které jsem čekala.

Celkově se kniha četla dobře. Příběh utíkal a už od začátku jsem měla problém jí odložit. :D

26.02.2024

Touha Touha Vi Keeland

Moje první seznámení s autorkou a rozhodně nejsem zklamaná. Touhu bych hodnotila 3,5*.

Sympatický, po dlouhé době kladný mužský Donovan, minulostí poznamenamá Autumn a jejich velmi zamotaný příběh byl ta správná oddechovka, kterou jsem potřebovala. Našlo se zde i pár poslání, ale nebylo to rozhodně náročné čtení. Příběh se rozmotává pomalu, odhalujeme minulosti obou hrdinů a zjišťujeme, koho to kam posunulo a koho to naopak zastavilo na místě. Konec jsem upřímně čekala, ale nijak mě to neuráží.

U knihy jsem opravdu krásně vypnula a občas se i od srdce zasmála. Jako muž, který si povídá s kytkami? :D To jsem snad ještě v knížce neviděla. :D Občas se člověk červenal, ale musím říct, že jsem těchto scén čekala víc (ne, že by mi to tam chybělo).

Mám doma od autorky další dvě knihy a rozhodně se do nich časem pustím.

19.08.2023 3 z 5

Rudý vlk Rudý vlk Rachel Vincent

NEDOČTENO.

Tak tohle bohužel bylo velmi špatné. Z části dávám vinu překladu a z velké části bohužel hlavním postavám. Upřímně mi přišli všichni do jedné na pěst.

Hlavní hrdinka Adéla mi už od prvních stránek přišla bohužel velmi nesympatická.
Grainger mi byl asi sympatický nejvíc, ale bohužel to nedokázal zachránit.
No a Max? Tak toho jsem měla chuť vzít palicí hned, jak řekl první slovo. :D

Děj mi přišel takový neslaný, nemastný. Absolutně jsem se nemohla začíst a po 180 stránkách, kdy se tam vlastně téměř nic nedělo, jsem příběh vzdala.

19.06.2023 1 z 5

Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Po knížce jsem sáhla s očekáváním oddechovky a to jsem také dostala. Rozhodně to není knížka k zamyšlení, ale typická slaďárna z prostředí střední školy. Hlavní hrdinka Mei mi k srdci moc nepřirostla, více mi byla sympatická její kamarádka Ave. U některých hlášek a narážek jsem se opravdu zasmála :D Celkové zpracování knížky (obálka, chaty uvnitř knížky apod.) jsou moc povedené, za to obrovská pochvala. :) Zkrátka dobrá oddechovka, když chcete vypnout, zasmát se a sem tam se zaculit :D

08.01.2023 3 z 5

Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Hodnotím 3,5*. Příběh je čtivý, rozhodně máte potřebu číst dál, ale něco mi tam přece jen chybělo. Osobně příběhy s cestováním v čase nevyhledávám. Z 99% jsou nedomyšlený, nepropracovaný. Tady tomu naštěstí tak nebylo. Až na pár maličkostí, kde mi chybělo dovysvětlení, které hádám přijde v dalším díle. Romantická linka je zde opravdu jen okrajově, z hlavních hrdinů mi bohužel úplně nesedl ani jeden. Ale kdybych si musela vybrat tam jsem tým Aaron. :D Konec zůstává otevřený, ale vlastně by to tak mohlo zůstat a pokračování vy nutné nebylo. Uvidíme, co další díl přinese a zda překvapí.

02.12.2022 4 z 5

Princezna zakletá v čase: Povídky a svět Princezna zakletá v čase: Povídky a svět Lukáš Daniel Pařík

Tak tohle je krásný dodatek k mé oblíbené fantasy pohádce :) V knize jsou krásné příběhy s ilustracemi a dovysvětlení k hlavnímu příběhu. :) Mapa, runy a vysvětlivky na konci jsou třešnička na dortu :)

06.11.2022 5 z 5

Netvoři a krásky Netvoři a krásky Soman Chainani

Upřímně nevím jak tuto knihu hodnotit. Byla jsem na ní opravdu zvědavá, obsah mě velmi zaujal, ale upřímně byla kniha zklamáním. Hodnotím ji 1,5* za dvě povídky, které za mě stály za to a to byl Petr Pan a Krásná a Zvíře. Ostatní? Ani nemluvím.. "O šípkové růžence" jsem na konci musela číst 3x a stejně jsme ten konec nepochopila.. Za mě tedy velký špatný a rozhodně nebudu knihu doporučovat dál.

