Lanley komentáře u knih
V této knize se děj již krásně otevírá. Celý příběh chytá neskutečný spád a jede jak rozjetý vlak. Nikdy bych nevěřil, že mě příběhy zrovna v této knize chytí (drogy, rasizmus atd.), ale byl jsem chycen od prvních řádků a neskončil jsem dokud jsem nedočetl.
Krásná pohádka, která jen dokresluje celou energii a náladu Temně Věže. Doporučuju přečíst jako takovou třešničku na dortu celého příběhu. Jediné co mi možná trochu při čtení chybělo, byl větší vhled do celého světa. Každopádně opravdu stojí za přečtení!
Většina lidí píše, že je první díl nejhůře čitelný, že nemá žádný děj atd. Za mě byl první díl jeden z nejkrásnějších v celé sérii. Pro mě se jedná spíše o jakousi meditaci nad smyslem života a všeho bytí. King do prvního dílu vtělil svoje hluboké myšlenky, ve kterých se musí najít každý sám. Viz pasáž ohledně "Velikosti všeho". Pro mě neskutečně emotivní kniha která mě k Temné Věži připoutala natolik, že už v sobě budu navždy nosit celý tenhle příběh. Za mě rozhodně 12/10!
Za mě krásně napsaná kniha. Úvodní "nahlédnutí" za dveře do neskutečně obrovského a do hloubky propracovaného světa. Bohužel jsem se při čtení prvního dílu nemohl zbavit neustálých paralel s Pánem Prstenů. Po přečtení dalších dílů ale mohu říct, že je to opravdu jen problém prvního dílů. Děj je bohužel také trochu roztahaný a do první půlky dost nudný (dočteno až na druhý pokus).
Knihu doporučuji, počítejte ale s pomalejším rozjezdem, který když vydržíte, odměnou Vám bude opravdu epický závěr.
PS: Font a velikost stran je strašná. Myslím, že mám oči dobré ale tohle se dá číst snad jen s lupou...