limetka2008 limetka2008 komentáře u knih

Na čem záleží Na čem záleží Emily Giffin

Taková typická kniha svého druhu - čtivá, nenadchne a neurazí a člověk na ni brzy po přečtení zapomene.

24.02.2016 3 z 5

Švadlena z Dachau Švadlena z Dachau Mary Chamberlain

Smutný příběh, nabízí se myšlenka, co by bylo s Adou, kdyby tato poněkud povrchní a naivní dívka nežila v tak tragické době. Návrat s dítětem k rodičům, pak možná později sňatek, další děti a všední život? Konec překvapil a bylo mi z toho hodně smutno.

18.02.2016 5 z 5

Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Celkem dobře napsaná knížka. Předchozí ze série jsem nečetla, takže jsem zpočátku úplně nechápala "napnelismus" mezi Lacey a Markem. Uvítala bych prokreslenější charaktery všech aktérů, zejména záporných postav, to zde podle mého názoru schází. Ale jo, dalo se to číst.

06.12.2015 3 z 5

Hlas pro vraha Hlas pro vraha Olina Táborská

Chvílemi jsem se otřásala nad tím hnusem, ve kterém jsme tenkrát žili. Téma není uchopeno špatně, kniha začíná celkem dramaticky a čtivě, jenže mezi začátkem a rozuzlením, které již tak od první třetiny není moc tajemstvím, je poměrně dlouhá část, která celkem zbytečně a rozvláčně popisuje život Anny mezi dětstvím a odhalením pravdy. Někde v Rusku mne to prostě začalo nudit a přemýšlela jsem, jestli některé stránky i nepřeskočit. Nicméně poctivě jsem dočetla... Možná je ta spousta nudného popisu dána tím, že, jak jsem se dozvěděla, příběh je z větší části autobiografický a autorka tedy neměla nad ním ten správný nadhled. Takže za to hvězda dolů.

23.11.2015 4 z 5

Cesta za svobodou Cesta za svobodou Milan Matějček

Vcelku dobrá kniha, jedná se vlastně spíše než o beletrii o dokument emigrace jedné rodiny se spoustou zajímavých postřehů. Spíše pro nás pamětníky, než pro generace, které už to znají jen z dějepisu.

16.11.2015 3 z 5

Do nejtemnějšího kouta Do nejtemnějšího kouta Elizabeth Haynes

Hodně dobré, nemohla jsem se od příběhu odtrhnout a "zhltla" jsem ho za dva dny, vlastně spíš noci.

13.11.2015 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

No nejprve jsem se lekla, že to bude přesladká romantika, ale do půlky moje ostražitost polevila a pak mne děj naprosto vtáhl a přestože jsem happyend očekávala, knížka mne rozhodně nezklamala. Takže se mnou může paní Moyes rozhodně počítat i příště!

12.11.2015 4 z 5

Život s alzheimerem Život s alzheimerem Richard Taylor

Tahle kniha se z pochopitelných důvodů natolik liší od běžné literatury, že nevím vlastně ani, zda se na ni dá použít běžné hvězdičkové hodnocení. Nakonec dávám 4 hvězdy za otevřenost, se kterou autor nechává nahlédnout do svého nemocí sužovaného nitra. A čte se těžce, přetěžce, je to hodně smutná kniha...

10.11.2015 4 z 5

Jako voda Jako voda Wally Lamb

Celou dobu jsem čekala, jak příběh dopadne a pořád jsem moc chtěla, aby se Annie k Orionovi vrátila. Zajímavě napsáno, autorka dokázala nestranit ani jednomu z protagonistů, takže nebylo kladných hrdinů ani záporáků. Asi jako v životě...Nic není jen černé nebo bílé, všichni jsme strakatí :)

04.11.2015 4 z 5

S vůní jasmínu S vůní jasmínu Renata Čechová

Ne, tohle opravdu nee.... Vzdávám po 20 stránkách a to si myslím, že jsem se snažila dost. Sice jsem chtěla něco oddechového, ale pro mne je toto dílko jednoznačně v kategorii "bezbřehá nuda" Příběh o ničem psaný naprosto mizernou češtinou. Chtělo by se napsat, že se jedná o pokleslou literaturu, kdyby to ovšem vůbec literatura byla. Čtení pro nejjednodušší čtenářky :(

03.11.2015