kroftik | Komentáře u knih | Databáze knih

kroftik kroftik komentáře u knih

Kolja Kolja Zdeněk Svěrák

"Ty pudeš pěkně k tetě. Jak se zmátoří, sbalím ti čemodán pudeš." "Čemodán," chytí se toho kluk a ukazuje na kufr. "To je jediný, co umím, poněvadž mi ho v Moskvě na nádraží ukradli," řekne kysele Louka. "Kradete kufry a cizí území." Kdo by neznal Svěrákova Kolju z filmového plátna. Knížka je filmem na papíře, vyprávěná typickým svěrákovským stylem. Byla velmi milou vzpomínkou na úžasný film, který si nejspíš brzy pustím znovu.

05.06.2011 4 z 5

Nouzový východ Nouzový východ Richard Yates

Také mi dělal problém začátek a s ním spojené vtažení do děje knihy. Začala jsem ji číst dvakrát - podruhé jsem ji tedy dočetla a nelituji. Skvělá knížka, skvělý film. V knize bravurně vykreselý příběh samotný, výborné dialogy mezi postavami. Film byl, jak to bývá, příběhově okleštěný, zato s takovými emočními hereckými výkony, které chvílema pozdvihovaly film nad knihu. Jak kniha, tak film mají u mě čtyři hvězdičky.

01.05.2011 4 z 5

Vražedná nenávist Vražedná nenávist Zuzana Francková

Čtivá a zároveň depresivní knížka, jejíž výhodou je, že ji máte přečtenou skutečně za pár chvil. Na druhou stranu hrdince se stane snad všechno zlé, co se snad stát může, a to je na můj vkus přitažené za vlasy. Prostě tomu nevěřím. Nevím, zda byl záměr zavést hrdinku do naprosté krajnosti všeho zla (předpokládám, že ano), ale v tomto případě to příběhu spíše ubírá nežli prospívá.

11.03.2011 3 z 5

Až tak moc tě nežere Až tak moc tě nežere Greg Behrendt

Upřímně jsem zklamaná. Od knížky jsem očekávala v první řadě pobavení tolik vlastní Sexu ve městě, avšak bohužel, toho jsem se nedočkala ani v nejmenším. Když pominu americké puritánské názory, tak z knihy zbyde něco jako rubrika "Láska, sex a něžnosti", kterou jsem pročítala ve svých 13ti letech v časopise Bravo. Film průměrný, kniha značně pod.

12.11.2010 1 z 5

Sexy farmář Sexy farmář Alice Clayton

Já to věděla. Měla jsem napsat hodnocení před tím, než jsem přečetla i Nabíječe :-) Nejspíš by bylo o maličko lepší. Tahe knížka v žánru oddychovek neurazí, nenadchne. Žádný velký vtip, žádná velká akce, přesto se to četlo vcelku dobře. A už hodně dlouho (možná nikdy) jsem nečetla nic s podobnou obákou :-D

26.07.2019 3 z 5

Přírodní superjídlo pro děti a batolata Přírodní superjídlo pro děti a batolata Shazi Visram

Pro zpestření příkrmů mrňat je knížka fajn :)

20.02.2019 3 z 5

Zhubněte jednou provždy - Najezte se do štíhlosti Zhubněte jednou provždy - Najezte se do štíhlosti Antónia Mačingová

Někým opovrhovaná, jiným milovaná... zřejmě jak kniha, tak autorka :-) 28 denní stravovací režim Antonie Mačingové je mým oblíbeným každoročním detoxem. Další navazující program stravování či jídelníček podle krevních skupin jsem nikdy nezkoušela, ale i zde člověk najde vcelku dost zajímavých tipů, jak zpestřit či zlepšit svoje stravovací návyky.

03.03.2018 3 z 5

Tentokrát to bude jinak Tentokrát to bude jinak Alexandra Potter

Už dlouho jsem od A. Potter nic nečetla, tak vlastně nevím, jestli to bylo typem knížky a nebo příběhem samotným. Zpočátku jsem se nemohla začíst, pak mi to zas přišlo celé opravdu předvídatelné a nakonec vlastně ani postavy nebyli žádní extra sympaťáci. Lehký podprůměr.

26.02.2017 3 z 5

Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

Musím konstatovat, že druhý díl mi přišel o ždibec lepší. Souhlasím s předchozím komentářem v tom, že jsem se už tolik v postavách neztrácela, a proto se mi to celé četlo vcelku plynule. Přesto, zřejmě abychom mentálně nezaháleli, přibyla další doslova halda postav. Že by knížka měla závěr už jsem po zkušenosti z prvního dílu nečekala, takže ani v tomhle žádné zklamání. Tentokrát poctivé tři hvězdičky.

09.05.2016 3 z 5

Vzpomínáš si? Vzpomínáš si? Sophie Kinsella (p)

Nechci se u každé autorčiny knížky opakovat a psát stále dokola milé, zábavné, čtivé...Proto bych ráda vyzvedla jí samotnou. S každou knížkou ji mám raději a raději. Ač stejný žánr a občas se opakující nějaké drobnosti, každá knížka je neotřelá a originálně vymyšlená a přesto si drží svůj standard. Nedokáži říct takhle je lepší, takhle horší, všechny, které jsem četla, jsou skvělé. Takže Vzpomínáš si? určitě ANO! :-)

29.06.2014 4 z 5

Bohyně v domácnosti Bohyně v domácnosti Sophie Kinsella (p)

Budu stručná, bylo to skvělé :-) Obecně "holčičí románky" nepatří mezi extra náročné čtení, ale jsou knížky, které jsou stupidnější, jsou knížky lepší, vtipnější... A takhle? Ta je moc fajn. Za mě tedy, naprostá spokojenost!

