Leat Leat komentáře u knih

Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

YA drama/romantika z vysokoškolského prostředí. Za mě jsme četla z tohohle žánru více knih, ve kterých bylo obdobné téma zpravováno lépe. Největší výtku mám k rozvláčnosti knihy. Přeskakovala jsem pasáže. Hlavní postavy i samotné trauma, by si zasloužilo jít více do hloubky, prostor na to tu byl. Takhle to bylo moc ukecané a předvídatelné a ještě si musím přečíst 2. dil, abych zjistila, jak to dopadlo, i když to opravdu tuším. Dobré jen dobré, ale čte se to rychle.

25.02.2022 3 z 5

Sestřenky Sestřenky Andrzej Pilipiuk

Mě ten příběh tak neskutečně bavil. Já bych si přála další a další díly. Určitě příjemné překvapení a těším se, že si přečtu další autorovy knihy.

Mort Mort Terry Pratchett

Já jsem se trápila. Pratchetta jsem měla strašně ráda. Četla jsem ho před 15 lety a vím, že mě knihy bavily. Smála jsem se u nich. Ale Mort mě nebavil ani jsme se nesmála. Tak nevím, jestli to byla slabší kniha nebo se mi změnil vkus.

13.05.2022 3 z 5

Příběhy o prasátku Peppě 2 Příběhy o prasátku Peppě 2 Neville Astley

Koupila jsem knihy, protože děti měly období, kdy Pepu milovaly. Ale četly jsme jen párkrát. Příběh je mnohem lepší v hrané formě, v knižní ten vtip nevynikne.

25.02.2022 2 z 5

Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

První díl byl skvělý. Dobře propracovaný svět vlkodlaků a upírů a dalších bytostí.Hlavní postava je starší už jí není 16 let, což oceňuji. Ale s postupem dílů už to tak super nebylo. Zvládla jsem asi 4 a další už číst nehodlám nebo až po delší době.

Podzim - Obrázkové příběhy Podzim - Obrázkové příběhy Rotraut Susanne Berner

Celá série Jaro, léto, podzim, zima a noc patří k mým nejoblíbenějším dětským knihám. Co se týká ,,hledacích knih" lepší jsem ještě neobjevila. Ostatní převyšuje svou kresbou, propracovaností. Knihy nabízejí nepřeberné množství zábavy. Budˇ sledujete své oblíbené postavy nebo pozorujete jak se mění podoba míst v jednotlivých ročních obdobích. Knihy si rády prohlížejí obě děti 2 a 4 a vždycky přijdeme na něco nového.

22.08.2020

Hra Hra Elle Kennedy

No jo. Je to milé, vtipné a předvídatelné. Postavy mi byly sympatické. Jen se pro potřeby děje trochu pozmění charaktery postav, aby se dostaly kam potřebujeme. Ale co už. Tato série patří k těm lepším v tomhle žánru.

22.08.2020 3 z 5

Kronika konce světa Kronika konce světa Shigor Birdman (p)

(SPOILER) Já tuto knihu vysoce nehodnotím. Podle mě autor nepřišel s ničím novým. Epidemie, která vyhladí skoro celé lidstvo. Pár lidí přežije, dají se dohromady. Jeden z nich se na podobnou situaci připravoval. Ví co dělat - najít útočiště, zajistit zásoby, zbraně ... A z některých lidí, kteří nemoci nepodlehli, se stali překvapivě zombíci. Autor příběh ani postavy nerozpracoval do hloubky. Takové rychlé počtení bez překvapení.

22.08.2020 3 z 5

Dobrodružství v džungli Dobrodružství v džungli Susannah Leigh

Kniha, která obsahuje málo textu, ale o to více rébusů a úkolů. Kniha děti zabaví na delší čas a určitě je někdy potrápí. Ale vše vyřeší velmi dobře zpracované řešení na konci knihy.

