Lenka339 Lenka339 komentáře u knih

Kouzlo všednosti Kouzlo všednosti Táňa Keleová-Vasilková

Příběh obyčejného všedního života, která ukazuje že i ty všední a obyčejné dny mohou být kouzelné. Příjemné pohodové čtení.

09.11.2022 4 z 5

Zážitky z karantény Zážitky z karantény Halina Pawlowská

Milá oddechovka, rychle se čte. Výstižně popsaná doba, co jsme všichni doma v dost podobném duchu zažívali. Je to krátké, stručné, má to vtip a nadhled. Prostě Halina :-) Zkazky o denním vaření pro rodinu a recepty jsou jen malým bonusem, který může sloužit jako inspirace, ale stejně tak ho lze v klidu ignorovat.

15.03.2022 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Další skvělá kniha z velmi povedené série s Erikou Fosterovou a jejím týmem.

01.01.2022 4 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Úžasná kniha, silný příběh. Obdivuji všechny, kteří dokázali přežít. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout i když jsem si při čtení poplakala.

11.12.2020 5 z 5

Pražské jaro Pražské jaro Simon Mawer

V roce 1968 jsem byla docela malá holka, ale díky této knize se mi opět vybavily některé vzpomínky….
příjezd tanků od Benešova, tanky na Palackého mostě, který jsme museli přejít cestou k prarodičům, střelba z mostu směrem k Andělu a hlavně zvláštní atmosféra té doby, směsice nadšení, odvahy, strachu, zoufalství a bezmoci…..
Simon Mawer tuto atmosféru přesně vystihl ve svém díle. Na pozadí skutečných událostí vykreslil uvěřitelný a napínavý příběh několika různých postav.

18.09.2020 5 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Evžen Boček

Vtipné čtení, celkem jsem se pobavila. Trefný popis zámeckého prostředí a doby, ve které se děj odehrává (pár let po revoluci) okořeněné trochou tajemna. Občas smutné (nemoc dítěte, zastřelení psa).

20.04.2020 3 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Táňa Keleová-Vasilková

Pohodová kniha, rychle přečteno.

09.11.2022 3 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Opět velmi povedená kniha.

01.01.2022 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Z počátku jsem se nějak nemohla začíst, ale ke konci jsem knihu nemohla odložit. Není to ale kniha po které bych sáhla znovu.

21.12.2020 3 z 5

Duhový most Duhový most Táňa Keleová-Vasilková

Kniha ze života. Člověk míní a život mění. Čtivé, ale četla jsem od autorky i lepší.

09.09.2020 4 z 5

Mama Mama Táňa Keleová-Vasilková

Krásný příběh, velmi čtivé.

09.09.2020 5 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Opět rychle přečtená kniha, občas jsem se smála i nahlas. Místy trochu překombinované.

20.04.2020 3 z 5

Vánoční tábor Vánoční tábor Karen Schaler

Krásný romatický příběh, takové oddechové čtení. Kniha má také moc pěkný přebal.

14.04.2020 5 z 5

Vánoční tramvaj Vánoční tramvaj Daniela Krolupperová

Milý příběh s nádechem tajemství, kouzlem Vánoc a šťastným koncem. Krásné ilustrace, pro někoho možná trochu moc "moderní", ale děti je milují. A skoro povinná četba pro všechny malé milovníky tramvají.

15.01.2024 5 z 5

Už zase sloužím o Vánocích Už zase sloužím o Vánocích Adam Kay

První kniha je určitě lepší. Rychle se čte.

11.11.2022 3 z 5

Vůně života Vůně života Táňa Keleová-Vasilková

Příběh ze života, pohodové čtení, ani otevřený konec tolik nevadí, možná nutí k zamyšlení...

11.11.2022 4 z 5

Posílám to dál Posílám to dál Lucie Bílá

Milá kniha, krásné čtení i fotografie, prostě pohlazení po duši.

12.10.2022 5 z 5

Matka v trapu Matka v trapu Uljana Donátová

Potřebovala jsem nějaké "prázdninové" čtení a sáhla jsem po této knize. Nezklamala mne. Pohodové čtení, příběhy ze života a k zamyšlení.

13.07.2022 3 z 5

Saturnin zasahuje Saturnin zasahuje Miroslav Macek

Milé a laskavé čtení, příjemné setkání s oblíbenými postavami. Knihu doplňují velmi pěkné ilustrace. Kniha získala místo v mojí knihovně vedle Saturnina pana Jirotky.

01.04.2021 4 z 5

Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu Bear Grylls (p)

Bear je neuvěřitelně skromný a pokorný člověk. Obdivuji ho za to, co dokázal překonat (úraz páteře). Jeho popis cesty na vrchol je velmi čtivý.

11.12.2020 4 z 5