laydee komentáře u knih
Knížku jsem dostala letos k Vánocům a byla jsem nadšená- zalezla jsem si pod deku, pěkně sama doma a hltala každou stránku. U knížky jsem usnula a milovaná Carrie mě strašila ve snech. Do nedávna jsem nevěděla, že knížka je Kingova prvotina a musím říct, že dobré. Ten náboženský fanatismus mi tam sednul jak prdel na hrnec. Líbili se mi i ty úryvky z novin a výslechů atd, to tomu dodávalo na skutečnosti ale někdy mě brzdili. Dávám *** protože jsem ještě nečetla všechny knihy od Kinga.
drsná kniha to pro mě byla, ale zhltla jsem ji a dokonce zašla i do divadla na její ztvárnění a zkoukla film, vše se mi líbilo
První díl mě nijak nedonutil číst druhý díl, až jednoho dne jsem ho nalistovala ve čtečce a pustila se do něj. Začátek trochu nic moc, ale pak to bylo jako droga. Kolik stanic v metru jsem přejela ani nepočítám a když jsem pak shlédla film tak kniha je prostě kniha. Lisbeth jsem celou dobu fandila a dost to prožívala. Třeba u scény, kdy zajmou Miriam Wu a jde za ní Paulo Roberto, tak jsem si v duchu říkala- Ty si pitomej proč nemáš nabíječku v autě?!, abys někoho zavolala a pak když se pral s tím monstrem tak to bylo: dej mu, dej mu :). Ale skončilo to tak, že třetí díl prostě čtu jedním dechem i několik hodin a pak zjistím, že je noc a já jdu za pár hodin do práce :) škoda, že není více dílů.
Zase super. Tihle serii už proste musím dočíst. Některé pasáže s Williamem měl vyloženě štvali ale jinak jsem hltala a užívala si každou stránku. Konec samozřejmě jak jinak naláká na další díl
Knihu jsem dostala od kolegyně a jsem moc ráda, že mi ji dala. Po dočteni jsem si spoustu z těch myšlenek si zapsala protože jsou pravdivá a jen na ne někdy zapomínáme. Není to kdovíjak úžasný příběh ale ta kniha vás proste k zamyšlení nutí a i otevře oči.
Kniha na mě byla dost zdlouhavá, někde se mi četlo hrozně někde mě to bavilo. Čte se to rychle, kapitoly nejsou nijak dlouhé. Feyre jsem ze začátku myslela, že jednu plácnu a opravdu na to že to je hlavní postava tak mi byla dost nesympatická. Dočteno ale s prěskakováním. Nebylo to špatné snad další díly budou lepší.
Knihu jsem začala číst na doporučení známého. Líbila se mi šle od určitého roku jsem už dal číst nechtěla. Čte se dobře jen na mě to bylo až moc “děsivé”. Ale určitě stojí za přečtení
Bylo to opět skvělé, navzdory že je to jiz čtvrtý díl tak mě opravdu stále baví tahle autorka. Hltala jsem knihu jako divá a za měsíc přečteno. Častokrát jsem se smála, prožívala s postavami určité pasáže no a fandila shledání postav. Jsem už ted zvědavá co mě čeká v dalším dílu. Krásná série co vás prostě pohltí ani nevíte jak!
Tenhle díl se mi opravdu velice líbil, plný zvratů, tajemství. Mox se mi celá série Cizinky líbí, jen ten překlad má pár much, ale to se dá přežít. Jde nám přeci o Claire a Jaimeho
Knihu jsem četla někdy přelom základní a střední školy. Nějak mě ta tématika přitahovala... Možná že pár spolužáků ze školy mělo k drogám blízko...ne úplně tvrdým, ale přeci jen se jich pár pokusilo vyzkoušet časem i ty tvrdé. Knihu jsem zhltla za víkend. Všichni hodnotí průměr, ale me se tenkrát prostě líbila opravdu. Je drsná a jak se odehrává v ČR prošlo mi to tak reálné a děsivé zároveň.
