konicekbily komentáře u knih
Monolog lékařky, která se pokouší objasnit starší případy vraždy se zapeklitou zápletkou a nečekaným rozuzlením.
Velice dobrá pomůcka pro studenty němčiny.
Typická "staroanglická" detektivka včetně postav vyšetřovatelů. standardních postupů, variace motivů a konečného objasnění hlavním hrdinou. Pro mne až moc dlouhá.
Primitivní a nudné. Na rozdíl od její matky se tato dceři moc nepovedla.
Standardní příběh naší oblíbené autorky. Dobrá oddechovka.
Soubor tří detektivních příběhů. kde hlavním vypravěčem je soukromá detektivní agentka. Je to průměrné čtení.
Hlavní postava ve svém monologu nám kromě jiného vysvětlí - jak postupovat při podvodech s nemovitostmi. Je to průměrné čtení.
Spíše než detektivka je to spíše psychologické zamyšlení nad životem.
Autor v dobrém slova smyslu - zneužil svoje původní povolání - a napsal hezkou psychologickou studii. Na několika místech mne donutil k zamyšlení.
Kniha my umožnila se zamyslet nad tím, jak asi z pohledu Američana mohly některé události ovlivnit zahájení druhé světové války.
Lehký a sto let starý humor pro seznámení se s plodným autorem. Nezbývá nám nic jiného, než tomu věřit, že by takové situace před První válkou mohly nastat.
Soudničky, jejichž hlavními zápornými hrdinkami jsou ženy - vražící. Motivy bývají i u žen.
Začátek vypadá jako dobrý thriller, děj ubíhá rychle kupředu, asi tak uprostřed ztrácí autoři nit, zdá si mi, že nikdy neřeknou proč - tak je z toho podle mne brak.
Arno Puškáš byl veliký znalec Vysokých Tater.
Kdo vlastnil tohoto průvodce byl v Tatrách ve velké výhodě.