Kudík Kudík komentáře u knih

Zmiz, dokud můžeš Zmiz, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Ve výsledku lepší jak 1. díl. Sice část je trošku jako přes šablonu, ale jinak mi Laurel Snowová parádně sedla, hlavně její "hra" se šéfem Georgem McCrombym, u které se v samém závěru společně s Huckem hodně bavím. Být geniální má své a tohle je vážně originální. Každopádně ten závěr mě celkově dostal a už aby byl další díl, protože pachatele jsem měla v merku, ale převezl mě také tou "velikostí" a ohledně Abigail si myslím své a jsem zvědavá, jak mě autorka překvapí, protože tady dostala opět hodně prostoru, a ten konec byl....
Společně s Huckem si říkám, jaká je pravděpodobnost druhého sériového vraha v jejich městečku? Jinak jsem ráda, že se Laurelin tým zajímavě rozrůstá a postavy z předchozí části jsou nadále na scéně.

24.10.2023 5 z 5

Rozhodně ne on Rozhodně ne on Whitney G. (p)

(SPOILER) Jednohubka na večer. Nepřekvapí, ale také úplně nezklame. Krátký náhled do zákulisí královské rodiny Tylera Carringtona II. a do nakladatelství, kde pracuje Chloe Madisonová. Oba dva měli své pro a proti, ale to první naštěstí převažuje. Tyler měl dále Dillona, což byl více přítel než-li jeho zaměstnanec a Chloe měla skvělé kamarádky v podání zmrzlinářky Madison (názvy některých příchutí byly více než originální :) ) a Kristin, vytvářející podcasty na různá témata. Neopomenutelnou je i postava Hazel Swiftové, která není nejostřejší pastelka v penále, ale přesto některým ze svých absurdních požadavků či názorů občas překvapí. Vše završí závěr epilogu II. 3,5*

12.10.2023 4 z 5

Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

(SPOILER) "Maličká" Olive Taylorová poznává ve svých necelých 7letech kamaráda svého (o čtyři roky staršího) bratra Dylana, a to Jasona Thorna. Z její strany je to zalíbení na první pohled, jak také mohla odolat jeho ďolíčku a pochopení pro její jméno. O sedm let později dojde k pošlapání jejího srdce a se zamilovaností je konec. Následně Jason odjíždí a znovu se setkávají za dalších osm let, kdy se Olive stane vyhledávanou autorkou své prvotiny a Jason, nyní slavná a zlobivá filmová hvězda, je účastníkem konkurzu na postavu z jejího bestselleru. Co obnáší propagace její knihy a záchrana jeho kariéry.... to naleznete zde, vč. totálně trhlé kámošky Lucy, kterou můžete mít rádi, anebo jí naopak nesnášet. Doufám, že se setkáme i s jejím příběhem v "To Hate Adam Connor", i když zde se mi se současným partnerem Jamesonem zamlouvala, jen jsem se v rámci děje trošku prala s jmény, protože se mi pletl s Jasonem.

28.09.2023 4 z 5

Znovu od začátku Znovu od začátku Kylie Scott

(SPOILER) Těžko říci, jaká přesně byla Clem před napadením a ztrátou paměti, protože informace převážně od její sestry Frances a následně Eda (jejího ex) jsou zpočátku strohé a silně ovlivněné jejich názorem. Osobně se mi líbila stávající Clem, a to pro její přístup, smysl pro humor a mluvu bez filtru. To by asi v bance koukali. :) Pozitivním překvapením bylo, že se návrat paměti nekonal a bratři Larsenovi jsou ve výsledku tři, mladší vtipálek Leif (2. díl) a starší Nielse. Strůjce útoků jsem si tipla dobře a relativně brzy, ale v průběhu jsem párkrát zaváhala, zda je to ta správná osoba, protože jsem měla ještě další dva možné adepty. Rychle čtivé s trochou akce, a pár dobrými vtipy... hodnotím 4,5*, ale za Gordona mohu jen zaokrouhlit nahoru. :)

