Kontryhelka Kontryhelka komentáře u knih

Dámy kradou také ... Dámy kradou také ... Josef Jeníček

Vynikající ukázka dobové socialistické společnosti. Úžasné a vynikající zpracovaní povídek a perfektní vykreslení jednotlivých postav té doby. Názorná ukázka, že v každé době je člověk vynalézavý a dokáže si poradit v každé době a hlavně razí heslo: kdo nekrade, okrádá rodinu............ Prostě retro každým coulem. Pamětníci jistě se shodnou, že za minulého režimu to tak opravdu fungovalo. Kradlo se podvádělo vesele a ve velkém.

27.04.2021 5 z 5

Dokonalá Dokonalá Judith McNaught

Tuto knihu jsem objevila díky Databázi knih a podle recenzí byla na ní dost natěšená. Ale musím se přiznat upřímně, že toto opravdu nebyl můj šálek kávy. Nemohla jsem se do knihy začíst a po marné snaze se vnořit do děje, jsem knihu s těžkým srdcem odložila.

25.03.2021 1 z 5

Ruština nejen pro samouky Ruština nejen pro samouky Věra Nekolová

Já učebnicím od LEDY jsem nakloněná. Mně vyhovují. Ale každý si sám zvolí druh učebnice, který vyhovuje jemu.

14.03.2021 5 z 5

Nefňukej, veverko! Nefňukej, veverko! Věra Plívová-Šimková

Klasika našeho dětství. I film byl pěkný.

14.03.2021 5 z 5

Lišáci, Myšáci a Šibeničák Lišáci, Myšáci a Šibeničák Věra Plívová-Šimková

Za mně docela bída. Jak kniha tak film.

14.03.2021 2 z 5

Léčebné úspěchy Léčebné úspěchy Maria Treben

Skutečně výborná kniha, stejně jako ostatní od paní Treben. Za sebe mohu jen doporučit. Vše dobře popsáno a hlavně jsou zde úspěchy, které vyléčili mnoho lidí, kteří se s radostí podělili o svoji zkušenost s bylinkami.

23.02.2021 5 z 5

Princ a chuďas Princ a chuďas Mark Twain (p)

Kniha i film se mi líbily. Za sebe mohu doporučit, je to taková prima oddychovka.

07.02.2021 5 z 5

Milion dolarů za srdce Milion dolarů za srdce Heinz Günter Konsalik

Velice zajímavé a emotivní čtení, příběh o nelegálním transplantování orgánů. Hodně pohnutlivé a smutné čtení. Ale zároveň velice krásně napsané a člověka tato kniha donutí hodně o všem přemýšlet. Jak je lidský život pomíjivý a že nic není tak, jak se na první pohled zdá.

31.01.2021 5 z 5

Léto v zahradě Léto v zahradě neznámý - neuveden

Stará, ale pořád dobrá kniha, kde se najde vždycky nějaký ten dobrý nápad, co s jakou rostlinkou a kdy.

Syn pluku Syn pluku Valentin Petrovič Katajev

Jako holce se mi kniha líbila, ale teď už bych jí plný počet nedala, tak jako bych učinila před více než 30 lety.

30.01.2021 3 z 5

Vítek na výletě Vítek na výletě Bohumil Říha

Vítka zbožňovala moje sestra a já si ke knize také nacházela pomalu cestu, protože ségra byla lenoch na čtení a já jí knihu četla.

Dětem Dětem Lev Nikolajevič Tolstoj

Hezká a vzpomínková skoro zapomenutá kniha mého dětství.

30.01.2021 5 z 5

Dobrák od kosti Jindřich Plachta Dobrák od kosti Jindřich Plachta Ladislav Tunys

Pěkná kniha o velice milém a hodném člověku, kterým nepochybně Jindřich Plachta byl. Všechny jeho role a postavy byly tak neuvěřitelně pravdivé a Plachta jim vdechl neobyčejnou pokoru, úslužnost, ochotu a velkou slušnost. Za mně velký herec své doby.

29.01.2021 5 z 5

Karel IV. – Historie života velkého vladaře Karel IV. – Historie života velkého vladaře František Kavka

Jsem velká fanynka tohoto díla. Osobnost Karla IV. mně vždycky fascinovala a jeho životopis mi poskytl přesně ty informace, které jsem chtěla vědět. Za mě pěkně zpracované dílo. Ne každému toto čtení sedne, ale své čtenáře si Karel IV. vždycky najde.

Kdo je Mr. Bean? Kdo je Mr. Bean? Daniel Stern

Velice zajímavá kniha, kde se dozvíme hodně informací ze života tohoto britského legendárního komika. I fotografie stojí za zmínku. Trochu jiný pohled na Mr. Beana.

29.01.2021 5 z 5

Rozhovory - Marián Labuda a Daniel Raus Rozhovory - Marián Labuda a Daniel Raus Marián Labuda

Pana Labudu jsem měla vždycky ráda a byl mi sympatický i jako člověk. Malý bumbrlíček,ale svým rolím se oddal.

La Toya La Toya Patricia Romanowski

Knížku jsem si koupila ještě na střední škole začátkem 90 let a můžu říci, že jsem byla zklamaná. Taková divná a ztřeštěná forma, jakou byla napsaná se mi teda fakt nelíbila. Nakonec se ukázalo, že praštěná je LaToya a ne její rodina, kterou v knize celkem pomlouvala. Jako kdyby byla pod vlivem...........

29.01.2021 2 z 5

Patrick Swayze Patrick Swayze Mitchell Krugel

Pěkná kniha, která popisuje život oblíbeného a bohužel nyní již zesnulého příjemného herce. Vzestupy a pády k životu patří a nevyhnou se ani filmovým hvězdám.

Jean-Claude van Damme Jean-Claude van Damme Peter Haller

Akční hrdina a vynikající představitel bojových umění ve filmu. Jeho bojové umění nás ve filmech nenechalo chladnými a se zatajeným dechem sledovali, jak kosí jednoho prevíta za druhým. Kniha, která je dnes celkem vzácná.

29.01.2021 5 z 5

Mickey Rourke rebelantská hvězda Hollywoodu Mickey Rourke rebelantská hvězda Hollywoodu Adolf Heinzlmeier

V 90tých létech hodně populární a docela i pohledný herec. Teď úplný hňup a monstrum.

29.01.2021 2 z 5