lightka komentáře u knih
Každá kniha od autorky mě při čtení nenechává chladnou, padne několik slz a příběh si nesu s sebou ještě několik dnů. Hvězdičku dolů ovšem dávám, protože mě příběh do sebe hned nevtáhl a musela jsem dokonce skončit asi po 50stránkách a vrátit se ke čtení po několika týdnech. Za mě vede stále Odvrácená tvář lásky a Námi to končí.
Nejdříve jsem viděla film, ale bylo mi jasné, že si musím přečíst i knihu - vlastně celou sérii. Nejradostnější scény mi vyvolali slzičky v očích a nechyběl ani smích.
Po přečtění VA jsem pochybovala, že mě spin-off taky tak nadchne. První dva díly mě jen navnadily a u tohoto třetího musím hltat každé slovo a už se nemůžu dočkat až sérii dočtu ikdyž zase musím trochu zpomalit, protože potom už zase nebude co číst. A jsem si jistá, že tato série se se mnou ponese ještě nemalou dobu a bude těžké se začíst do jakékoliv jiné knihy když mě tak dlouho provázela Sydney a celá její banda (hlavně Adrian).
Kniha mě zaujala podle anotace. Nevěděla jsem o žádné dívce Amandě a o tom, že se kauza udála docela nedávno. Knihu jsem zhtla skoro hned, byla čtivá a byly v ní perfektně popsané všechny emoce Amandy a situace byla čtenáři přiblížena opravdu reálně. Až ke konci jsem si začala říkat, že jestli to udělala, tak lhát umí skvěle a přesvědčila celý národ.
Klidně mohla celá série skončit u páté knihy, Coleova příběhu. Jelikož Logan byl představen právě v pátém díle, tak už mi jeho příběh přijde zbytečný. V podstatě jediná zápletka to pro mě zachránila, abych knihu neodložila a dočetla.
Jsem synem svého otce.. Takže Remy č.2.. Myslím, že se mohlo skončit celou sérií už předchozím nebo dokonce 4. dílem. Tenhle díl už mi přišel zcela zbytečný.
..a pohádky je konec :-(
Bohužel jsem musela odebrat jednu hvězdu za snadno předvídatelný konec. Čtení posledního dílu jsem nepřečetla jedním dechem, asi částečně proto, že jsem se nechtěla smířit s rozloučením se všemi postavami a částečně asi i proto, že mě díl nevtáhl tak do sebe jako třeba předchozí díly (3-5).
Nicméně je i neskutečné, jaký pokrok udělal Adrian ve svém životě od začátku celé série (nebo celkově od jeho prvního představení ve VA).
Tenhle díl mě natolik vtáhnul do děje, až se mi stalo, že jsem v noci ve svých snech hledala cestu, jak dostat Sydney z nápravného centra :-D
Dokonce jsem i uronila pár slziček, když se konečně Adrian spojil se Sydney pomocí éteru.
Knihu jsem zezačátku velmi těžko louskala - nemohla jsem se začíst a do příběhu jsem se pořádně zabrala až kolem sté stránky. Musím říct, že žádná podobná kniha se mi do rukou nedostala a myslím si, že v dnešní době napsat něco originálního je velmi těžké a proto má autorka můj obdiv. Navíc se mi líbila rebélie Faith k tradičnímu postavení ženy.
Když si představím, že příběh Davida je pravdivý, tak na mě kniha působí ještě víc. Po dočtení knihy jsem měla pocit prázdnoty a tak jsem si našla jeho profil na sociální síti a David tam měl fotky se všemi lidmi, které v knize popsal. Kniha na mě tedy zapůsobila i zcela z jiného úhlu. A odpověď na otázku? Ano, mělo to smysl.
Ze začátku jsem nevěděla, co si o knize mám myslet. Přišla mi jako jedna velká satira. Že by se člověku stalo tolik za jeden rok? To je velmi nepravděpodobné. Na druhou stranu to byl takový oddech, rozhodně vtipné, ale knihu se musí brát s velkým nadhledem.