LilianaFalcon komentáře u knih
Asi jsem prostě čekala víc. Ne, že bych se nezasmála, ale smíchy jsem rozhodně neučůrávala.
Nádherný příběh. I když tenhle druh romantiky není až tak úplně můj šálek kávy, je jí tam totiž pomálu a je to spíš o životě než o velké lásce.
Jsou série, u kterých je druhý díl na překážku, zkrátka ho nepotřebujete. Tahle série se napřed tváří stejně. Je tady jeden krásný příběh se šťastným koncem, až si říkáte, proč to kazit druhým dílem? Ale přísahám, že kdo se rozhodne číst dál, nebude litovat.
Strašně mě potěšilo, že se autorky vyhnuly těm steretotypům, co LGBT příběhy provází, a celé to postavily na obavách hlavních hrdinů nikoliv na otevřeném boji proti "šikaně". Najednou je z toho úplně jiný příběh. Příběh, který prostě chcete číst, protože málokterá romantická linka mezi "heterákama" může být tak silná.
Všechno to, co jsem si v prvním díle tak strašně zamilovala, je tady ještě umocněné.
Je to neskutečně vtipné, dojemné, romantické, dokonce i napínavé, s úžasnýma vedlejšíma postavama, o jejichž osdudu budete strašně chtít číst a nebo si ho budete strašně chtít přečíst znova (už totiž knižně vyšly i u nás), protože se na ty postavy najednou budete dívat z nového úhlu.
Pro mě je tenhle knižní duet jedna z nejlepších romantických sérií, co se mi dostala do ruky. A budu ji číst ještě určitě několikrát :-)
Předvídatelný děj mi většinou nevadí, ale tady to bylo až moc okaté. Psychologie postav odfláknutá. Spousta nudných pasáží,... Autorky styl není pro mě.
Řekla bych, že autorky nezvládly psychologii postav. Navíc byli hrdinové dost pokritečtí. A i když to mělo asi jeden nebo dva světlé okamžiky, celkově to byla hrůza.
S touhle sérií mám velmi komplikovaný vztah. První díl byl takové průměrné YA, druhý díl na tom byl podobně. Ve třetím se konečně něco začalo dít. Ve čtvrtém přibylo tolik pro mě nezajímavých postav, že mě bavila jen půlka knihy (teda ta půlka byla bombastická, ale přece nečtu knihu jen kvůli jedné její půlce) a do 5. dílu se mi pak skoro nechtělo. Přiznám se, že na poprvé jsem Říši bouří odložila a vrátila se k ní až teď po roce, protože přece nemůžu nechat tuhlé sérii rozečtenou.
A světe div se, ono mě to bavilo! Hlavně mě tentokrát bavily všechny příběhy, protože už to konečně někam směřovalo. Ne že bych neměla chuť to autorce trochu proškrtat, ale to mám úplně u každé její knížky.
Bylo to opravdu napínavé, dobře vymyšlené a strhující. Dočetla jsem o půlnoci a zuby nehty jsem se držela, abych vydržela neotevřít další díl a počkala s tím do rána.
Bohužel se s tímhle druhem knížek roztrhl pytel a Princezna popela patří k těm nejslabším.
Čtivé to není. Zápletek ohraná. A i když to ze začátku nevypadalo až tak hrozně, bylo to strašně zdlouhavé...
Tahle knížka mi naprosto učarovala. Jeden by řekl, že těch převyprávění Krásky a zvířete už bylo moc. Ale zjevně ne, protože tohle okamžitě řadím na první místo.
Autorka sice pracuje s klasickým motivem, ale od začátku boří zaběhnuté stereotypy. Kráska, která vlastně není kráska, princ, který si své prokletí až tak nezasloužil,... A bylo toho hodně, co se mi opravdu líbilo.
Strašně moc se těším na druhý díl, který si rovnou koupím anglicky, i když chápu proč z Emberfallu udělala překladatelka Uhlíkov (Hogwarts jsou taky Bradavice,...), tak v angličtině mi ty všechny názvy lahodí víc.
Knížku řadím na stejnou úroveň jako pravidla dohazovačů. Asi bych potřebovala, aby ta jeho historie s Gabi byla o něco promyšlenější. Jinak to bylo moc hezky napsané. První díl mi teda přišel o něco vtipnější.
