kopeceli komentáře u knih
Souhlasím s předchozími komentáři, že kniha je plná teorie a obsahuje recepty pouze okrajově. Je dobrá na přečtení, seznámení s kvašením, to mne bavilo. Potom se dá poslat dál a pořídit si knihu receptů. Alespoň já to tak udělám.
Opravdu zajímavé čtení, určitě originální, i když ne jednoduché na pochopení. Psychedelické setkávání s muži mi dávalo zabrat. Kocour je také otázka sama o sobě.
Jsem ráda, že jsem tuto knihu objevila, i když nevím, jestli jsem ji pochopila.
Přestože jsou Nezvalova díla silně ovlivněná politikou, nejsou umělecky špatná. První část je trošku slabší, ale ta druhá polovina knihy vše vynahradí. Včetně mé oblíbené Na břehu řeky Svratky…
Nebylo to špatné, ale ani žádná bomba. Dost mi trvalo, než jsem pochopila, co chce autorka říci. Od druhé půlky to bylo lepší, ale Sidneymu jsem nejen nerozuměla, ani bych ho nechtěla. Ne že by ostatní chlápci byli lepší.
Taková komunistická nalejvárna, i když s příběhem. Říha psát uměl, bohužel se to ztrácí v ideologickém balastu. Četla jsem tuto knihu, protože mám dceru Stázku, ji toho ušetřím.
Utrpení číst. Od sté stránky už jsem celé odstavce a stránky přeskakovala, ale trápení nebyl konec. Pro mne zklamání.
Tuhle útlou knížečku miluju od prvního otevření a často se k ní vracím ve chvílích smutku. Jen tak někde otevřu a je mi líp.
Najít tak Šafránový oudolí, to by bylo!
Tento díl mě bavil více, nebyl plný nelogičností mladé lásky. Bavili mě rebelové, i to, že konec nebyl úplně přeslazený. Pohádka, ale dá se to.
Vhodná na procvičování a zkoušení. Na výuku pro mne neuchopitelná, student se z ní doma nic nenaučí. Navíc nemá systém, který by naučil základy a fungování jazyka. Tento typ učebnic je moderní, ale já k jejich obdivovatelům nepatřím.
(SPOILER) Skvělý nápad se svatbami a zámkem. Výborně popsaný padouch. Ale… Ta romantická linka nudí. Všechno odsýpá tak dokonale, ta stará babka s holí se nejen spustí do sklepa a taky se vyškrábe ven, ona dokonce vyleze po schodech do podkroví. Záchrana ve chvíli, kdy se zastavilo srdce - to je násilí na citech čtenáře. Ta kniha by nebyla špatná, ale aby měla děj, samozřejmě strhující, je ta druhá polovina knihy moc předimenzovaná. Mě nudila tak, že jsem ji dočítala těžce.
Zajímavé, originální pohádky, bavily mne. A těch přirovnání, přísloví, nic z toho jsem jaktěživa nečetla. Tu práci s jazykem jsem si moc užila.
Hezké ilustrace. Toť vše. Asi neuvedení autoři chtěli jen upozornit na původní knihu, aby si ji neznalec přečetl.
V tomto díle byla pro mne problematická Petrova žvanivost. Ztrácela jsem se v těch někdy rádoby vtipných předlouhých souvětích, které měly zřejmě jen zvýšit napětí. Jinak zápletka i rozuzlení byly zajímavé, i když vrah byl jasný, chtěla jsem vědět, jakým způsobem to udělal.
Víceméně pro začátečníky v bezdomovectví - praktické informace. Asi vtipné.
Konečně bylo mi potěšením seznámiti se očitě s legendárním Léonem Cliftonem! Však to byl zcela jistě on, kdo vypátral Zahradníka ve filmu Adéla ještě nevečeřela. Nikde mi dosud toho nebylo možno, neb rodina naše jich nevlastní, čítávala žánr o honácích dobytka.
Některé povídky v knize jsou velmi povedené, jiné vtipné pouze archaickým jazykem, mnohé nudné. Proto mi čtení trvalo trochu déle, stihla jsem si jej zpestřit přečtením jiných dvou knih. Ale nakonec po dočtení nejsem zklamaná, dalo se to.
Hodně dramatický příběh, nedá se odtrhnout. Děti to baví, ale krve je tam dost a některé scény to ani nepotřebují. Draci jsou draci, s tím se nic neudělá, ale chvíli mi trvalo, než jsem si v nich udělala pořádek. Doporučila bych spíš až od jedenácti let.
Původně jsem myslela: "Přečtu a pošlu dál". Ale ne, ty pohádky jsou tak pěkné a laskavě poučné, tak příběhově zajímavé, že je zakládám do své knihovny a nechám si je.