Lenka339 Lenka339 komentáře u knih

Himaláje a nejen Himaláje aneb s třemi důchodci k Everestu Himaláje a nejen Himaláje aneb s třemi důchodci k Everestu Milan Šimek

Příjemné a pohodové čtení pro všechny milovníky hor. Hodně ilustračních fotografií. Hned bych se tam jela podívat :-)

29.03.2020 4 z 5

Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň Iva Lecká

Pohodové čtení pro vyčištění hlavy, čte se rychle.

28.02.2020 3 z 5

Líná máma - Jak rozvíjet dítě hrou Líná máma - Jak rozvíjet dítě hrou Anna Bykova

Kniha se dobře čte a je doplněná vtipnými ilustracemi. Koncept “líná máma” je mi hodně blízký, teď jsem i "líná babička". Tato kniha je ještě lepší než ta první. Určitě ji doporučuji k přečtení všem rodičům malých dětí.

14.02.2020 5 z 5

Sněhová víla Sněhová víla Daniela Krolupperová

Milý příběh, krásné ilustrace. Vhodný na společné čtení a pro začínající čtenáře.

15.01.2024 5 z 5

Adventní pohádky Adventní pohádky Rostislav Křivánek

Moc milé pohádkové vánoční čtení. Vhodné pro začínající čtenáře.

03.01.2024 5 z 5

O mašinkách O mašinkách Jiří Kahoun

Milé čtení pro milovníky mašinek. Krátké příběhy vhodné i pro menší děti a pěkné ilustrace.

04.10.2023 5 z 5

Cesta za štěstím Cesta za štěstím Markéta Peggy Marvanová

Markétě moc fandím a obdivuji ji. To, že kniha není dokonalá stylisticky mi až tak nevadí, je to pěkný deník úžasných zážitků.

22.12.2022 4 z 5

Zlatá léta Zlatá léta Maria Nikolai

Krásné romantické čtení z dvacátých let v Německu. Moc se mi líbí slovníček pojmů a seznam postav, které jsou v knize zmíněny a přibližují historické pozadí celé knihy.

15.12.2022 5 z 5

Když sob se ženou snídá Když sob se ženou snídá Halina Pawlowská

Kniha mě trochu zklamala. Znám od autorky lepší knihy. Cestopisné vyprávění doplněné zajímavými recepty. Za ně přidávám hvězdičku.

30.09.2022 3 z 5

Matka s ručením omezeným Matka s ručením omezeným Uljana Donátová

Příjemné oddechové čtení. Rychle přečteno.

30.09.2022 3 z 5

Moje Cesta hrdinů SNP Moje Cesta hrdinů SNP Václav Kerber

Kniha mne velmi zaujala. Moc by mne lákalo na takovou cestu vyrazit.

01.01.2022 4 z 5

Born to Run: Zrozeni k běhu Born to Run: Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Nevím, jestli je to tím, že jsem dříve přečetla knihu Ti, kteří utíkají pěšky od Milana Daňka, ale nějak to tentokrát nebylo ono. Potěšila mě zmínka o Emilu Zátopkovi.

07.07.2021 3 z 5

Ti, kteří utíkají pěšky Ti, kteří utíkají pěšky Milan Daněk

Není to úplně cestopis, ale kniha přináší osobní svědectví a postřehy party Čechů, kteří navštívili oblast legendárních běžců a běželi s nimi Caballův závod. Je doplněná i o fotografie, které vše pěkně dokreslují. Je krásné, že i přes smutný konec, žije Caballův odkaz dál.
Run Free

08.06.2021 4 z 5

Buď silný, ať se stane cokoli Buď silný, ať se stane cokoli Marcus Brotherton

Silný životní příběh člověka, který se dokázal vypořádat s těžkým osudem a nevzdal se.

10.05.2021 5 z 5

Tady straší naši Tady straší naši Daniela Krolupperová

Moc pěkná knížka s krásnými ilustracemi. Kouzelný příběh pro malé čtenáře. Vhodná pro děti, které se učí číst genetickou metodou.

24.03.2021 5 z 5

Devadesátky! Devadesátky! Johana Fundová

Nostalgická vzpomínka na devadesátá léta.

11.03.2021 3 z 5

Kdy se dotknout dospělosti Kdy se dotknout dospělosti Zuzana Maléřová

Silné příběhy mladých lidí. Citlivě zpracované. Bohužel mi vadil netradiční formát knihy, špatně se čte.

02.01.2021 3 z 5

Svět Dana Browna Svět Dana Browna Simon Cox

Mám velmi ráda knihy Dana Browna a tato kniha je opravdovým "průvodcem" skutečným světem záhad a intrik, které Dana Browna inspirovaly. Obrazová část připomene místa, kde se příběhy odehrávají.

21.12.2020 4 z 5

Ve stínu lípy Ve stínu lípy Svatopluk Čech

Tuto knihu jsem si zamilovala na gymnáziu díky panu profesorovi češtiny. Nejraději mám vyprávění mlynáře. Nedávno jsem jí náhodou našla v jedné knihobudce. Moc ráda jsem si ji znovu přečetla.

11.12.2020 5 z 5

Mise Hygge Mise Hygge Caroline Franc

Milá a pohodová kniha. V době plné stresu a shonu je dobré se občas "zastavit" .

29.01.2020 4 z 5