LenkaKT komentáře u knih
Vynikající. V Izraeli jsem krátce byla, o to víc mne to pohltilo. Příběh, jak ho mám ráda, spousta postupně odkrývaných vrstev, nejednoznačné postavy, nic černobílého.
Dobré prostředí, sympatické postavy. Kladné body za impresionisty i ten odstup od turistů a ruchu v zahradách. V závěru to autor hezky poskládal. Ale je pravda, že se to místy vleklo a že mi chvílemi bylo líto, ze tenhle příběh nepsal někdo jiný.
Autentické severské prostředí, velmi dobrý příběh, originální zpracování a napínavá detektivka k tomu.
Pěkný příběh o odpovědnosti a důsledcích činu. Jen trochu exaltovaný pro můj strohý vkus.
Další z knih, co nejde odložit. Mnoho vrstev v divokém a krutém stand upu.
Krásná, přesná a drsná bohnická miniatura. Dvanáct životů na jeden nádech.
Velmi detailní a se spoustou souvislostí. Sepsané poutavě, čte se dobře.
Poutavě podaný strhující životní příběh člověka, který si věří a nevzdává se. Skvělé. Poslouchala jsem audio, načtené je to oběma autory tak dobře, že to zní jako autentický rozhovor.
Asi nejsem cílová skupina. Vše zalité sluncem, předvídatelné, jednoduché, nezaujalo.
Skvěle autentické postavy, přesné prostředí, je to všechno tak uvěřitelné a přitom je to neuvěřitelné. Dobrý zážitek. Poslouchala jsem ve zpracování Českého Rozhlasu, namluveno je to skvěle.
V prváku na gymplu nám ta kniha přišla magická, neuvěřitelná, plná fantazie... byla zlatá devadesátá, chodili jsme po Praze v místech, kudy chodil autor a hledali znaky druhého města. Tak jsem ji vytáhla z knihovny, když do věku podobného došla další generace. Dcera ji smutně odložila po pár stranách, že teda nechápe, co jsem na tom viděla a já s odstupem taky nechápu. To kouzlo za ty roky prostě někam vyprchalo.
Prostě síla. Uhrančivé, strhující, plné smutku, plné dějin. Nádherná kniha.
Dobrá, poctivá, stará sci-fi. A myslím, že kdyby nás někdo navštívil, v pásmu a kolem pásma by se dělo něco velmi podobného ději knihy.
Pro mne kniha roku. Skvěle bohatá, vrstvená, hluboká, přitom vitpná a svižná.
Už jen ten název je na pár hvězdiček. Skvělé dětské čtení, plné fantazie, alenkovský svět, kouzelné postavy, velká přátelství a velké činy. Autorčina lehkost a hravost, dialog se čtenářem, prostě paráda.
Jak píší i ostatní, zpočátku mi autorovy vstupy nebyly příjemné, ale najedou se to nějak zvrtlo a bylo ráno a kniha přečtená. Zejména vylíčení atentátu a událostí po něm je díky zvolené formě strhující.
Čte se dobře, lehce, zajímavě ukazuje neukotvenost člověka, který je nakročen mezi různými kulturami. Ale současně je v něčem plytká a povrchní.
Skvělá kniha. Drsná, napínavá, dobře napsaná, orginální, silná. Čtu ji svému osmiletému synovi a je plně pohlcený. I když je to drsné a silné, je to pro něj dobré téma a dokáže o něm zajímavě přednášet.
Pro mne taková rychlospotřební zábavná knížka. Veselý oddychový večer. Knížka, co po člověku nic nechce a nad ničím nenutí přemýšlet.