Až na to, že nechápu, co se Cat na Duncanově jednání nezdálo... to docela šlo.
Řekla bych, že využít příležitost, jak se pomstít úhlavnímu nepříteli, bylo jen logické a měl by to pochopit úplně každý Skot nebo Skotka... Takže prostě nemám pochopení pro dilema, které oba hlavní hrdinové řešili celou poslední čtvrtinu knihy.
Opravdu jednoduché a snadné návody na výrobu domácích produktů k péči o vlasy a tělo.
Hned jsem jich pár vyzkoušela a musím říct, že v drogerii mě už moc často nepotkají :D
Číst další a další knížky od Colleen Hoover? To chce odvahu. Pokaždé se děsím toho, co za emocionální výzvu mi autorka připravila tentokrát. A musím říct, že tohle byl masakr! Snad ještě nikdy jsem se tak strašně moc netěšila, až budu mít knížku konečně za sebou a budu si moct přečíst epilog. Přitom ten příběh byl tak skvěle napsaný, že se mi ho vůbec nechtělo odkládat.
Knížka je to opět dokonalá, s několika drobnými wau efekty, které jsou pro Colleeniny knížky typické. Je to smutné, srdcervoucí a přitom nádherné, úsměvné, chytré a vtipné.
Tak jo... s Amo Jones končím. Opravdu její popularitu nechápu.
Charakteristika postav je otřesná a stejně tak autorky styl.
Řízné je to správné slovo :-D
Není to teda můj žánr, takže to moc nedokážu porovnat s jinými tituly. Důležité je, že mě to fakt bavilo :-) A ráda si přečtu pokračování.
Sice už jsem tohohle žánru přesycená, ale autor píše opravdu poutavě a bylo tam pár hezkých zvratů.
Takové sci-fi Hunger Games, které napsal chlap :D
Kostra příběhu se povedla. I postavy by byly dobré, kdyby je autorka na jednu stranu více rozpracovala na druhou stranu povídání o nich seškrtala.
Některé informace tam omílala snad 100x, ale to, co by se čtenáři hodilo, tak sotva zmínila.
To bylo skvělé!
Jasně je to YA, takže to asi nebude úplně pro každého.
A ano, občas to připomíná LOTR, ale na druhou stranu... Nepamatuji si, kdy naposledy se mi stalo, že mi nějaká knížka chvílemi nepřipomínala jinou. Možná tak, když mi bylo 10 let a ještě jsem toho neměla tolik načteného.
A teď už k věci :D Chvilku mi trvalo, než jsem se začatela. Pochopit ihned celý svět a všechny vztahy v něm prostě nejde, navíc když se odehrává ve dvou časových rovinách. Ale pak už to jelo. Bylo tam několik opravdu dobrých scének. Někdy napínavých, někdy vtipných, někdy dojemných a někdy všechno najednou.
Líbilo se mi jak autor zase do knížky nenásilným způsobem dostal ožehavé problémy dnešní doby, navíc nás ušetřil moralizování a nechal to na nás, na svých postavách a ději.
Druhá půlka knížky byla úžasná. A za závěr bych dala 6 hvězdičku, ale nemůžu říct přesně za co, abych nespoilerovala.
Každopádně jsem zvědavá, jestli se v dalším díle dočkám odpovědí, na některé otevřené otázky z minulosti.
Mně asi chybělo prostředí střední školy. Příběh mi připadal takový neukotvený, takže jsem si tentokrát nemohla tak užít autorův styl.
Jinak to bylo hezky vymyšlené. Jak se to i těm nechytřejším lidem stává, a o to horší důsledky to mívá, tak Daniel zachyboval. Což se mi moc líbilo. Oblíbila jsem si dvě nové vedlejší postavy, jednu ze střední školy, protože ta holka prostě byla se svou snahou děsně roztomilá a pak Magdu. Ta se ve světě neztratí :D
Za mě nejlepší romance roku 2019.
Z obav a nejistot se zrodí krásný romantický vztah. Wese a Jamieho zkrátka nejde nemilovat, navíc se u toho hodně nasmějete. Teda přiznávám, četla jsem to anglicky, ale u kamarádky jsem kontrolovala některé pasáže, u kterých jsem si nebyla jistá, jestli to v češtině vůbec může vtipně vyznít. Naštěstí se překladatelka opravdu posnažila :-)