LenkaDv komentáře u knih
Bernard Cornwell je můj nejoblíbenější autor. Tato kniha byla trochu jiná než na které jsem od něj zvyklý. Nebyl to jeho klasický historický román - byl o zcela vymyšlených kmenech. Na konci v dodatku historická souvislost je, ale přiznám se, že mi při čtení tato souvislost vůbec nedošla. Nicméně mě kniha opět velmi bavila a nemohla jsem se o dní odtrhnout. To prostě Cornwell umí. člověk se ani chvilku nenudí a je vtažen do děj.
Další výborný díl. Už se těším na další. Tato série je opravdu výborná, rozhodně neupadá a pořád baví. Čtu jedním dechem.
U mě zklamání, asi jsem od této knihy čekala více. Čekala jsem nějaký AHA moment, který mě zasáhne. Ale nestalo se :-( Je tam sice zajimavé myšlenky, ale vlastně nic nového pod sluncem a vypravěčský styl této knihy mi moc nesedl.
Fajn kniha, která zaujme. Zajímavý příběh. Knihu však vnímám jako průměrnou - neurazí, ale ani nenadchne - taková ta jedna z mnoha.
Přiznám se, že po shlédnutí seriálové verze na Netflixu jsem měla větší očekávání. Prnví díl se mi líbil o něco více. Tato kniha je skvělá, ale vadí mi tam, že jsou tam velké posuny v ději, hlavně poslední kapitola - jak k tomu došlo? Je tam velká část děje přeskočená (nechci prozrazovat děj, tak jen náznak). Uvidím v dalších dílech, třeba se tam k tomu autor vrací.
Nebylo to špatné, ale ani dobré. Děj byl příliš zdlouhavý a vypravěčský styl mě úplně nezaujal. Asi tento autor nebude pro mě to pravé ořechové.
Pokud se rozhodnu být upřímná, tak tato kniha mě nebavila. Miluji knihy, od kterých se nemohu odtrhnout a toto nebyl ten případ. Určitě to byl silný příběh, ale mě to prostě nechytlo.....
James Rollins je můj oblíbený autor, takže už jsem věděla, jaký styl očekávat. A kniha moje očekávání nezklamala. Teď malý spoiler - děj se odehrává ve zcela fiktivním světě na rozdíl od jiných knih. Stále jsem očekávala propojení do současnosti jak je to u autora skoro vždy obvyklé, ale nestalo. Jen mě mohlo dojít, že to bude další serie a na konečné rozuzlení příběhu si budu muset počkat.
James Rollins je můj oblíbený autor a jeho další kniha mě nezklamala. Mám ráda jeho styl psaní a toto je jeho další klasika, která mě prostě a jednoduše baví.
Kniha se mi líbila. Podobných je spousta, ale tato je psána trochu jinak - nemám ráda takové ty, kde jedna myšlenka je opakována pořád dokola. To u této nebylo.
Ačkoli Jamese Rollinse mám moc ráda a přečetla jsem řadu jeho knih, tak u této jsem se nějak "nezačetla" a na své poměry jí četla dlouho. Přijde mi trochu překombinovaná a není to úplně to, na co jsem zvyklá. Asi sérii dočtu, když už jsem si jí zakoupila, ale Rollins umí rozhodně lepší knihy. Nevím jestli na to nemá vliv i to, že tato kniha má dalšího spoluautora.
Skvělá kniha. Tato série mě moc baví a určitě stojí za přečtení.
Tento díl se mi líbil více než předchozí, ale ty politické části mě opravdu nebavily :-( Zbytečně dlouho popisovaná velká bitva. MYslím, že je příběh už zbytečně natahovaný.
Existují knihy, které si přečtete a po měsíci už nevíte o čem byly... Tatot kniha rozhodně není tento případ. Velmi dojemný příběh nutící k zamyšlení.
Oddechovka, která neurazí.