kroftik | Komentáře u knih | Databáze knih

kroftik kroftik komentáře u knih

Tři vánoční povídky Tři vánoční povídky Petr Šabach

Tak tedy počítejte s tím, že "nesmyslným, svátečním emocionálním vzruchům" skutečně nepodlehnete :) Knížka, kterou jsem přečetla při čekání na vlak, je vánoční, vtipná, cynická i smutná. Všechny tři povídky jsou skvělé, a jejich závěr ještě lepší :)

01.12.2011 4 z 5

Mamma mia! - Na mateřské s trojčaty Mamma mia! - Na mateřské s trojčaty Jackie Clune

Velmi obdivuji autorku za to, že v situaci, kdy měla doma čtyři malé děti, z nichž byla tři mimina, dokázala, k tomu všemu zmatku, stresu a kvaltu, napsat o nich i o sobě milou a vtipnou knížku.

09.07.2011 4 z 5

Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě John Grogan

Super! Milé, zábavné, vtipné. Už dlouho se mi do rukou nedostala tak dobrá odpočinková kniha, která se čte sama. Závěr smutný, dokonce, a to se mi opravdu nestává, moje cynická duše plakala a já s ní. Ale tak to prostě chodí. Pět hvězdiček. Jednoduše skvělé!

08.05.2011 5 z 5

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Naprosto souhlasím s předchozím komentářem ohledně českého názvu, resp. všech českých názvů téhle série. No... vlastně i dalších farmářů a mlékařů, a to nemluvím o obálkách...:-) Jestliže byl záměr tímto čtenáře, resp. spíše čtenářky, přilákat, spoustu jiných může laciný název odrazovat. Několik let i mě. A hlavně, když se v důsledku jedná o vcelku vtipnou, čtivou a (vyjma posledních 30 stránek) spíše romantickou než erotickou knížku, je to docela zavádějící. Každdopádně teď jsem ráda, že jsem NABÍJEČE přečetla. Letní oddychovka jak vyšitá.

26.07.2019 4 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Moje třeštíkovská premiéra... I přes počáteční pocity občasné přehnanosti situací mě knížka bavila. Autorčin humor, ironie a sarkasmus jsou mi vcelku vlastní.

05.07.2019 4 z 5

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Přesto, že se druhá část odehrává ve zlém období první světové války, zle napsaná vůbec není. Naopak, je přinejmenším stejně dobrá jako první. Jsem moc zvědavá na další osudy rodiny, pouštím se do trojky.

26.01.2019 5 z 5

S kým dnes budeš spát? S kým dnes budeš spát? Madeleine Wickham

Na obálce knihy je napsáno, že knihy vydané pod pseudonymem S. Kinsella jsou jiné než knihy vydané jako M. Wickham. Je to tak a člověk, když se pouští do knížky podepsané M. Wickham, s tím musí počítat. Takže stručně: sečteno a podtrženo nebylo to vůbec špatné, ale do S. Kinselly to má daleko :-)

17.07.2015 3 z 5

Báječné nakupování před svatbou Báječné nakupování před svatbou Sophie Kinsella (p)

Autorka si z větší části dokázala udržet styl a čtivost knížek předchozích, přesto byla tahle zatím nejslabší, což ale v žádném případě neznamená špatná :-) Určitě mě neodradila od toho, abych v Shopaholické sérii pokračovala, protože Becky, ať Bloomwoodová nebo Brandonová, je i nádále až neuvěřitelně vtipná .... :-)

25.09.2013 3 z 5

Alice v zrcadle Alice v zrcadle Jo Kingsley

Já jenom doufám, že z pozice matky TOHLE NIKDY nezažiji! Oceňuji, že v knize jsou oba úhly pohledu, jak matčin, tak Alicin a myslím, že kdyby měla odradit byť jen jedinou slečnu či ženu od pohlcení touhle hnusou nemocí, tak má kniha smysl.

12.11.2012 4 z 5

Jidáš líbal skvěle Jidáš líbal skvěle Maira Papathanasopoulou

Téma, které bylo zpracované nespočetněkrát - vztahy manželské a milenecké, kamarádské, vztahy mezi rodiči a dětmi... V tomto případě však příjemně a originálně okořeněné prostředím Řecka a řeckých reálií, které jsou pro nás Středoevropany, ať chceme či ne, jiné a zajímavé. Kniha se moc příjemně čte a v okruhu "holčičí" literatury za pozornost rozhodně stojí.

12.07.2012 4 z 5

Není přání jako přání Není přání jako přání Alexandra Potter

Není přání jako přání aneb Dávej pozor na to, co si přeješ, protože se to může splnit... :) Ve svém žánru fajn nestupidní, oddychová knížka jako stvořená pro relax na letní dovolené...

