Kudík komentáře u knih
Kniha mi přišla lepší a reálnější, jak předcházející dva díly. Hlavní postavou je tentokrát cukrářka Laurel McBaneová, která popisem své práce vzbuzuje neuvěřitelné chutě, a to ani nemusíte být na sladké. :) A Delaney Brown její "skoro"bratr v reálu bratr Parker, to byla už pomyslná třešinka na dort. ;)
Ze začátku jsem si říkala..... chudák Susan, ale poté, co byla více odkryta minulost, jsem to změnila na chudáci všichni ostatní. Bellamy se mi celkem líbila, i když to nebyla nijak zvlášť akční hrdinka, avšak Dent, to byl správně uřvaný rošťák. Jako pár neměli chybu. Další postavy, které jsem oceňovala jsou Gall a Steven. U Raye Stricklanda jsem se dobře bavila, a to až do použití nože.
Vraha jsem si zkusila tipnout, ale cca v polovině knihy jsem svůj tip (úspěšně :) ) změnila.
Hezké, chvíli smutné, chvíli vtipné, ale hlavně čtivé. Osobně jsem knihu dala za jedno odpoledne.
Jessie je sympatická a snadno uvěřitelná, vč. jejích nových/starých kamarádek Dri/Scar. NN bylo snadné odhalit i přes tu jedinou lež, a i když zde bylo pár pokusů autorky o zmatení. Štvala mě však šikana Jessie, a to, že se jí v danou chvíli nikdo nezastal, a také se mi nelíbilo počáteční jednání jejího otce.
Kniha se mi relativně líbila, dobře a rychle se četla. Sice je děj předvídatelný, ale pár tajemství s překvapením zde bylo.
Nejvíc jsem se bavila nad Patsy, a to jejími pokusy o seznámení se. Škoda, že v jejím posledním případě nedostala víc prostoru. U Lily byla velmi úsměvná konverzace s Danem, spíše jejich vzájemné špičkování a dále scéna z červeného koberce s Eddiem, kdy se vrhla Miře pod nohy. Linka s Coral mi přišla už jen tak do počtu.
Colleen byla sarkasticky vtipná, a to se mi líbí. Hezky byl vykreslený vztah s dvojčetem Connorem a její nevlastní mladší sestrou Savannah. Společně s Colleen jsem hádala, kdo je Connorova tajná přítelkyně, možná se to dozvím v posledním díle. Lucas byl fajn, ale něco mi v popisu této postavy, a to hlavně slova vs. činy, nesedělo. Jsem ráda, že autorka (zatím) v každém díle této série stvořila i zvířecího společníka. „Telátko“ jménem Rufus byl vyobrazen skvěle. Hlavně neustálé dotazy, zda je kastrován. :)
Fandila jsem i druhé dvojici. Bryce a Paulie měli také své chvilky, např. výměna pneumatiky. :)
Druhý díl se mi líbil, i když byl odlišný od prvního. Zdál se relativně klidný, méně naplněný akcí, ale já ji tam viděla. Dar sice nemám, ale akce tam bylo dost. :)
Rafe a jeho společníci byli úžasní. 4 nejlepší z Dalbrecku. A oni opravdu byli Ti nejlepší. Zde jsem už byla připravená a totožnost většiny odhalila dříve, než to udělala autorka.
Komizar byla zvláštní postava. Sice záporák, ale občas (v minulosti) s kladnou reakcí. Na konci bych ho však zapíchla sama, protože nejvíc mi bude chybět .... „slečno, pospěšte si“..... :(
Doporučuji, přečteno za den a něco.
Zápletka byla pěkná, ale něco mi tam prostě chybělo. Postavy vesměs sympatické, ať už Cassidy s Coltonem, anebo Theo a Lorn. Fandila jsem víc druhé dvojici. :)
Autorku jsem dosud neznala, ale hned první kniha a celkem příjemné čtení. Líbí se mi postupný vývoj hrdinky Jane, a to ze "staré panny", i když hezky kousavé, až v žádoucí ženu. Zápletka ohledně rodičů Marianne mi byla jasná po návštěvě cca třetí milenky a jsem ráda, že jsem se nepletla.
Tak strašně naivní a roztomilé čtení. :) Moje nejoblíbenější kočka byla Nora. Celkově hodnotím jako velké plus prostředí zoo a zvířecí obyvatele.
