Liluna Liluna komentáře u knih

Moc přítomného okamžiku – Pracovní kniha Moc přítomného okamžiku – Pracovní kniha Eckhart Tolle

Docela se zájmem jsem četla všechny komentáře. Moc přítomného okamžiku je skutečně "jiná". Přečetla jsem ji, zjistila, že spoustě věcí asi nerozumím, tak jsem to postupně začala studovat. Mám ji položenou vedle postele a hodně často ji používám. Postupně jsem zjistila, že mě čím dál více oslovuje. Že není jako ostatní naučné bible, které vám dávají různé návody a vlastně říkají, že musíte používat mysl k dosažení svých cílů. Eckhard říká pravý opak, říká, že mysl nás postupně zotročuje a my se vzdalujeme od toho podstatného. Moc mě oslovilo, jak rozebíral svůj první zážitek, kdy si uvědomoval, že už nesnese být sám se sebou, že neustále s tím druhým já nějaké první já diskutuje a jsou vzájemně v opozici. Potvrdil mi to, co jsem prožívala také. Jít do hloubky svého já je určitě ta nejlepší cesta. Něco jsem začala chápat, něco ještě ne, ale myslím, že pro mě je hodnota té knihy velká. Ukazuje mi cestu, kterou sama nejsem schopna najít. Nic nevnucuje, nechává to na čtenáři. Myslím, že úžasné! Tedy pro mě a podobně zpřízněné duše. I to je krása, že jsme každý jiný a každý hledá jinak. Netroufám si dávat konkrétní počet *, jsem na této stránce poprvé, ale ráda se budu dělit o své zkušenosti, zážitky a dojmy i z dalších knih. Přeju všem šťastnou cestu při hledání.

10.07.2014