Ladys Ladys komentáře u knih

Hvězda mého života Hvězda mého života Ondřej Neff

Asi nejslabší ze všech dílů, ale zase nejhláškovitější. Tenhle styl Neffovi sedí

Rock mého života Rock mého života Ondřej Neff

Slušný pokračování. Bavil sem se jako u Měsíce

Pán modrého meče Pán modrého meče Ondřej Neff

Zub času lehounce pracuje, ale stejně mám tuhle serii rád. A komplet zakoupenou. Zas si to někdy přečtu

Šídlo v pytli Šídlo v pytli Ondřej Neff

Nejslabší díl serie. Ale celá serie se mi líbí a fakt stojí za čtení.

Čarodějův učeň Čarodějův učeň Ondřej Neff

Asi nejlepší díl.

Jádro pudla Jádro pudla Ondřej Neff

Klasika, kterou jsem si znovu koupil asi před 5ti lety. Včetně všech pokračování

Měsíc mého života Měsíc mého života Ondřej Neff

Nedomý je antihrdina, jak má být. A Dědek Čuchák je postava k neuvěření. A číst o pozemšťanech, jako o těch tam nahoře?? Perfektní záležitost. I ostatní pokračování

Tma 2.0 Tma 2.0 Ondřej Neff

Původní Tmu jsem nečetl a ani nebudu, protože co vím, tak přepracovaná verze je pro mě ta pravá. Je to fakt nářez. Svět bez elektřiny??? Je světem silných. Jen ti přežijí. A české reálie tomu příběhu ještě přidají. Super kniha

Cibulové pole Cibulové pole Joseph Wambaugh

Výborně napsaný. Poprvé jsem přečetl za den. I podruhé se mi to skvěle četlo, i když jsem věděl, o čem to je. Dobře vystavěný příběh o zločinu finišuje výslechy, soudní síní, vězením a všemi možnými barvami napínavě líčí možnosti amerického právního systému.

Červený drak Červený drak Thomas Harris

Výborně popsanej vyšinutej magor, atmosféra knihy také perfektní. A možná, že kdybych četl dřív, než "Mlčení", tak bych musel přiznat, že byla lepší. Ale po Mlčení jehňátek už jsem byl připraven a nebyl to už takový šok z nadstandartního příběhu. Je to pecka!

Hannibal Hannibal Thomas Harris

Zklamání. I když chápu, že se autor nechtěl vykrádat, tak zdlouhavé popisné pasáže byly spíš na obtíž, než že by knihu obohatily. Tedy aspoň pro mě zbytečné.

Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Tak tohle mělo grády. Můj první thriller. Dodnes považuju za nejlepší spolu s Deaverovým Tanečníkem

Černá neděle Černá neděle Thomas Harris

CIA, Mossad, teroristi a vyšinutý cvoci. Ale jo. Celkem to mělo spád. I když Černé září řádilo v Mnichově 1972 a američani si to téma hned museli půjčit domů

Basket Flora Basket Flora Jan Pelc

Přečetl jsem za pár dnů. Basket je polda, jak má bejt, Stulík je vážně smolař, jak má bejt a Démon je politik, jak má bejt. A kniha je masakr :-)

...a bude hůř ...a bude hůř Jan Pelc

Přečetl jsem kdysi jedním dechem. Jako tehdy všechno výrazné, zajímavé a protikomunistické.
Jen ten pocit, který ve mě zůstal, že největším odbojem mániček byla hospoda, chlast, nemakačenkové byly hrdinové atd., je síla.
I když si stále říkám, co to muselo být za bezvýchodný režim, když dokázal motivovat mladý lidi k nic nedělání použitém jako výrazu revolty.
I tak jsem Olinovi a spol moc nerozuměl. Pocit zmaru a rezignace? Nebo pohodlnost? Nejsem schopen posoudit. V listopadu 89 mi bylo skoro 17 let a moje revolta teprve čekala za rohem. A přišla do jiných časů. S jinými větrnými mlýny.
Je ale dobře, že bolševik táhnul. Alespoň nestihl pokřivit a zmrvit další generaci.

Příhody Řeka Melikla Příhody Řeka Melikla Witold Makowiecki

Jedna z mých nejoblíbenějších dětských knih. Rád se k ní vracím.. Četl jsem x krát.

Tři útěky z Korintu Tři útěky z Korintu Witold Makowiecki

Klasika mého dětství. Četl jsem x krát a klidně si to přečtu zas. Holt nostalgie funguje

Dcera Impéria Dcera Impéria Raymond E. Feist

Z Midkemie byly ti dobří a svět Kelewanu byl nepřítel... Ale tato sága překonala mé očekávání a předčila Midkemii. Svět Tsuranů plný intrik, politiky a tradic se mění příchodem Mary na scénu. Vynikající

Správce Impéria: Císař Správce Impéria: Císař Raymond E. Feist

Nejlepší sága, co jsem četl. Půjčil mi kamarád a pak jsem čekal na každý další díl. Skvělý na tom je, že sága Impérium, která navazuje na Mága, je brána z pohledu Kelewaňanů. Takže máte opačné úhly pohledu jako na dlani. Výborný!!!

28.02.2014 5 z 5

Nic není tak prosté Nic není tak prosté Květa Legátová (p)

Přiznávám, že Želary a Jozova Hanule byly zajímavější a určitě niternější, ale stejně dávám za 5/5. Paní Legátová měla dar vyprávění a tak i tyto kriminální povídky povýšila na krásnou četbu