Lucas.94 komentáře u knih
Po tom, co mě druhý díl moc nepotěšil, do třetího jsem šel trochu s obavou. Nakonec jsem ale nelitoval. Hodně se mi líbilo, jak jsem se postupně dozvídal víc a víc, a jak mě kniha nutila o těch věcech, co se staly, přemýšlet.
Co mě na téhle knize dostalo, bylo prostředí a svět, kde se děj odehrává. K tomu jsem dokázal ocenit styl, jakým je to psané. Děj jako takový už je na tom hůř - zkrátka když se kouknu zpátky, nic mě na něm nezaujalo, ovšem svět si vybavím živě.
Druhá kniha série se od první výrazně lišila. Změnilo se nám prostředí, ale i dynamika. Oboje beru jako PLUS. Hodně se mi líbily boje, zápletka, postavy a jejich vývoj. No a samozřejmě konec - v těch se autor evidentně vyžívá, protože konec obou jeho knih končil otevřenými situacemi.
Škoda, že není k dispozici třetí díl...
Musím uznat, že mě knížka trochu zklamala. Aspoň oproti prvnímu dílu. Přišlo mi totiž, že se skoro celou knihu omývá jedno a to samé dokola. Sice to má skoro 300 stran, ale připadá mi, jak kdybych jich přečetl třeba 50. Určitě by se do nich příběh druhého dílu vešel. Co ale zase musím knize nechat je to, že i když to bylo 300 stran skoro o ničem, četla se dobře. No.. Doufám, že to bylo tak zaseknuté jen z důvodu nějakého napětí. Na třetí díl se těším.
Dost mě zaujala mytolgoie Indie. A příběh stál za to! Zatím bych řekl, že jsme hozeni do něčeho, co začíná, ale i tak to byl skvělý zážitek. Jen jsem se někdy zastavoval nad nějakým chováním postav.
I když se mi první díl moc nelíbil, šel jsem do druhého. Chtěl jsem tomu dát šanci. A musím uznat, že tady už to docela šlo. První díl, řekl bych, byl hodně rozjezdový. Hrozně se mi líbí ten nápad i námět. Ovšem i když už to šlo, za bestseller to rozhodně označit nemůžu.
Autorka se v knize hrozně věnuje věcem, které mě osobně prostě nezajímají.
Nápad dobrý, ale autorka ho neukočírovala. Neříkám, že je ta kniha špatná, ale mně se nelíbila. První půlka mi přišla o ničem a zbytek průměrný...
No já nevím... Jsem zastánce původních sérií. Ale musím uznat, že i tahle kniha byla pecka. :-D Ale asi bych se bez ní obešel.
Myslím, že slečna autorka má našlápnuto na skvělou kariéru spisovatelky. Příběh byl akční, svižný, nenáročný. Udržel mě stále při sobě. Knížku jsem přečetl za jeden den.
Cela série je super. Pro mě to bylo docela originální a děj mě upoutal. První tři díly se četli parádně. Zbytek taky dobrý, ale taková ta šťáva, která byla na začátku, se vytratila.