Loucillé komentáře u knih
Pro mě naprosto skvělá, smutná, ze života...není lehkost bytí. A už vůbec ne za války! Doporučuji přečíst všem (skoro povinně). ;-) Viděla jsem nejprve film, i když většinou si chci nejdříve přečíst knihu. Musím říct, že i filmové zpracování stojí za to.
Úžasná kniha, plná svérázného (botswanského) humoru, ale i života hlavní představitelky detektivky. Krásně napsáno, čtivé. Určitě nebudu váhat přečíst si další tituly od tohoto autora.
Pro mě naprosto úžasná kniha! Vůbec jsem to nečekala, v podstatě se mi chtělo smát i plakat.. Dlouho jsem nečetla tak krásnou knihu s velice hlubokou myšlenkou, a přesto je to "obyčejnost ze života". Ať jsme bohatí či chudí, není mezi námi, mezi našimi problémy, žádný rozdíl. Zasáhla mě síla příběhu, jak si (ke konci) sama sebe uvědomí v podstatě malá holka, a přitom neskutečně chytrá, stejně jako domovnice. Škoda, že získala přítele a uvědomila si svou hodnotu, své jiné bohatství, když se pokusila odvrátit smrt jiného, a sama zaplatila.. Osud?? Možná.. Život!!
Fascinující kniha. Laskavá, moudrá i smutná. Doporučuji všem!
Brilantně psaná kniha. Včera mi přišla a dnes odpoledne dočteno. Dlouho jsem nečetla tak výborně psaný psychologický thriller. Ráda si přečtu i autorky první knihu.
Bezvadná oddechovka, u které jsem se opravdu pobavila. Chystám se i na další díly, i když mi bylo knihovnicí řečeno, že pokračovaní této knihy už není tak pěkné.
Skvělá fejetonová kniha, oddechovka "ze života", každý se v tom najde..svým způsobem. A je fajn, že ji můžete odložit a neuteče vám návaznost. ;-) Naprosto neokoukaný design knihy, krásné ilustrace. Za mě bezvadná kniha.
Za mě druhý díl skoro lepší než první. U této knihy jsem se opravdu smála jak idiot i na dovolené, takže ze mě asi měli radost.. :-)
Skvělá oddechová a hlavně vtipná kniha. Dlouho jsem se tak nenasmála, jak u tohoto "zápisníku". Má to své kouzlo, číst knihu formou deníku/zápisníku, určitě je to zajímavé pojetí. To hlavní bylo pobavit se, a to účel splnilo. Ráda si někdy přečtu znovu, nejlépe, když má člověk chmury.
Skvělá detektivka!! Myslím, že si s chutí přečtu i další autorova díla. ;-)
Výborná kniha ze života, někdy dost humorné, ale konec poněkud trpký, asi tak jako bývá sám život (který si píšeme sami, občas okolnosti, ale ty stejně souvisí s naší osobou). ;-)
Zdánlivě pohádkové čtení.. Silný příběh v aljašských končinách. Zajímavý až pohádkový konec. Vypařila se nakonec Faina stejně jako vločka v dlani, poté co splnila své poslání nebo prostě jen byly silnější hory? Krásný příběh..
Na to že je dětská, tak se najde i opravdu dost hrůzostrašná povídka. Je čtivá a pro děti má úžasnou "výchovnou" pointu. ;-)
"Přerod" v člověka, který naslouchá, ale spíše tím uzdravil svou duši než fyzický stav některých nájemníků. V podstatě celkem zajímavá kniha. Není to kniha, kterou budete hltat slovo za slovem, nemá tak spádový děj, ale přesto se dobře čte a najde své příznivce.
Naprosto úžasná kniha! Doporučuji opravdu všem, příběh, který se může snadno stát hrozivou skutečností.. Málokomu dochází, že nic se neděje automaticky a nic není nevyčerpatelné, natož "pramen vody".......!!
Naprosto vynikající detektivka, brilantně napsáno! Určitě si od tohoto autora přečtu i další knihy.
Na to kolik měla tato kniha záporných recenzí byla velice dobře spádově psaná, čtivá. Klidně si přečtu i další dva díly. ;-)
Kniha není špatná, ale žádné hluboké čtivo to není. Taková letní lehtivá oddechovka.
Asi neumím úplně zcela ocenit toto dílo. Každý o této knize neustále mluvil, samozřejmě hlavně ženy a starší ročníky, nedalo mi to a přečetla jsem si ji taky..
Určitě je to zajímavé z pohledu autobiografického, Betty si takový život opravdu prožila, ale pro mě některé pasáže zdlouhavé a vlastně stále na jedno téma slepice-kuřata-vejce! Ano, o této epoše svého života se rozhodla Betty psát, a to právě proto, že si takový život a tak těžké začátky prostě pamatovat budete, možná i přes klepajícího Alzheimera, ale mě to opravdu neoslovilo. A už vůbec představa, že bych toto dobrovolně podstoupila..na druhou stranu velký obdiv, že takový život zvládla, mně by z toho asi šiblo. :-)
Výborná kniha, nezůstanu jen u jedné od této spisovatelky. Podezření na toho nej mešuge bylo, ale ... i tak bych to nečekala. Skutečný odraz této doby, jak lidé dokáží být (a jsou) zvrácení...