KubaKJ KubaKJ komentáře u knih

Proroctví Mayů Proroctví Mayů Magda Wimmer

Kniha přínáší vyčerpávající informace o životě a smrti mayské civilizace a názorným způsobem popisuje funkci mayského kalendáře, podle kterého nemá nastat žádný konec světa, jak se o tom pořád mluví. Datem 21.12.2012 končí pouze mayský kalendář, ne svět!!!

Hvězdná brána pyramid Hvězdná brána pyramid Erdogan Ercivan

Kniha odhaluje roušku tajemství kolem nejdokonalejších staveb na světě - pyramid. I přes malý formát je kniha nabita informacemi nejen o pyramidách, ale i celém Egyptě

Drakula (skrátená verzia) Drakula (skrátená verzia) Bram Stoker

Jedna z nejlepších knížek, které jsem kdy četl a to hned několikrát. Je psaná formou deníku s množstvím obrázků k textu. Perfektní čtení až děsivě skutečné.

Nevysvětlitelné záhady Nevysvětlitelné záhady Viktor Farkas

V té době jedna z nejlepších knížek na tohle téma u nás, která obsahuje i málo známe děsivé příběhy. Příjemné čtení na večer.

Vertikální peklo Vertikální peklo Serge Brussolo

Tady je vidět, co všechno jsou lidé schopni udělat a obětovat pro sebe a svou duši. Knížka se krásně čte a má zajímavý konec, který je doplněný úžasnou modlitbou k Bohům temnot.

26.08.2012 3 z 5

U pravěkých lovců U pravěkých lovců Josef Augusta

Třetí kniha trilogie o pravěku, která tentokrát vypovídá o životě a strastech pravěkých lovců - našich předků.

Zavátý život Zavátý život Josef Augusta

Další pokračování života pravěkých zvířat. O nic méně poutavé, než předchozí díl. Opět se skvělými ilustracemi pana Buriana.

Z hlubin pravěku Z hlubin pravěku Josef Augusta

Perfektní knížka, která upoutá zajímavými příběhy tvorů, kterým patřila tato planeta. Objasňuje život a smrt dinosaurů a vypráví o nich, jako by to byli lidé. Knížka je doplněná úžasnými kresbami Zdeňka Buriana, podle mě nejlepšího malíře všech dob.

Rekordy ze světa zvířat Rekordy ze světa zvířat Mark Carwardine

Knížka poslouží jako perfektní dárek pro milovníky přírody. Dozvíte se z ní hodně nových a zajímavých věcí ze světa zvířat.

Tajemství Grálu Tajemství Grálu Peter Fiebag

První knížka, kterou jsem nedočetl do konce. Prostě se to nedá. Je to nuda a jen samá spekulace, která vám nakonec stejně nic nového neřekne. Nechci snižovat schopnosti autorů... mají dobré knihy, ale tentokrát podle mého názoru přestřelili.

26.08.2012 1 z 5

Duna Duna Frank Herbert

Lepší než film... ve kterém není zdaleka vše a jsou tam i některé věci trochu jinak. Zajímavé čtení i přesto, že kniha má 600 stránek.

Svět tajemných zvířat Svět tajemných zvířat Jaroslav Mareš

Kryptozoologická encyklopedie a první moje knížka od Mareše, kterou jsem četl. Povinnsot pro všechny, kteří se o toto téma zajímají.

Ve stínu baobabů Ve stínu baobabů Jaroslav Mareš

Uzavírka trilogie o Africe. Sice nedosahuje úrovně předchozích dvou dílů, ale to neznamená, že není skvělá. Opět povinnost pro všechny, kdo mají rádi Afriku, přírodu, cestování a magii. To vše je v knize zahrnuto a perfektně převyprávěno včetně autorových osobních zhušeností, které mu musí snad každý závidět.

Šepot buše Šepot buše Jaroslav Mareš

Dalčí skvělá knížka od p. Mareše. Povinnost pro všechny milovníky Afriky a dobrodružství opět se skvělými fotkami.

26.08.2012 5 z 5

Doktor v extrémních podmínkách: Hranice života a smrti pohledem sportovního lékaře Doktor v extrémních podmínkách: Hranice života a smrti pohledem sportovního lékaře Kenneth Kamler

Jiný pohled na svět lékařství. Velmi zajímavá a poučná knížka, která se taky velmi dobře čte. Prostě příběhy z expedic z jiného pohledu.

26.08.2012 5 z 5

Štěstí a sláva – Příběhy největších archeologických dobrodruhů v dějinách Štěstí a sláva – Příběhy největších archeologických dobrodruhů v dějinách Giles Sparrow

Knížka není špatná, ale místy je to kupodivu nuda. Hlavně kapitola o čínských a tibetských objevech je strašná a řekl bych, že i zbytečná. Ale informace o jednotlivých objevech jsou vyčerpávající, i když některé ze světových objevů tam chybí a jsou nahrazeny méně známými a méně zajímavými objevy.

26.08.2012 3 z 5

Rebel - osobní zpověď Tomáše Řepky Rebel - osobní zpověď Tomáše Řepky Karel Felt

Parádní čtení. Žádné vymlouvání ani sebekontrola. Prostě pravda. Po přečtení téhle knížky většina lidí názor na Tomáše změní. Ať si každý říká, co chce, ale je to jeden z nejlepších fotbalistů nové éry a reprezentace udělala chybu, že ho nevzala!

Záhadná monstra Záhadná monstra Vojtěch Alberto Sláma

Knížka mě docela zklamala. Neříkám, že je to nějak hrozné čtení... je zajímavá. Ale přijde mi, že autor vůbec nemá rád cestování a k lidem, kteří žijí na jím zmíněných místech nemá absolutně žádnou úctu - ponižuje je a vysmívá se jim. Chtěl bych ho vidět, jak žije v pralese. Za pár dní by bylo po něm! Chtěl jsem si od něj pořídit ještě nějaké knížky, ale asi se budu muset hodně přemlouvat. Knížky od J.Mareše jsou mnohem lepší!

26.08.2012 2 z 5

Nedvěd Grande Paolo Nedvěd Grande Paolo Petr Čermák

Povinnost pro fanoušky nejlepšího hráče na světě!!!

26.08.2012 5 z 5

Silmarillion: Mýty a legendy Středozemě Silmarillion: Mýty a legendy Středozemě J. R. R. Tolkien

Není to to, co jsem čekal. Pánovi prstenů se to nevyrovná. Snad kromě pověsti o Huanovi a poslední části.

26.08.2012 2 z 5