Lenka339 komentáře u knih
Příběh obyčejného všedního života, která ukazuje že i ty všední a obyčejné dny mohou být kouzelné. Příjemné pohodové čtení.
Milá oddechovka, rychle se čte. Výstižně popsaná doba, co jsme všichni doma v dost podobném duchu zažívali. Je to krátké, stručné, má to vtip a nadhled. Prostě Halina :-) Zkazky o denním vaření pro rodinu a recepty jsou jen malým bonusem, který může sloužit jako inspirace, ale stejně tak ho lze v klidu ignorovat.
Další skvělá kniha z velmi povedené série s Erikou Fosterovou a jejím týmem.
Úžasná kniha, silný příběh. Obdivuji všechny, kteří dokázali přežít. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout i když jsem si při čtení poplakala.
V roce 1968 jsem byla docela malá holka, ale díky této knize se mi opět vybavily některé vzpomínky….
příjezd tanků od Benešova, tanky na Palackého mostě, který jsme museli přejít cestou k prarodičům, střelba z mostu směrem k Andělu a hlavně zvláštní atmosféra té doby, směsice nadšení, odvahy, strachu, zoufalství a bezmoci…..
Simon Mawer tuto atmosféru přesně vystihl ve svém díle. Na pozadí skutečných událostí vykreslil uvěřitelný a napínavý příběh několika různých postav.
Vtipné čtení, celkem jsem se pobavila. Trefný popis zámeckého prostředí a doby, ve které se děj odehrává (pár let po revoluci) okořeněné trochou tajemna. Občas smutné (nemoc dítěte, zastřelení psa).
Z počátku jsem se nějak nemohla začíst, ale ke konci jsem knihu nemohla odložit. Není to ale kniha po které bych sáhla znovu.
Kniha ze života. Člověk míní a život mění. Čtivé, ale četla jsem od autorky i lepší.
Opět rychle přečtená kniha, občas jsem se smála i nahlas. Místy trochu překombinované.
Krásný romatický příběh, takové oddechové čtení. Kniha má také moc pěkný přebal.
Milý příběh s nádechem tajemství, kouzlem Vánoc a šťastným koncem. Krásné ilustrace, pro někoho možná trochu moc "moderní", ale děti je milují. A skoro povinná četba pro všechny malé milovníky tramvají.
Příběh ze života, pohodové čtení, ani otevřený konec tolik nevadí, možná nutí k zamyšlení...
Milá kniha, krásné čtení i fotografie, prostě pohlazení po duši.
Potřebovala jsem nějaké "prázdninové" čtení a sáhla jsem po této knize. Nezklamala mne. Pohodové čtení, příběhy ze života a k zamyšlení.
Milé a laskavé čtení, příjemné setkání s oblíbenými postavami. Knihu doplňují velmi pěkné ilustrace. Kniha získala místo v mojí knihovně vedle Saturnina pana Jirotky.
Bear je neuvěřitelně skromný a pokorný člověk. Obdivuji ho za to, co dokázal překonat (úraz páteře). Jeho popis cesty na vrchol je velmi čtivý.