konicekbily konicekbily komentáře u knih

Noční služba Noční služba Priscilla Masters

Monolog lékařky, která se pokouší objasnit starší případy vraždy se zapeklitou zápletkou a nečekaným rozuzlením.

10.07.2017 4 z 5

Syndrom Anastasia Syndrom Anastasia Mary Higgins Clark

Mé oblíbené autorce se knížka nepovedla.

25.06.2017 2 z 5

Pohádky bratří Grimmů / Märchen der Brüder Grimm Pohádky bratří Grimmů / Märchen der Brüder Grimm Helmut Wanka

Velice dobrá pomůcka pro studenty němčiny.

02.05.2017 5 z 5

Hra se smrtí Hra se smrtí Ruth Rendell

Typická "staroanglická" detektivka včetně postav vyšetřovatelů. standardních postupů, variace motivů a konečného objasnění hlavním hrdinou. Pro mne až moc dlouhá.

09.04.2017 3 z 5

Podvod Podvod Carol Higgins Clark

Primitivní a nudné. Na rozdíl od její matky se tato dceři moc nepovedla.

03.03.2017 2 z 5

Celá v bílém Celá v bílém Mary Higgins Clark

Standardní příběh naší oblíbené autorky. Dobrá oddechovka.

10.02.2017 3 z 5

Smrt v rodině Smrt v rodině Karl Ove Knausgård

Odloženo

04.02.2017 1 z 5

Dívka na zabití / Záhada zimní zahrady / Průšvih Dívka na zabití / Záhada zimní zahrady / Průšvih Val McDermid

Soubor tří detektivních příběhů. kde hlavním vypravěčem je soukromá detektivní agentka. Je to průměrné čtení.

20.12.2016 3 z 5

Záhada zimní zahrady Záhada zimní zahrady Val McDermid

Hlavní postava ve svém monologu nám kromě jiného vysvětlí - jak postupovat při podvodech s nemovitostmi. Je to průměrné čtení.

19.12.2016 3 z 5

Tajná zbraň Tajná zbraň Nicola Marni (p)

Ještě, že nedávám menší známku než dvě hvězdičky!

16.12.2016 2 z 5

Mrazivé mlčení Mrazivé mlčení Ruth Rendell

Spíše než detektivka je to spíše psychologické zamyšlení nad životem.

04.11.2016 3 z 5

Usměvavý Buddha Usměvavý Buddha Jan Cimický

Autor v dobrém slova smyslu - zneužil svoje původní povolání - a napsal hezkou psychologickou studii. Na několika místech mne donutil k zamyšlení.

03.11.2016 4 z 5

Vražda po plese Vražda po plese Ngaio Marsh

Moc hezky napsáno, styl staré detektivní školy!

01.11.2016 5 z 5

Operace Tortugas Operace Tortugas Robert Ludlum

Kniha my umožnila se zamyslet nad tím, jak asi z pohledu Američana mohly některé události ovlivnit zahájení druhé světové války.

11.10.2016 3 z 5

Nečekané dědictví Nečekané dědictví Pelham Grenville Wodehouse

Lehký a sto let starý humor pro seznámení se s plodným autorem. Nezbývá nám nic jiného, než tomu věřit, že by takové situace před První válkou mohly nastat.

11.10.2016 4 z 5

Něžná ruka smrti - Když ženy vraždí Něžná ruka smrti - Když ženy vraždí Peter Hiess

Soudničky, jejichž hlavními zápornými hrdinkami jsou ženy - vražící. Motivy bývají i u žen.

01.09.2016 4 z 5

Smečka Smečka James Patterson

Začátek vypadá jako dobrý thriller, děj ubíhá rychle kupředu, asi tak uprostřed ztrácí autoři nit, zdá si mi, že nikdy neřeknou proč - tak je z toho podle mne brak.

25.08.2016 1 z 5

Vysoké Tatry - horolezecký sprievodca, 3. díl Vysoké Tatry - horolezecký sprievodca, 3. díl Arno Puškáš

Arno Puškáš byl veliký znalec Vysokých Tater.

24.07.2016 5 z 5

Vysoké Tatry Vysoké Tatry Vladimír Adamec

Turistická abeceda v Tatrách před padesáti lety.

24.07.2016

Vysoké Tatry - horolezecký sprievodca, 2. díl Vysoké Tatry - horolezecký sprievodca, 2. díl Arno Puškáš

Kdo vlastnil tohoto průvodce byl v Tatrách ve velké výhodě.

24.07.2016 5 z 5