Lady Greystoke Lady Greystoke komentáře u knih

Cosmopolis Cosmopolis Don DeLillo

Věřím, že autor měl nějakou myšlenku, ale zda se ji podařilo správně zachytit překladateli je otázka, kterou si občas u cizojazyčných děl kladu a na kterou nikdy nenajdu odpověď. Tato kniha pro mě byla proudem slov která nedávala smysl. Chaotické, neuhlazené, kostrbaté, občas někde byla věta která tam vůbec nepatřila. K pochopení smyslu, nebo lépe řečeno stylu, kterým je kniha psaná, je zřejmě zapotřebí nějakých zvláštních schopností, kterými já nedisponuji. Na celé knize se mi líbila akorát obálka (ta filmová) a jedna zajímavá věta: "Veškeré pochybnosti povstávají z minulé zkušenosti".

10.02.2016 2 z 5

Vlk a holubice Vlk a holubice Kathleen E. Woodiwiss

Krásná pohádka pro dospělé z velmi dávných časů. Wulfgara bych docela ráda potkala (nemyslím tím hned být na místě Aislin, ale prostě ho jen vidět a být v jeho přítomnosti) :-)

19.11.2015 4 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Ano přiznejme si, spousta věcí na tomto díle skřípe. Ať po stránce dějové či po stránce stylistické (což je možná spíš chyba překladu, který nepovažuji za nikterak oslnivý) - na blonďatý culík jsem začala být tak v půlce alergická. Ale to vůbec není podstatné - podstatná je myšlenka, a ta je geniální. Navíc mě velmi baví ta kombinace fikce a kulturně-historických faktů. Další plusové body za čtivost. Pro mě osobně po všech stránkách nesrovnatelně lepší než Ztracený symbol, který jsem četla před Infernem.

27.02.2014 5 z 5

Mucha Mucha Renate Ulmer

Trošku mě mrzelo, že kniha téměř úplně ignoruje Slovanskou epopej a ostatní nesecesní práce. Proto jen 4 *

22.02.2011 4 z 5

Salvador Dalí: Život a dílo Salvador Dalí: Život a dílo Frank Weyers

Tahle knížka se mi dostala do ruky shodou náhod a okolností. Po jejím přečtení jsem však celkem neočekávaně, zato totálně a nezvratně, propadla kouzlu umění malířského génia jménem Salvador Dalí.

Poselství věčnosti Poselství věčnosti Erich von Däniken

Spousta obrázků a moc zajímavé čtení :)

Věčně zpívají lesy Věčně zpívají lesy Trygve Gulbranssen

Tahle knížka se mi dostala do ruky před lety, když jsem chtěla studovat skandinávské jazyky na univerzitě. A tak jsem četla všechno skandinávské, co bylo tehdy k mání. Nečekala jsem nic a dostala jsem hodně. Úchvatné, ÚCHVATNÉ!!!

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Tento světovně známý příběh mě osobně tedy moc nenadchl...

16.02.2011 2 z 5

Špunt Špunt Arkadij Strugackij

Moje nejoblíbenější sci-fi knížka. V devadesátých letech byl podle ní natočen dle mého názoru ohromně zdařilý film s názvem "Nesmluvená setkání". Bohužel ho dávali v televizi jen jednou, alespoň co já vím, a pak se po něm slehla zem. Škoda.

Tarzan a zlatý lev Tarzan a zlatý lev Edgar Rice Burroughs

K této sérii knížek o Tarzanovi bych chtěla dodat, že můj obdiv má nejen autor, ale i překladatel Václav Procházka. Četla jsem i sešitové vydání Tarzana, které měl na starosti jiný překladatel, a vůbec se to nedá srovnat.

16.02.2011 4 z 5

Tarzan z rodu Opů Tarzan z rodu Opů Edgar Rice Burroughs

Možná to bude znít směšně, ale tahle knížka mi ukázala jednu z možných životních cest a pomohla zformovat základní pilíře mého životního postoje.