15.06.2023 5 z 5

Přiznání Přiznání Kristen Callihan

Na návrat k "rodině" okolo kapely Kill Johna jsem se těšila, navíc Brennu a Rye jsem si omrkla již v předchozích dílech, ale asi má očekávání a namlsání z předchozích části bylo velké. První polovina byla tápající a někdy je lepší něčeho méně než více, ale druhá půlka měla již děj a spád, a také v závěru nechybí nepřekvapující zvrat. I přes jisté výhrady je to stále příjemné a lehce předvídatelné čtení, kde doufám, dojde i na příběh Whipa.....a případně i nebo s Jules. :)

27.02.2023 4 z 5

Po západu slunce Po západu slunce Linda Howard (p)

Zajímavý post-solární román, kdy anotace mnoho neprozradila, a kde se již na první straně Ben dozví o blížící se sérii výronů koronální hmoty (CME). Po této sluneční bouři hrozí dlouhodobé vyřazení el. sítě z provozu, a tím i konec mnoha vymožeností moderní doby. Varování přichází relativně pozdě a prognóza není nijak příznivá. Sela se dočká neoficiálního varování jako jedna z prvních z Wears Valley a neví jak se k tomu z počátku postavit. Jedná se opravdu o hrozbu nebo jen varování blázna? Je lepší být pošetilá, ale živá, anebo se kolébat v nevědomí a spoléhat se, že to nebude tak zlé?
Protože nejde jen o ní, ale i o členy její rodiny, a to tetu Carol a nezletilou sestřenici Olivii, tak je volba celkem jasná. Z počátku je kniha hlavně o tom, jak se selským rozumem postavit k dané situaci a jaké zásoby je dobré si udělat. Dále co je dobré udělat pro danou komunitu, jak opatřit běžné zabezpečení a péči i pro ostatní, zamezit rabování, zajistit výměnný obchod/služby, zvolit vedení, protože stávající systém po čase selhává. S tím vším a dalším se musí Sela s Benem poprat.

"A takhle to začalo. Nikoliv ohlušující ránou, apokalyptickým výjevem ani katastrofálním kolapsem..., ale hrobovým tichem."

22.10.2022 4 z 5

Polib mě Polib mě Stella Tack

Předně mě zaujala anotace a obálka, ale přesto jsem mírně zklamaná. Nevím, dle hodnocení jsem čekala něco víc, i když to co jsem dostala není úplně špatné, jen to zapadne v rámci průměrnosti. Potetovaný a opiercingovaný bodyguard, proč ne? Ale přesto mi dost věcí u Ryana v rámci jeho povolání nesedělo a osobně bych jej uvítala o něco staršího. Samotná Ivy byla jiná (avšak podobná) kapitola. Přišlo mi, že dělá dost věcí pro to, aby se "něco" stalo, ať již byla poznána, anebo unesena. Rodiče a přátelé v podání Jeffa a Alexe už bylo moc velké klišé. Přesto 3,5*.

30.09.2022 3 z 5

Toužím po tobě Toužím po tobě J. T. Geissinger

Opět skvělé jako předchozí a nijak navazující díly.
Zde mě bavila prostořeká Kimber stejně jako "hrabě" Matteo. Sice jí potkala celkem velká kumulovaná smůla a ještě větší ztráta, ale ve výsledku to opravdu působilo jako pohádka, resp. kříženec Popelky a Sněhurky, kde nejlepší byly nevlastní sestry a bývalý nevlastní bratr. Dokonce i závěr působí pohádkově, protože "hlavní" záporák v podání ex se promění ze Satana v nejku. :) Já se znovu dobře pobavila a doufám o stejně kvalitní překlad i jiné autorčiny série.