Dobrodružství na hradě Dobrodružství na hradě Susannah Leigh

Nejedná se o klasickou knihu obsahující pouze text. Na každé stránce děti řeší nějaký úkol. Oceňuji, že jsou úkoly rozdílné. A na jedné stránce řešíte více věci, tím se děti zabaví na delší čas. Skvělé je i řešení na konci knihy, které je detailní a nenechá vás na holičkách. Pro mě to bylo příjemné překvapení.

Skauting Skauting Miloš Zapletal

Přemýšlím, že by děti měly navštěvovat skaut, tak jsem hledala knihy na toto téma. Můžu říct, že bych si přála zažít skauting ve formě, kterou zachycují autoři. Skauting jako filosofie dobrého a slušného života. Místo, kde Vás starší děti formují, vštěpují Vám trvalé, cenné hodnoty. Z příběhů vystupuje radost být skautem. Plus tam najdete praktické informace, jak se vyznat v mapě, jak ji číst,... Musím říct, že mě kniha navnadila, abych se víc zajímala o téma skautingu a přežití v přírodě.

28.06.2022 5 z 5

Krtek a televize Krtek a televize Hana Doskočilová

Klasika, která potěší. Používala jsem jako výchovný prostředek, který měl za úkol poukázat na nebezpečí, plynoucí ze sledování TV. A že venku se dají dělat mnohem zajímavější věci.

25.02.2022 5 z 5

Bob a Bobek v létajícím klobouku Bob a Bobek v létajícím klobouku Pavel Šrut

Knihu jsem si koupila a myslela jsem, si že si kupuju příběhy, které z nám z TV. Bob a Bobek bruslí, ve škole sportu, jak hraje na harmoniku, jak natírají, atd. Taková ta klasika, co potěší. Ale tyhle konkrétní příběhy nemám ráda. Pro mě nemají žádné sdělení, pointu. Vůbec nechápu o co tam jde. Čestla jsem s dětmi před cca 3 měsíci a nevybavím si ani jeden příběh. Kniha putovala dál a já si příště musím dát pozor, které příběhy kupuju.

25.02.2022 2 z 5

Život, na který metr nestačí Život, na který metr nestačí Karolina Mikšíková

Názor píšu zpětně. Vím, že jsem se párkrát hodně zasmála. Ale konkrétní příběh už si nevybavím. Ale četlo se to dobře a rychle.

07.02.2022 3 z 5

Zatmění Zatmění Jan Hlávka

Opět dobré.

Zpěv lamie Zpěv lamie Jan Hlávka

Pan Hlávka se jisto jistě stává mým oblíbeným autorem.

07.02.2022 4 z 5

Zahrádka ve městě: Zeleň v předzahrádkách, vnitroblocích, na balkonech a terasách Zahrádka ve městě: Zeleň v předzahrádkách, vnitroblocích, na balkonech a terasách Silvia Appel

Kniha je podle mě fajn pro začínající zahradníky, kteří chtějí něco zasadit, ale neví jak na to. Kniha je psaná jednoduše a poskytuje základní informace a inspiraci.

22.03.2021 5 z 5

Zen Habits – Jak ovládnout umění změny Zen Habits – Jak ovládnout umění změny Leo Babauta

Oproti jiným knihám, které jsem četla, poskytuje tato kniha konkrétní návod jak se pokusit změnit své návyky. Na co si dát pozor a co naopak může pomoc.

22.11.2020 4 z 5

Do p*dele s plasty Do p*dele s plasty Emilly Barrett

Malá knížka, která je za hodinku přečtená. Věnuje se omezení nebo nahrazení plastů v oblasti: jídlo a pití, domácnost, životní styl a jak zachránit svět. Co stránka to téma. Podle mě je to podáno letem světem a tato problematika nebude až tak černobílá, proto budu hledat další knihy, které to pojmou více do hloubky.

22.11.2020 3 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Richelle Mead

Četla jsem hned po Vampýrské akedemii. Dočetla jsem a na další díl se nechystám. Je to pořád dokola.

22.08.2020