lucie3316 komentáře u knih
Když jsem četla poprvé, bylo mi asi deset, běhal mi mráz po zádech. Dnes jsem o pět let starší a stále sérii považuji za neskutečně kvalitní četbu - příběh pobaví a nadchne. Doporučuji všemi dvaceti :).
První kniha mě velice zaujala, druhá byla také dobrá, třetí skvělá, byť parodií na velmi ohranou Popelku... Série má ovšem mnoho dílů a postupně (zhruba u páté knihy) mě zkrátka začala nudit. Příběh je krásný, ale zápletky vždy primitivní. Člověk většinou už od první stránky tuší, s kým se hlavní hrdina/nka dá dohromady tentokrát. Humorné dialogy jsou někdy spíše trapně nereálné až klišé (cca od šestého dílu tam snad ani jiné nejsou) a okolní postavy mají charakter vylíčený mnohdy skvěle, jen hlavní postava jakoby v každé knize byla ta samá, pouze s jiným jménem... Autorka vložila do hlavních hrdinů takový kus sebe, že si očividně neuvědomila, že se v jednotlivých dílech jedná o různé lidi s různými vlastnostmi. Nepřijde mi, že se dokázala dostatečně vžít do jejich role (příkladem je, že všechny muže tehdy očividně vzrušovalo úplně to samé a všichni měli identický způsob svádění). Zamilování se vždy probíhá zničeho nic a bez žádné zjevné příčiny (postavy se totiž kolikrát znají už dlouho předtím, než se do sebe najednou zamilují, nebo se naopak jedná o lásku na první pohled), a sexuální scény jsou v knize popsány způsobem, který mě nabádá k myšlence, zda není autorka knihy stále ještě panna. Doporučuji jako lehké počtení pro ukrácení chvíle, ale očekávejte spíše takovou teenfikci z wattpadu na úrovni, než plnohodnotný duchaplný román.