K téhle knize jsem se dostala náhodou, hledala jsem nějakou severskou detektivku a tahle mi padla do ruky asi proto že se odehrává na ostrově kde autor trávil dětství.
No každopádně jsem se do ní pustila s vervou ale po čtvrtině mě knížka docela nudila- pořád se nic moc nedělo, vytrvala jsem, zatnula zuby a nelituji. Po nějakých 50% knížky se děj rozběhl a já ji dočetla na trase Praha-Beroun a Beroun-Praha. Opravdu se mi kniha líbila a takový konec mě ani nenapadl. Celkově se mi moc líbilo ponuré prostředí a autorův styl se mi líbí více než Jo Nesbo.
Krásná kniha, napínavá. Určité pasáže jsem prožívala s postavami a držela jim palce a pak se to zvrtlo a já měla chuť zakřičet: Ne!!! jak to???
Každá postava měla něco do sebe a já to s nimi opravdu prožívala. Ken Follet je vážně mistr- dokáže sepsat knihu v níž si nemůžete rozhodnout držet palce jen jedné postavě, ale prostě více, každý má něco do sebe a ještě když se jejich osudy prolínají- boží kombinace!!! Ještě nebyla kniha od Folleta která by mě nebavila od začátku až do konce a já pak necítila stesk po postavách.
Musím říct, že když jsem poprvé viděla asi sedm lidí v metru kteří čtou tu samou knihu tak jsem vůbec nevěděla o co jde. Ale právě, že jich tam sedělo tolik tak jsem si tedy knihy sehnala, dala do čtečky a začala číst. První díl jsem četla dlouho, druhý díl o dost kratší dobu a třetí ani ne dva týdny. Postavy se mi moc líbili a prostě mě donutil Stieg doslova hltat každé slovo, které napsal. Je mi líto, že už nic nenapíše, ale rozhodně přinesl do literatury tři skvělé knihy. Děkuji :)
Výborná knihy, konečně jsem ji včera dočetla. Přečetla bych ji za tři dny, nebýt toho, že musím taky do práce :) Moc se mi líbila, ani na jedné stránce mě nenudila, byla jsem napjatá až do konce. Moc pěkná, ale do druhého dílu se mi zatím nechce.
Tuhle knížku jsem přečetla za pár hodin, ponořila jsem se do ní až jsem najednou byla na konci. Téma se mi líbilo, miluju fantasy, ale ty další díly, mi nějak nesedly, nevím proč.
Je to nádherná kniha, poprvé když jsem ji četla jsem si říkala že není možné aby někoho kniha tak pohltila až tak že ji za pár dní přečetl. Tak u téhle knihy se mi to stalo, je dokonale napsaná.
Kniha mě lákala zajímavým námětem. Není to zrovna kniha kterou přečtete na jeden zátah. Líbilo se mi rozdělení do třech časových rovin, nejvíce se mi líbila budoucnost. Ale s knihou jsem se prala měsíc a nutila se do čtení. Opravdu nejvíce mi vadili zakomplexovaní otcové. Zkusím i druhou knihu časem ale rozhodně ne hned.
Skvělé oddechové čtení psané s humorem, kniha se mi moc líbila a na autora se chystám brzy zase. Doporučuji!
Tak tuto knihu jsem četla az na druhý pokus a nelituji, je to dobrá kniha. Má tedy hodně pistav, každá ještě přezdívku a než by se člověk zorientoval kdo je kdo je jednodušší prostě číst s najednou se to všechno spojí a dává smysl. Nemotejte do toh HP úplně jej vypuste z hlav y protože tohle je úplně neco jiného a vážně dobrého. Maloměstský román kde jsou všichni falešní, naivní, ambiciózní a drsní.... Moc se mi román líbil opravdu.
Tohoto autora jsem do ruky dostala jako malá holka a stal se mým nejoblíbenějším. U téhle knížky jsem opravdu místy plakala smíchy. Výborná kniha, rozhodně ji doporučuji!!!!!