lea735 komentáře u knih
Knížky pana PhDr. Hermana mám ráda. Srozumitelné, krásně vysvětlená psychologie. De facto stačí pozorovat děti a dojdete k radám z knih sami. Víc se mi líbila kniha Najděte si svého Marťana, nebyla v ní sprostá slova. Nejsem puritán, ale k učitelské profesi mi nesedí.
Celkově je to opět moc hezké čtení (sprostá slova , jsou můj problém a je fakt , že leckde sedla) a poučné čtení. Zaujaly mě pasáže týkající se MŠ
Sympaticky na mě působí i pan Mgr. Jiří Halda.Hlavně tím, že zná dost věcí z terénu.
Knižku jsem přečetla za dva dny a doporučuji všem, kdo si potřebují utřídit v hlavě myšlenky o výchově dětí . Postupně zjistí , že na výchovu nemá nikdo patent . Líbí se mi ,jak rozumně svou práci oba pánové berou.
Děkuji jim za to.
Tahle detektivka má jedno velké plus. Tím je poučení o neštěstí v Bóphálu. Vůbec jsem o takové katastrofě neměla ponětí. Zvěrstvo....
Hezky napsaná kniha. Závěr šokující. Člověk ztrácí iluze o lidech.
Zase jsem propadla kouzlu Roberta Huntera a opět s radostí dávám pět hvězd. Těším se na další setkání . Byla to jízda.
Knížka je skvělá , dávám šest hvězd...pokud by to šlo . Byla to skvělá jízda , těším se na další knihu od Tess
Krásná kniha, skvěle napsaná , milá, přívětivá. Panu Hermanovi moc děkuji , za to , že mě naučil ,vědět co chci. Tahle knížka mi zcela jasně ukázala že nemá smysl se trápit a vůbec myslet na to , jak se chovají jiní , to je jejich problém. Jde o to , abychom se sami k sobě i druhým lidem chovali hezky a korektně . Ti druzí ať si dělají co chtějí. Být sám sebou a nedělat to, co nechci aby mi dělali jiní. Myslet na to , že jsme také byli dětmi , neodsuzovat , nesoudit , jen prostě žít ….
Moc děkuji.
To byla jízda, moc hezké , napínavé . Moc se mi to líbilo. Za mě, plný počet, nenudila jsem se a četla ,jak jinak , opět do noci. Ráno pokračovala. Konec nepředvídatelný. Možná , lepší než Mráz.
Kniha je čtivá , ostatně jako všechny knížky Torey. Tohle je pátá kniha Torey, kterou mám přečtenou , Začala jsem číst šestou její knihu Sebranka. Musím napsat , že Torey obdivuji a hluboce před ní smekám onen pomyslný klobouk. Ona tu práci dělá s láskou , s rozumem, citem.Při svém vzdělání a zkušenostech mohla dělat jen výzkumnou činnost, které se sem tam také věnuje. Přistihla jsem se , že už po této knize beru fakt , že děti z její , jak ona sama píše- odpadní třídy nemají čisté oblečení , občas jim nějaký kus oblečení zcela chybí, nejsou učesané , umyté , škola jim vše zajišťuje , jako normální věc. To jak je rodiče dokáží týrat, mne překvapuje neustále. Torey, díky.
Knížka se mi líbila. Je vtipná , hl. hrdinka je zpočátku nesympatická, později ji člověk drží palce. Jsou v knize postřehy ze života , skoro nevěřím , že knihu psal muž, protože je tam celkem pravdivá ženská logika a uvažování. Casanova je skvělý, to je zase svět viděný z mužského úhlu...Je to sranda ,ale po přečtení zjistíte , že nad tím co jste četli , přemýšlíte..a to je účel
Zase pěkné čtení , překvapivý konec. Kniha , měla spád. Ale Krotitel to nebyl , tahle kniha od této autorky u mne zatím vede
Jedna z nejlepších knížek co jsem četla , autorčiny knihy začnu poctivě shánět. Tahle byla první a rozhodně ne poslední Naprosto skvělé čtení.