01.07.2022 5 z 5

Bentley Bentley Melanie Moreland

Od autorky mám přečteno pár knih, a tak jsem se konečně vrhla i na tuto sérii (bonus pro mě, že už je kompletní :) ). Jen mi to trošku přišlo, že je vše psáno dle velmi podobné šablony. Trojice BAM (Bentley, Aiden a Maddox) je přesto skvělá. Jejich popichování a vzájemné žertování mě bavilo. Bentley byl možná snob, ale s neuvěřitelným chováním v pozitivním smyslu. Seznámení ústřední dvojice tohoto dílu, a to Emmy (vč. jejího batohu) a Bentyho bylo zábavné. :) Naopak mi vadilo, jak tak inteligentní trojice BAM nepřišla na to, kdo jim škodí. Celkově se však jedná o nenáročnou a nijak nepřekvapující oddechovku s velmi příjemným obsazením hlavní šestice.

06.04.2022 4 z 5

Rovnice lásky Rovnice lásky Helen Hoang

Tato kniha mě hodně fascinovala. Upřímně jsem si neuměla představit jak to vypadá z pohledu autisty.
Stella je nadprůměrně inteligentní ekonometrička, ale má své problémy, ať už v rámci komunikačních schopností, pochopit a vyhodnotit různé situace nebo zvládnout nadměrné stimulace (hluk, vůně, dotyky...). To co většině nečiní problém, anebo až takový problém, je pro ní jako složitá rovnice, i když najmout si na její vyřešení gigola, bylo zajímavé vyústění. Michael v podání placeného společníka byl prostě neuvěřitelný. I přes tento jeho páteční vedlejšák, byl neuvěřitelně charakterní, milující svojí rodinu i za celkem vysokou cenu sebeobětování. Zvrat ke konci mi přišel trošku moc, ale bez toho by to asi nebylo to pravé. Každopádně kniha je čtivá a plusem je, že autorka píše z vlastní zkušenosti.

15.10.2021 5 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

(SPOILER) Tato série se mi libí, protože se zde nalézají zajímavé tipy na kulinářské zážitky nebo výlety. V tomto, již sedmém díle, cestujeme s Minou do Švýcarska, kde popisy zasněžených vrcholků Alp, vlakových souprav (v životní i N velikosti), anebo rozličných příchutí čokolády, jsou přímo pohlazením pro duši. Přesto mi tento díl přijde v rámci vztahu hl. hrdinů z celých RU jako nejslabší. I když jsou Mina a Luke oba dva velmi sympatičtí, tak mi zde chybělo něco víc. A také jsem po celkem rychlém konci postrádala závěrečný epilog. Místo epilogu je zde recept na Basilejský Kirschenbrottorte z autorkou doporučené helvetickitchen. Možná bude více informací o vztahu a kavárně v následujícím díle s Mininou sestrou Hannah.

27.09.2021 4 z 5

Boháč z Park Avenue Boháč z Park Avenue Vi Keeland

(SPOILER) Paráda. Bavilo mě vše okolo "Hueye" alias papouška druhu Kakadu černý. Návrat z vet. kliniky a jeho nové umění mě dostalo. :) Ona celá ta veterina byla zábava, hlavně popis Pixyho. Jinak autorky "nepřekvapily", opět zajímavý příběh, který mi trošku něčím připomínal "Šefa" od V.K. Hlavní zápletku ohledně identity jejich společné známé jsem tušila od zhruba třetiny a nebyla jsem zklamaná, že mé podezření vyšlo. Ústřední trojice Elodie, Hollis a Hailey se mi moc líbila. Hlavně jak to dopadlo s Hailey (epilog).

25.12.2020 5 z 5

Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

Tak tady jsem si dobře naběhla. Teď budu min. půl roku čekat na další díl.
Kniha je opravdu velmi podobná stylu Mony Kasten "Začít znovu" s mixem Elle Kennedy "Návrh". Komu se líbí styl a výše uvedené tituly těchto autorek, tak zde si přijde taky na své. Sage odchází studovat co nejdále od svého domova. Důvody, proč se tak rozhodla, se čtenář postupně dozvídá, i když strach z dotyků a panické ataky prozrazují své. Líbí se mi, jak autorka podrobně popisuje, co Sage právě probíhá hlavou. Úžasné jsou její kamarádky, ať už z dětství Megan, anebo April. Zápletka ohledně bratra mi došla ihned a mám takové tušení jak to bylo i před 3lety s April. No a Luca je prostě Luca. Takový na oko bad boy, který studuje na knihovníka. :) Jediná věc mě v rámci děje zmátla, a to údaj ohledně úmrtí otce Sage.