Jsem ráda, že se v tomto díle zaměřila autorka více na duchy, a to nejen na Catina adoptovaného Fabiana, ale i na takového padoucha, jako byl autor Malleus maleficarum - Kladivo na čarodějnice. Autorka píše tak, že jednotlivé díly nemají "hluchá místa", jsou prošpikovány dějem, dostatkem krvavých, násilných, a i jiných scén. :) Prostě vše, co by v dívčích románech mělo chybět. :)
Před tímto dílem je dobré si přečíst sérii "Svět nočních lovců", protože to objasní dost věcí, např. co potkalo Denise, anebo kdo je vlastně Kira.
Tento díl je opět okořeněn humorem, který mi trošku chyběl. Kdo by řekl, co udělají následky po setkání s "pozůstatky", a že Drákula má takový smysl pro humor. Musím říct, že mě celá tahle partička krvesajů, vč. vybraných ghúlů a kožoměnce stále baví.
Musím se přiznat, že do tohoto dílu jsem Mencheresovi nemohla přijít na chuť, ale zde se mnohé objasní, ať už okolo jeho "exmanželky", anebo jeho původu a super hlášky, že je "starší než hlína". A Kira byla naprosto dokonalá. Doporučuji číst před 5. dílem "Nočních lovců". Já si to nechtěně přeházela, a tak jsem věděla předem, k jakým postavám se moc neupínat. :(
Tento díl mi přišel i na fantasy až na hranici reálnosti, ale pořád je to dobré čtení. Má to děj, akci, vtip a dozvěděla jsem se zase něco nové z minulosti postav, a že je u některých dlouhá. :)
Tři kamarádky, které jedou na dovolenou na fiktivní řecký ostrov "Skelidos", a kde si tak trochu omylem, tyto tři angličanky, a to Stella, Frankie a Winnie, koupí penzion s palírnou ginu ve sklepě. Nejvíc mi sedla Stella, asi pro svůj sarkasmus. Jak to dopadne je předem jasné, jen u Frankie jsem byla mírně překvapená. Je to ideální letní čtení s vtipy o oslech. :)
Hledání vyděrače mě celkem, v podání Ifigenie, bavilo. Kniha měla jak romantickou, tak i detektivní linku a hlavně i dost vtipu, např. u "Muzea pana Hardstaffa". :)
No a "nemechanický" lord Marcus Masters byl také super. Ideální oddechovka s tím, že vyděrače je relativně snadné odhalit.
Trošku odlišné než jsem od Meg Cabot zvyklá, ale i tak pěkné a nenáročné čtení. Caroline Linfordová byla jako poupě, které se pomalu rozvíjelo..., samozřejmě za vydatné pomoci Bradena Granvilla. Škoda, že chybělo víc i o Tommym (osobně jsem doufala v Emm. :) ).
Nevím proč, ale Nessiny tety mi trošku připomínaly starší film "Drahé tety a já", i když tam šlo o trošku jinou zápletku. :) Hlavní hrdinka Ionessa byla sympatická, naopak u Jeremiaha Maca jsem se nemohla rozhodnout, zda jej v jednu chvíli neuškrtit.
Co mi vadí všeobecně je, že v překladu nevyšel poslední díl této série o dalším z nevlastních bratrů.
Hlavní hrdinka Sarah byla bezva, hlavně její znalosti ohledně speciálního "osobního sluhy", a také co se týče putovní dolarové mince s portrétem Susan B. Anthonyové.
Musím říct, že u zneškodnění dvou lupičů jsem se vážně bavila, a to i se soudcem Robertsem, který si to také užíval. Potom to nabralo grády a už to tak veselé nebylo. Ohledně detektiva Thompsona Cahilla jsem si nebyla úplně jistá, protože z počátku působil trošku jako "studený čumák". Pachatel, který je postupně odkrýván, se změnil ke konci v docela nechutného psychouše.
Hezké završení celé série po cca 18 letech, tentokrát zaměřeno na Setha. Bylo fajn zjistit, kolik má kdo dětí, a že si s rodiči moc nezadají. :) Klan Quinnů neměl chybu, i když nejvíc se mi líbila první dvojice, a to Anna s Camem. Pobavila mě zmínka o jiné sérii autorky, a to na "Gallagherovu hospodu".
Tento díl je o dalším z Quinnů, a to o Phillipovi. Vyjasní se zde i hodně okolo Setha.
Ohledně "neznámé spisovatelky" mi chvilku trvalo, pochopit její pohnutky, ale závěr docela zachránila. Opět velmi čtivé.