14.09.2022 2 z 5

Studie kouzel Studie kouzel Maria V. Snyder

Po opravdu dlouhé době se mi druhý díl líbí víc než první. U prvního dílu jsem lehce trápila, chvílemi se vlekl ale u tohoto druhého o tom nemůže být řeč. Děj od začátku utíká rychle a plynule, je příjemná změna prostředí, návrat k rodině i prozkoumávání Jeleny moci. Nechybí trocha akce, ač ji zde není nějak extra moc a ač jsem se ze začátku bála, že mi bude chybět stará dobrá parta, nakonec jsem se bála zbytečně. :) Rozhodně jsem zvědavá na další díl a kam osud Jelenu a její přátelé zavede.

08.08.2022 4 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Opravdu temný příběh s temnými hrdiny. U většiny příběhu je člověk zvyklý na temnotu v menšině, ale zde tomu tak není. Zde jsem nějaké světlo hledala jen stěží. Příběh rychle ubíhá, má svou originalitu a zakončení příběhu jsem úplně nečekala. Jsem rozhodně zvědavá na další díl.

14.07.2022 3 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Na knihu jsem se velmi těšila a měla jsem velká očekávání. A rozhodně nejsem zklamaná. Kniha má temnou atmosféru, prostředí vězení nahání husí kůži. A ač to není příběh, kde se odehrávají krvavé bitvy, je kniha plná zvratů, napětí a dramatu. Milostná linka je zde důležitá, ale vlastně v pozadí, což je vítané. Hlavní postavy jsou sympatické, i některé vedlejší jsem si oblíbila a fandila jim. Je zde několik důležitých zvratů ze kterých jsem správně uhádla jen jeden a ani tím jsem si nebyla úplně 100% jistá. Konec nabízí většinu odpovědi, u kterých zůstanete s pusou dokořán. Za mě úžasný, originální příběh a nutně potřebuji další díl!

05.02.2022 5 z 5

Dívka, had, trn Dívka, had, trn Melissa Bashardoust

Za mě velmi povedený příběh :) Nečekejte tunu boje nebo akce. Je to krásný a oddechový příběh. Nemohla jsem knihu odložit. Chtěla jsem vědět, co se bude dít dál, jak to vlastně všechno skončí. Děj byl svižný, méně stránek knize vůbec neublížilo. Knihu doporučuji, opravdu se u ní odpočinete, vypnete a užijete si jí. :)

26.09.2021 5 z 5

Pět temných osudů Pět temných osudů Kendare Blake

Další série u konce.. Ze začátku se příběh lehce táhnul, ale od 2/3 se rozjíždí a nejde se odtrhnout.. Určité události jsem nečekala a dost mě překvapily, zakončení a vše do sebe pak ale zapadlo. Dějové linky všech postav se uzavírají, něco na ostrově královen se mění i končí.

29.07.2021 4 z 5

Půl světa Půl světa Joe Abercrombie

U knihy jsem ze začátku bojovala s postavami. Hlavní hrdinka mi lezla na nervy, nyní již otec Jarvi se stal typickým politikem. Do příběhu nyní více vstupuje politika, nové postavy i předzvěst války. Třetí díl bude jistě vrchol celé série a druhý díl byl jen taková ochutnávka.

09.06.2021 4 z 5

Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Za mě 4,5 hvězdiček za příběh a 0,5 hvězdičky za obálku :) Příběh u kterého nemusíte úplně moc přemýšlet, je to krásné odreagování :) Hlavní postavy mi sedli od samého začátku, byli hezky popsané, propracované. Samozřejmě to není nijak jedinečný příběh.. Ale mě se to líbilo :) Vše bylo jak má.. Konec možná lehce uspěchaný, ale jinak krásný příběh a já se těším na další díl.

09.02.2021 5 z 5

Tolkienovi hrdinové Tolkienovi hrdinové David Day

Souhrn a přehled Tolkienova světa a hlavně jeho hrdinů. Ukázání kde a kým se inspiroval s krásnými ilustracemi jako doprovod :)

28.01.2021 4 z 5