Moc hezké , prostě Tess Gerritsen , kvalitní detektivka s napětím a plná zvratů. Archeologie, mumie a dávná tajemství. Doporučuji dávám pět hvězd, jako obvykle.
Zatím nemám dočteno ,ale René Ballardová mi leze těžce na nervy svým chováním ..uvidím , zda se stav zlepší . Harryho Bosche naopak mám moc ráda !
Čtivé, napínavé čtení. Skvělý námět z prostředí ochrany svědků. Dobrý nápad a výtečné zpracování.
Hezké, čtivé, Harry Bosch je prima. Zpočátku jsem tušila kdo za činem stojí ,ale nevěděla jsem proč a tak jsem dál tápala až do konce knihy. Líbilo se mi to a knihu doporučuji .
Knížka se mi líbila, docela hodně. Je poklidnější není to úplně krvák. Má celkem rychlý děj , nenudíte se a do tří do rána čtete jako o život. Pachatel mne napadl, ale je fakt , že jsem se nechala svést ze stopy. Policista seržant Mc Cabe, celkem sympatický člověk, prostě chlap. Jo ,najdu si druhou knihu pana Haymana Řez a pustím se do čtení ,bylo to fajn.
Zklamání, čekala jsem detektivku. Nelíbilo se mi to, přeskakovala jsem stránky odradilo mne to od dalších knih pana Mudr.
Nádherné lidské , poutavě psané....Paní Hayden, má můj obdiv . Tolik bolesti tolik lásky a pochopení a trpělivosti v jedné knize. Neskutečně lidský příběh .není co dodat ,je to jedna z nejhezčích knih co jsem kdy četla
Krásně napsané, pro děti srozumitelné . Kniha je psána tak "tajemně" že můj syn byl úplně nedočkavý zda Hanu Brady objeví, zda přežila. Zároveň je kniha velmi smutná a v plné síle odhaluje hrůzy nacismu., strašné podmínky v koncentračním . táboře a ztracené dětství. Válka , je hrozná věc a buďme rádi , že žijeme v míru . Po přečtení této knihy , člověk v duchu smekne před lidmi kteří museli tyto hrůzy zažít .Doporučuji k přečtení.
Kniha se mi líbila. Je jasně poznat , že ji psal člověk zkušený , moudrý , inteligentní se zájmem o dění okolo sebe Člověk sečtělý, sociolog . V knize jsou vysvětleny pojmy týkající se stáří a stárnutí . mám na mysli odborné pojmy, kterým staří lidé a nejen ti , nerozumí To se mi moc líbilo. Je to i takový návod , jak žít se stářím a všemi problémy které k tomu patří. Je to pohled ze dvou stran , jak od mladých , tak od starých lidí. Spousta mouder, citátů ...hodně pravdy na kterou člověk přijde věkem. Často se v knize píše, že peníze seniorům nepomohou , že se dá dobře žít i s tím minimem co mají.Mohou jezdit na výlety, jsou tam odkazy na spolky , na různá sdružení , kde pořádají pro seniory akce. Typy na vzdělávání se a zájmovou činnost pro seniory.Chválím moc paní dr. Šiklovou , že nezapomněla na kompenzační pomůcky , takový návod proč je používat a kde je sehnat a i na to že to není ostuda. Radí ,velmi chytře jak si najít cestu k vnoučatům i k vl. dětem . Mimo jiné, co zasejeme v mládí to ve stáří sklízíme. Knihu bych doporučila všem , jako rádce generačních problémů a pohledu z obou stran je naprosto skvělá !
Knížka se mi líbila. Věřím , v minulé životy . Tady jde pan doktor ještě dál , do budoucích životů. Vše má svůj řád, vybíráme si sami a víme proč.naše minulé a budoucí životy jsou propojené. Obklopujeme se stejnými lidmi , jen v jiném těle.
Smrt, není zlá, je to začátek něčeho nového a na nás záleží , zda to nové dokážeme využít.
Kniha je psána srozumitelně ,není to pohádka , je to založeno na praxi lékaře .psychiatra.