22.09.2020 5 z 5

Láska bez obalu Láska bez obalu Lexi Ryan

První díl se mi líbil o chlup víc, a to mi nevadí zde použité klišé, anebo utlumenější hlavní hrdinka Ava, ale spíše tomu chyběl větší náboj/akce, a u takového přátelství méně tajemství. Přesto mě autorka něčím doběhla a jsem ráda za zvolené rozuzlení jisté zápletky, protože jinak bych knihu dočítala s trpkou příchutí. Těším se na díly dalších sourozenců a přátel, a také jsem ráda za klesající počet gramatických chyb a záměny rodů v textu.

11.09.2024 4 z 5

Láska zrozená ve lži Láska zrozená ve lži Lexi Ryan

(SPOILER) Jak se Nic (Nicole) dostala do městečka Jackson Harbor? Přes klišé jako je zrušená svatba, kvůli nevěrnému snoubenci a špatné sestře Veronice, která je její identické dvojče a v tomto městečku si u jednoho ovdovělého lékaře domluvila práci chůvy, ale jede místo Nic na (ne)líbánky.
Doktor Ethan Jackson má mnoho sourozenců, a to nejstaršího Braydena, který řídí rodinný pivovar a nejmladšího motokrosaře Leviho..., a pár dalších jako barmana a nerda Jakea, hasiče Cartera a báječnou sestru dokončující disertačku Shay. Pevně věřím, že se všech jejich příběhů také dočkáme. V plánu je prozatím Jakeův. Dále je zde důležitá matka rodu, a to Kathleen Jacksonová, kamarádka Teagan a Ethanova megaskvělá dcera Lilly (6).
Dá se říci, že každá z postav má své tajemství a skrývá je za závojem lží. Jak vážné je jejich provinění, je na posouzení čtenářů. Já pro všechny našla jisté pochopení mimo Marcuse a Veronicu. Dvojče nedvojče, tohle se nedělá, a tak snadno neodpouští.

"Štěstí je cesta.
Řekni Ethanovi, že ho miluješ, kdykoli ho uvidíš!!!
Věříme lžím, které si namlouváme.
Manželství vyžaduje práci.
Láska zrozená ve lži je ŠPATNÝ DRUH LÁSKY!"

20.06.2024 5 z 5

Po stopách vlka Po stopách vlka Cami Wolf

Předností je vícero.... např. parádní obálka, poutavý příběh plný zajímavých postav z řad vlkodlaků, upírů, démonů, ďáblů a lidí. V podstatě se jedná o dějově celkem nadupanou kratší jednohubku z nové 6ti dílné série.
Trošku mi vadil styl autorčina psaní, a to že kniha působí jako od náctileté, ale po zjištění, že tomu tak není a psala to náročně zaměstnaná žena, v tom nalézám i dobovou nadsázku, a o to více se těším na pokračování.

SPOILER spojený s domněnkami:
Myslím si, že již nyní po příběhu (Je)Leny Collins a Maxe Blacka, mají nakročeno ke "štěňatům", protože kdyby nechali Matta mluvit, tak vědí. :) Dále se mi rýsují ostatní páry, a to v podání Damian/Jess, Kevin/Camilla a Lucius/Tally. V rámci ostatních dílů se jistě objeví další postavy, anebo dostane prostor Matt s Dr. :) Kdo ví, ale já si to ujít nenechám. 3,5*