12.07.2012 4 z 5

My, sex a podpatky My, sex a podpatky Kamila Tomsová

Souhlasím, čtivé, oddechové. Víc ale nečekejte, příběh téměř nulový, spíše taková sonda do života lidí, kteří nemusejí zas tak koukat na peníze a jejich starosti jsou trochu odlišné od starostí lidí pracujících třeba u pásu v továrně... Osobní dojem z knihy je ten, že se autorky cíleně pokusily o "český Sex ve městě". A mohlo to dopadnout líp, ale zároveň i mnohem hůř...

29.06.2012 3 z 5

Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

...a mám Twilight za sebou. Sbohem a šáteček :) Ne... tak hrozné to vážně nebylo, ale podruhé to nejspíš číst nebudu. Jsem ráda, že závěrečný díl, s ohledem na díl předešlý, trochu napravil reputaci celé ságy . První půlka lepší, druhá se mi četla o něco hůř, i když byla asi zajímavější. Celou sérii bych tímto zprůměrovala na tři hvězdičky.

25.06.2012 3 z 5

Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Tak je to za mnou. Ufff. A že to byla fuška. Po prvních dvou dílech, které jsem měla přečtené hned, jsem třetí díl nemohla za boha dočíst (a to jsem se na něj tak těšila). Nudné, zdlouhavé, bez děje. Je to vlastně "závěr dvojky", který by se při hodně dobré vůli vešel na 50 stran.To, že se autorka se rozhodla ho natáhnout na nesmyslných téměř 500 stran dílu třetího je pro mě zbytečné a nepochopitelné.

25.05.2012 2 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Stmívání je pohádkou, v níž je hlavní hrdinka tak trošku naivka a hlavní hrdina, kromě toho, že je upír, takový no... nijaký :) Věřím tomu, že kdybych knížku četla o deset či více let dříve, určitě bych celý milostný i dobrodružný příběh prožívala mnohem intenzivněji. Na druhou stranu i v pozdějším věku se to fajn čte a ať jsou postavy jaké jsou, držíte jim palce. Filmové zpracování úrovní dobré, stejně jako knížka, i když oproti zbytku populace si nechám po nocích místo o Edwardovi zdát o zlém, sexy upírovi jménem James :)))

10.04.2012 3 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Co napsat, když nechci kopírovat předchozí komentáře, ve kterých je všechno podstatné již uvedeno?
Snad jen zopakovat, že i přes svoje mušky je to skutečně SKVĚLÁ KNIHA...

14.03.2012 5 z 5

Desátý kruh Desátý kruh Jodi Picoult

Výborně vystavěný příběh na velmi zajímavé téma. Děj rozhodně není předvídatelný a donutí člověka přemýšlet, co a jak se vyvine. Na druhou stranu autorčin styl psaní v této knize byl pro mě trochu kostrbatý, a proto se mi nečetla až tak dobře. Dobré je, že příběh samotný nutí člověka pokračovat a zjistit, jak to tedy vlasntě dopadne. Komiks, který je součástí knihy, mě také moc neoslovil, ale to je možná tím, že nejsem žádný velký komiksový fanda a nedokáži jej proto patřičně ocenit... Dávám 3 hvězdičky a myslím tím tak 3,5. Na 4 to pro mě bohužel není.

22.01.2012 3 z 5

Stepfordské paničky Stepfordské paničky Ira Levin

Vážně mě baví, jak Levin dokáže z úplně normální ženy (Rosemary či Joanna) udělat během pár chvil paranoidního blázna... Jeho knížky se opravdu moc dobře čtou, jsou originální a neotřelé. Jediné, co mi skutečně vadilo, je překlad tohoto románu, protože některé věci, jsem i jako laik skutečně překousnout nedokázala... To, že pili "krvavou Mary" - dobrá, to že vzali děti do McDonalda na "velkýho Maca" - dobrá, ale to, že hlavní hrdinka vystoupila ze "stejšnu" bylo skutečně už moc... Na závěr bych ještě dodala, že film je neuvěřitelně stupidní. Takže knížku určitě doporučuji, ale filmová verze za shlédnutí rozhodně nestojí.

07.12.2011 4 z 5

Svatební horečka Svatební horečka Katie Fforde

Druhá kniha, kterou jsem od Katie Fforde přečetla, napravila její reputaci. Knížka je romantická, občas vtipná... příběh od začátku průhledný, ale s tím se přece u tohoto žánru většinou počítá. Celkově byla zábavná a moc hezky a se četla. Potvrdila mi domněnku, že je hloupost zavrhovat autora či autorku po jedné přečtené knížce.

28.11.2011 4 z 5

A taková to byla láska... A taková to byla láska... Anna Gavalda

Moc hezké, dá-li se to tak napsat. Musím souhlasit s tím, že by knihu skutečně neměly číst, ty které byly či jsou milenkami ženatých mužů. Myslím, že osobně zkousnu ledaco, přesto mi chvílema až "vadilo", jakým způsobem mi kniha nutila zamýšlet se sama nad sebou i nad lidmi ve svém okolí. (A to milenkou nejsem, ani jsem jí nikdy nebyla... :-)). Každopáně doporučuji.

04.09.2011 4 z 5