Květi62 Květi62 komentáře u knih

Všechno, co máme Všechno, co máme Kerry Lonsdale

Knížku jsem objevila na databázi a moc se mi líbila. Pěkné čtení o lásce, ale také o ztrátě a poznání. Knížka se četla na pohodu, závěr měl své napětí. Odpovědi na otázky, které mi zůstaly, snad najdu v pokračování. Určitě doporučuji.

06.05.2021 4 z 5

Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

Když jsem knížku od své oblíbené autorky na vánoce dostala, měla jsem jasno "bod výzvy č.15, kniha, jejíž obálka se vám nelíbí". Když jsem ji začala číst, moc mě nenadchla. Odložila jsem ji a přečetla si jiné knížky. V sobotu jsem se k ní vrátila. Začátek nic moc, ale to jsem si u autorky už zvykla, že má rozjezdy pomalé. A potom jsem se začetla a nemohla se od knihy odtrhnout. Liane měla vše promyšlené, vše do sebe zapadalo, ke konci napětí, které se "dá krájet" a potom úleva a šťastný konec. Ano obálka pro bod výzvy č.15, ale kniha určitě ne.

24.02.2020 5 z 5

Sestřičky ve víru osudu Sestřičky ve víru osudu Donna Douglas

Pěkná, pěkná, pěkná. Dobře se čte má spád. Bylo mi velmi líto Helen, ale ta je silná, a já doufám, že v dalším díle najde i ona štěstí. Těším se, že bude přeložen další díl.

19.07.2019 5 z 5

Sestřičky v nesnázích Sestřičky v nesnázích Donna Douglas

Velmi pěkné čtení, už se těším na další díl

07.07.2019 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Silný příběh, velmi dobře napsaná kniha, která vás nenechá spát.

18.06.2017 5 z 5

Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Napínavý děj, velká a smutná zápletka, prolínání přítomnosti a minulosti. V závěru nečekané odhalení pravdy a také trochu přikrášlený konec. Knihu jsem přečetla na jeden zátah, četla se moc dobře a určitě doporučuji.

09.03.2017 4 z 5

Moře a pláž Moře a pláž Miloš Urban

Taková jednohubka. Krátké povídky, převážně vážné. Povídky k zamyšlení.

01.10.2024 3 z 5

100 českých nej 100 českých nej Dita Křišťanová

Knihu jsem objevila v knihobudce a to bylo veliké překvapení. Zajímavá, přehledná, hodně informací, i když některé nejdou úplně do hloubky, přesto za mě pěkný základní přehled o naší republice. Do knihobudky "vrátím" jiné knihy.

09.09.2024 5 z 5

Dobré úmysly Dobré úmysly Joy Fielding

Již jsem přečetla několik knih od Joy Fielding. Ani tato nebyla špatná. Fandila jsem Lynn i Renee. Možná víc Renee, protože jsem si moc přála, aby se vymanila z vlivu svého manžela. Vlivu, který ji ničil a bral ji všechno sebevědomí. Manipulátor, kterým její manžel rozhodně byl, mi strašně vadil. A proto pro mě nebyla tato knížka úplně top.

18.08.2024 3 z 5

Anna Svídnická: Krásná Anna – nečekaná láska Karla IV. Anna Svídnická: Krásná Anna – nečekaná láska Karla IV. Hana Parkánová-Whitton

Hezký příběh o třetí ženě Karla IV. Romantické čtení, trocha historie. Doporučuji.

28.07.2024 4 z 5

Dej si na ni pozor Dej si na ni pozor Samantha M. Bailey

Sarah, Daniel a Holly, tři lidé, které spojuje láska k malému Jacobovi. Tři lidé, kteří touží po štěstí, ale zároveň před ostatními skrývají svoje tajemství. A právě lež rozpoutá "velkou tragédii", které šlo určitě zabránit.
Za mě další povedená knížka, která se velmi dobře četla.

02.07.2023 5 z 5

Trny pravdy Trny pravdy Eileen Goudge

Trny pravdy, knížka, kterou jsem si znovu přečetla, kvůli čtenářské výzvě, po více než 20-ti letech. Knížka volně navazuje na knížku Trny pravdy. Znovu se setkáváme s Rachel a Rose, s jejich rodinami a také s umírající Sylvií. Její "šílené rozhodnutí" a následný život ve lži, zamíchal osudem Rachel i Rose. A my se bojíme, že "Příliš dlouho uschovávané tajemství je jako zrezivělý visací zámek, který už nelze odemknou - nanejvýš urazit těžkým kladivem." A když se Sylvie, na smrtelné posteli, rozhodne neodejít se svým tajemstvím, zdá se, že je vše ještě horší. Ustojí Rachel, Rose, a všichni jejich blízcí toto poznání, budou opět šťastní? "Osud někdy člověku nabídne další šanci."

05.06.2023 5 z 5

Jak Anděla viděla anděla Jak Anděla viděla anděla Marie Poledňáková

příjemné, letní počteníčko, které mi pomohlo splnit výzvu 2021, v bodě 13.

30.07.2021 4 z 5

Rodinné klubko Rodinné klubko Táňa Keleová-Vasilková

Příjemné, pohodové čtení. Osudy dětí vždy více zasáhnou matku, otcové se dokáží lépe "odstřihnout". Ale pro mámy jsou děti pořád dětmi, ať jsou malé nebo dospělé. Jejich radosti a trápení prožívají mámy velmi intenzivně. Jejich pomoc a rada je někdy nezbytná.

02.01.2021 5 z 5

Dobrou a ještě lepší neděli Dobrou a ještě lepší neděli František Nepil

Jsem ráda, že jsem objevila tuto knížku pro čtenářskou výzvu. Vrátila mě zpět a připomněla situace na které se nedá zapomenout.

06.10.2020 4 z 5

Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Hodně silný příběh.

26.02.2020 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Knížka se četla dobře, ale přesto ve mě nevyvolala tak velké emoce, jak bych od ní očekávala. Nevím jestli to bylo způsobeno strohostí, kterou byly různé situace popisovány, nebo nevěrohodností některých momentů.

19.01.2020 3 z 5

Sestřičky na příjmu Sestřičky na příjmu Donna Douglas

Tato série je velmi povedená. Příběhy sestřiček z minulých dílů se volně uzavíraly, nové příběhy začínaly. Věřím, že ani tento díl nebyl poslední.

03.01.2020 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Knížka se mi líbila, četla se velmi dobře, měla spád. Vadilo mi ale, že jsem si knihu vybrala do výzvy k bodu 11 a v Ostravě se děj skutečně neodehrával. Sice jednou byla zmínka, že někdo žil v Ostravě a v druhé části knihy věta "na chemoterapii už bude chodit do Ostravy", ale to je vše. Tak nevím, zda tohle stačí, ke splnění bodu 11. Jinak ale knihu doporučuji, určitě stojí za přečtení.

23.04.2019 4 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Uf. Tak za sebe musím napsat, že se mi kniha četla velmi těžko, vůbec mě nevtáhla do děje. Přestože jsem se opravdu snažila, nebyl to můj šálek kávy.

18.06.2018 3 z 5