16.03.2024 4 z 5

Bezpečný přístav Bezpečný přístav Marie Laval

Škoda jen, že nebylo více toho cestování Pryskyřníkem po vymyšleném poloostrově Arrandale, náležícím k ostrovu Skye, i když řídit takovou mobilní knihovnu po popsaných cestách není jednoduché. Přesto mít jako pracovní náplň rozvážení štěstí a potkávat tak sympatické obyvatele (až na pár výjimek) je opravdu práce snů. Postavy, příroda, stáda ovcí a skotského náhorního skotu, racci s navigací, ubytování v Chalupě Mořské panny, posezení a občerstvení v čajovně U Máslového koláčku a mnoho dalšího uzdravuje knihovnici Jennu Palmerovou z jejího více než toxického vztahu. S tím vším, ale hlavně i díky tomu všemu, získá nejen protivného šéfa Daniela McGregora, a také mnoho dalších nových přátel. Že šéfík nebude takový despota, ale i záchranář, vytížený hospodář a hlavně milující strýc... k tomu se Jenna celkem rychle propracuje sama.

05.02.2024 4 z 5

Vládce hvězdné oblohy Vládce hvězdné oblohy Laura Thalassa

(SPOILER) Tuto kratší knihu je možné číst před závěrem série, hned po "Neznámý žalm". Seznámíme se zde s písařkou, špionkou a hlavně matkou Handlíře, Larissou. Dozvíme se jak a za jakou cenu se dostala z harému, kdy Desmond Flynn zjistil, kdo je jeho otec a jaké přátelství jej pojí s Malachiášem. Zhruba v polovině se vracíme k seznámení se s Callie a z jeho pohledu sledujeme jejich vztah, kde se jednalo o parádní osvěžení prvního a druhého dílu.
Nyní si jen počkat na sérii "Jezdci apokalypsy", která se v nakladatelství připravuje.

26.01.2024 5 z 5

Experiment s láskou Experiment s láskou Christina Lauren

Fizzy byla v titulu "Rovnice lásky" neuvěřitelně sympaticky střelená autorka milostných románů. Byla jsem z jednou z mnoha, která měla zájem o její příběh (viz. poděkování autorek), a i přes obavu z druhých dílů, jsem více než nadšená. Zde jí poznáváme více do hloubky, a to vč. její autorské krize a skončení s jednorázovkami, a také nově jako hlavní hrdinku netradiční reality show "Experiment s láskou", která vychází z přirozených sympatií a současně je postavená na vědeckém výzkumu kompatibility DNADuo. Z tohoto důvodu nemůžou chybět Jess, Juno a River Peña z předchozí části. A jak se říká a podepisuje ve smlouvě, nezačínejte si nic s produkčním, který se jmenuje Connor Frederick Prince III. :) Kdo je na duotým autorek zvyklý, ten nebude zklamán, protože se jedná pouze o zábavu a velice výstižné vysvětlení, proč lidé čtou milostné romány. Začátek a konec knihy je bez kazu, jen ten střed se trošku táhnul. 4,5*

10.12.2023 5 z 5

Nevěsta Nevěsta Julie Garwood

Autorka píše (ach jo... psala) strašně svěže, ať již historické či současné detektivní romance. Zde máme skvělou angličanku Jamii, nejmladší nevlastní dceru barona Jamisona a jako protějšek "přerostlého" ovdovělého skotského zemana Aleca Kincaida. Těžko říci, jak by oba dva dopadli nebýt Beaka, u kterého jsem věřila, že si jej Jamie povolá k sobě. Každopádně jsem se dobře bavila..... Jamie měla dar nechtěně vyvolávat meziklanové války. :) Útulek, únos, útok kance a použití palice mluví za vše. Přiznám se, že jsem se bála, kdo je zde záškodníkem..... tahle postava mě napadla až těsně před jejím odhalení a jsem za to ráda. Lehce naivní, naprosto nenáročné, vtipné a úžasně odpočinkové čtení od mé oblíbené autorky, která nás opustila začátkem června 2023.

12.07.2023 5 z 5