28.06.2014 4 z 5

Co je nového, kotě? Co je nového, kotě? Alexandra Potter

Myslím, že autorka si i touto knihou podržela svůj standard. Stále dokola můžu opakovat, že leč lehce průhledné, je to milé, vtipné, zábavné a pohodové čtení ....a bezpochyby v budoucnu sáhnu po i po jejích dalších a dalších holčičích románcích :-)

07.04.2014 4 z 5

Báječné mininakupování Báječné mininakupování Sophie Kinsella (p)

V nejlepším se má přestat a jsem ráda, že tomu tak v případě Becky je, protože by se klidně mohlo stát, že s dalším a dalším pokračováním byl můj zájem o tuhle literární hrdinku poměrně střemhlav klesal. Každopádně konec dobrý, všechno dobré a jsem asi zlá, ale "konec s Elinor" mi tedy vůbec nevadí :-)

12.01.2014 4 z 5

Shopaholik za hranicemi Shopaholik za hranicemi Sophie Kinsella (p)

Stará dobrá známá Becky aneb Jak vám nakupování a nově trocha bulváru mohou obrátit život naruby :-) Jsem moc ráda, že i druhý díl série pokračuje ve stejném duchu, náladě a tempu jako jednička. Je to milé, vtipné, oddechové a nedebilní.

06.08.2013 4 z 5

Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Moderní pohádka. A to doslova. A moc hezká. Nevím, jestli je to tím, že jsem přesně na tenhle typ knížky měla náladu, ale mně se to líbilo. Moc. Ač je děj předvídatelný a jsou tam snad všechna klišé, je to milé, romantické a zábavné. Mezi trochou pohádkového tajemna a kouzel na vás dýchne atmosféra Vánoc a anglického venkova a to je vážně příjemné.

29.11.2012 4 z 5

Zahořklá megera Zahořklá megera Maria Sveland

Víc než cokoli je kniha dvousetstránková úvaha na téma genderových stereotypů. Hrdinka, předpokládám, že autorčino alter ego, odjíždí sama bez svého malého syna a manžela na dovolenou k moři a celý pobyt přemýšlí o úloze muže a ženy ve společnosti, o jejich vzájemných vztazích a tyto myšlenky prolíná se vzpomínkami na své dětství, na genderové role svých rodičů a sourozenců, na svoji pubertu a sexualitu. Kdybych věděla, co od knihy očekávat, přiznám se, že bych ji číst nezačala. Na druhou stranu zde najdete poměrně dost zajímavých myšlenek, ale i překlepů...

12.07.2012 2 z 5

Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Zajímavá knížka, díky níž jsem se nejen dozvěděla, že nějací Amišové vůbec existují, ale i jakým způsobem žijí a přemýšlí. Nevšední příběh, který se výborně čte, i když musím souhlasit, že i mě zaskočilo, jak rozvláčně příběh plyne a najednou ho utne poněkud rychlý závěr.

29.02.2012 4 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Úžasná kniha. Už dlouho jsem nečetla nic tak emotivního, možná nikdy před tím... Je to příběh, který ve mně zůstane hodně dlouhou dobu a který si budu dloho pamatovat. Filmové zpracování je výborné, ale myslím, že tvůrci měli ponechat původní konec z knihy. Myslím, že tím film hodně ztratil. Je to skutečně velmi citový příběh a závěr jsem chápala jako vyvrcholení emocí, jež se mi střádaly a postupně uvolňovaly v průběhu příběhu a najedou nic... Konec filmu.

24.01.2012 5 z 5

Vím, o čem mlčím - Heroin, toxíci a konec jako sladké nic Vím, o čem mlčím - Heroin, toxíci a konec jako sladké nic Veronika Pánková

Vím, o čem mlčím je autentický, naturální feťácký příběh. Ukázkové vyprávění mladé holky, které chybí sebevědomí. Holky, která sama sebe hledá mezi stejně zakomplexovanými lidmi. Holky, která nechce být šedivou myší v davu "normálních" lidí a která se díky heroinu stává jednou z loutek v davu feťáků. Holky, která i když si uvědomuje, jak úžasné jsou střípky všedích dní strávené s "normálními" lidmi jejho věku ve světlých chvilkách střízlivosti, neustále tíhne ke stavům, v nichž se válí v deliriu pozrvacená na zemi. Holky, která se nespočetněkrát snaží s heroinem přestat, bohužel pouze prostřednicvím jiných drog a alkoholu. Holky, která se točí ve víru, jenž nejde zastavit... Souhlasím - drsný, syrový a výborně naspaný příběh.

12.01.2012 4 z 5

Prevítovy první krůčky Prevítovy první krůčky Simon Brett

Starý známý, dobrý prevít :) Je fajn, že ani v druhém díle se nemění celkový duch knížky a zůstává stále vtipný a oddychový.

02.01.2012 4 z 5