Lucie2 Lucie2 komentáře u knih

Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Torey L. Hayden (p)

První kniha, kterou jsem od autorky četla, ale rozhodně ne poslední. Příběh malé Sheily je silný, dojemný, až neskutečný.. Můj obdiv patří Torey, nejen jako učitelce "bláznivé" třídy, ale i jako člověku.

07.04.2021 5 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Hledala jsem oddechovku, tak jsem opět sáhla po knize od J. Caplin a nezklamala. Miluju jak autorka skvěle popisuje dané město či prostředí. Dávám 4 hvězdičky, protože Kavárna v Kodani se mi líbila o něco víc.

14.03.2021 4 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Nebylo to nejhorsi, ale oproti předchozímu dílu, Dívka v ledu, to pro me bylo zklamání.

22.06.2019 3 z 5

Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Smutný, ale úžasný příběh. Můj obdiv patří jednoznačně Gretě! Jsem ráda, že jsem nejprve četla knihu, těším se až se podívám i na film.

26.01.2017 5 z 5

Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Jedna z mých oblíbených knih, ke které se stále vracím.

22.02.2015 5 z 5

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

Kniha Za pět let mě zaujala hlavně námětem a krásnou obálkou. Myslela jsem si, že půjde o předvídatelnou oddechovku, ale nakonec jsem byla překvapená. Dávám 4 hvězdičky pro čtivý a nepředvídatelný děj.

09.08.2021 4 z 5

Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo raději knihu hned zavřít s tím, že už ji nedočtu. Nakonec jsem ji přeci jen dočetla, protože nemám ráda odložené a nedočtené knížky, ale za mě tedy NE.

26.11.2021

Můžeš vše, co chceš Můžeš vše, co chceš Katy Yaksha (p)

Bohužel mi kniha nepředala to, co asi mělo být jejím účelem... Pro někoho inspirující, pro mě průměr. Hodně pasáží se i opakovalo.

12.04.2021 2 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Teď mě mrzí, že jsem viděla prvně celý seriál a věděla, jak to celé skončí.. Jinak bych dala 5 hvězdiček.

23.09.2018 4 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Nenáročné, ale příjemné oddechové čtení. Hrozně moc jsem si oblíbila postavy a Diane, i přes všechny cigarety fandím! Další plus je určitě i za skvělý název! :)

30.08.2017 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Oddechové čtení, od kterého jsem očekávala mnohem víc. Párkrát jsem se sice pousmála, ale nějak zvlášť jsem se nebavila. Do dalších dílů už se asi nepustím..

04.08.2017 2 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Kniha mě až tak nenadchla, ale jako správný fanda Harryho Pottera jsem si ji přečíst musela. :)

26.07.2017 3 z 5

Jak je důležité míti Filipa Jak je důležité míti Filipa Oscar Wilde

Že všechny bezvýznamnosti v životě máme brát vážně a všechno vážné máme brát s upřímnou a uváženou lehkovážností. Wilde je prostě skvělej!

15.03.2017 5 z 5

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

První polovina knihy pro mě byla velmi slabá, obzvlášť kapitoly vyprávěné Amelii. Druhá polovina už byla více čtivá, ale i tak hodnotím knihu průměrně.

03.12.2021 3 z 5

Byla jsem doktorkou v Osvětimi Byla jsem doktorkou v Osvětimi Gisella Perl

Kniha obsahuje skutečné vzpomínky židovské doktorky, která se ocitne v pekle jménem Osvětim. Silné, děsivé, mrazivé... Nemělo by se zapomínat.

16.03.2021 5 z 5

Sedm rozchodů Amy a Craiga Sedm rozchodů Amy a Craiga Don Zolidis

Bohužel jsem nedočetla, kniha mě vůbec nebavila..

22.08.2020

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

V 16ti bych byla z knihy nadšená, nyní už mě tolik neoslovila, i když je to příjemná oddechovka.

01.09.2018 3 z 5

Ideální manžel Ideální manžel Oscar Wilde

Oddechové humorné čtení. Lord Goring mě baví!

14.03.2017 4 z 5

Hrdinky: Příběhy významných českých žen Hrdinky: Příběhy významných českých žen Renáta Fučíková

Velmi zajímavá, poučná kniha o více známých i méně známých českých ženách, na které můžeme být pyšní. Moc se mi líbí, jak je kniha zpracována i po grafické stránce. Stane se ozdobou každé knihovny.

25.11.2021 5 z 5

PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Musím říct, že se mi mnohem víc líbil film než kniha, což se mi stává málokdy..

28.07.2018 3 z 5