Lucy2211 Lucy2211 komentáře u knih

Bůh stál při Anglii: Tažení velké Armády v roce 1588 Bůh stál při Anglii: Tažení velké Armády v roce 1588 Ivan Brož

Úžasná knížka, která vám prozradí vše co se dělo ve válce mezi Anglií a Španělskem, v roce 1588. Jakou odvahou dosáhla Anglie vítězství a jaké lodě hrály ve válce nejdůležitější roli.

04.05.2014 5 z 5

Starověké Řecko - Encyklopedická příručka Starověké Řecko - Encyklopedická příručka Lesley Adkins

Stejně jako Antický Řím i tato kniha je pokladem v mé knihovně. Všem historikům, studentům historie i zájemcům o období je skvělým pomocníkem. Vše podstatné tu naleznete. Od užitečných map a popisu vojenství až přes popis obyčejného života Řeků.
Autoři této knihy jsou zkušení archeologové, kteří vědí naprosto přesně, o čem píší a styl psaní je velmi příjemný a nenáročný.
Vřele doporučuji! Rozhodně se budu k této knize často v budoucnu vracet.

15.04.2020 5 z 5

Skotsko - Inspirace na cesty Skotsko - Inspirace na cesty kolektiv autorů

Moc milá knížečka, která na vás dýchne pravou atmosféru Skotska. Po jejím přečtení nebudete chtít nic jiného, než nasednout na první letadlo do Skotska nechat se okouzlit místní krajinou i historií. Doporučuji všem, kdo se do této země chystá nebo zajímá :-)

11.03.2020 5 z 5

Vikingové Vikingové Claudia Banck

Zaujala mě stejně jako Germáni a Keltové. Musím říci, že nakladatelství Vyšehrad vydává opravdu pozoruhodné knihy.
Vikingové se mi moc líbili a tato kniha jen prohloubila můj zájem se o těchto tajemných postavách historie zajímat více do hloubky.

18.02.2020 5 z 5

Zahrada stínů Zahrada stínů Virginia Cleo Andrews

Poslední díl se mi moc líbil, i přesto, že mi nebylo vůbec Olivie líto, jelikož udělala hrozné věci, které se nedají odpustit...
I přesto přišla kniha velmi čtivá, dobře vybarvená do nejmenších detailů a já jsem moc ráda, že jsem si tuto rodinnou ságu přečetla a už nyní vím, že se k ní časem vrátím, i když vím, že už to nebude takové jako nyní...
Doporučuji :)

20.08.2015 5 z 5

Pod vodou Pod vodou Juli Zeh

Wow...
Co říci ke knize, ze které jste naprosto nadšeni... Rozhodně jí doporučuji, jedná se o takové příjemné ale také velmi napínavé čtení. Knížka se rozjíždí velmi pomalu, takž to chce vydržet a v půlce se to pěkně celé převrátí a ten konec...nečekala jsem to... No, zkrátka nádherná a napínavá knížka, kterou rozhodně doporučuji přečíst!

19.04.2015

Krvavá Marie Krvavá Marie Carolyn Meyer

Brilantně napsaná kniha. Určitě bych jí doporučila všem, kteří hledají odpočinkové a nenáročné čtení. Větší zážitek z toho budou mít ale asi příznivci Tudorovské historie. Tato spisovatelka dokázala čtenáře dokonale přenést o několik století dozadu a skvěle vylíčila prostředí i charaktery postav. Jedním slovem doporučuji! :)

02.11.2014 5 z 5

Anna Boleynová Anna Boleynová Carolly Erickson

Zajímavá knížka. Četla jsem už hodně knížek od Carolly Erickson a i u této mě mile překvapila. Píše prostě tak dokonale, že nemáte šanci se od knihy odtrhnout. Kdo se alespoň trochu zajímá o Tudorovskou dobu (Jindřich VIII., Alžběta I., atd.) měl by si tuto knihu přečíst. Rozhodně se nebudete nudit. Jsou zde také fotografie, takže za mě 5 hvězdiček. Stojí za to, si jí přečíst.

20.08.2014 5 z 5

William & Kate - Příběh lásky - Svatba století William & Kate - Příběh lásky - Svatba století Robert Jobson

Úžasná knížka. Doporučuji !

20.08.2014 5 z 5

Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Brian Sibley

Úžasná knížka, nádherné fotografie z filmu a oddechové čtení. Moc jí všem doporučuji!

18.08.2014 5 z 5

Vánoce s Nigellou Vánoce s Nigellou Nigella Lawson

Úžasná kuchařka. Plno lahodných receptů a skvělé vyprávění Nigelly. Určitě doporučuji!

17.08.2014 5 z 5

Prokletí rodu Windsorů Prokletí rodu Windsorů Ulrike Grunewald

Knížka se mi líbila, ale čekala jsem od ní trošku víc... Moc hezké fotografie ze života královské rodiny. Ale jaké je to prokletí, to si myslím, že už všichni víme...

17.08.2014 4 z 5

Dopisy Děda Mráze Dopisy Děda Mráze J. R. R. Tolkien

Musím říci, že jsem hodně dlouho sháněla tuto knihu. Naštěstí se mi jí podařilo sehnat v jednom antikvariátu a rozhodně to stálo za to! Moc hezké ilustrace a úžasné vyprávění samotného Děda Mráze. Jediné co mi vadilo, bylo to, že to bylo strašně krátké :)
Klobouk dolů před panem Tolkienem, který musel být skvělým tatínkem.

15.08.2014 5 z 5

Průvodce světem J. R. R. Tolkiena Průvodce světem J. R. R. Tolkiena David Day

Úžasná knížka pro všechny, kteří mají rádi Tolkienovy knihy. Jedná se o takový rejstřík (abecedně seřazený). Mě se kniha moc líbila a má čestné místo v mé knihovničce :))

12.08.2014 5 z 5

Panenská královna Panenská královna Carolly Erickson

Tuto knihu jsem po dlouhé době shánění koupila v jednom antikvariátu. Je to velice krásná kniha, která se velmi dobře čte a já jsem moc ráda, že jsem si jí mohla přečíst. Alžběta I to neměla prve lehké, ale poté, když se stala královnou měla konečně moc ovládat zemi. Autorka je jedna z mých oblíbenkyň, líbí se mi její styl psaní. Knihu bych doporučila určitě všem, co mají rádi anglické dějiny, tudorovskou dynastii, nebo období Zlatého věku.

13.04.2014 5 z 5

Tajný deník Marie Antoinetty Tajný deník Marie Antoinetty Carolly Erickson

Úžasná, poutavá knížka, která se skutečně dobře čte. Jsem moc ráda, že jsem jí po několika letech hledání, konečně sehnala v jednom antikvariátu. Marie Antoinetta to skutečně neměla lehké a já osobně bych tedy, po přečtení této knihy, v té době žít nechtěla :) Autorka je jedna z mých oblíbenkyň, dokáže vylíčit příběh tak, až si čtenář myslí, že je skutečně v příběhu. Kniha se velmi rychle čte a myslím si, že by si jí měl koupit snad každý, kdo se zajímá o francouzské dějiny, nebo má rád Marii Antoinettu.

13.04.2014 5 z 5

Nevinná zrádkyně Nevinná zrádkyně Alison Weir

Naprosto nádherná a poutavá knížka. Když jsem ji viděla poprvé, hned se mi zalíbila. Čte se skoro sama a každá stránka mě něčím zaujala. Určitě bych jí všem doporučila. Alison Weirová je moje oblíbená spisovatelka, už se moc těším, až pozítří vyjde její nejnovější kniha, "Nebezpečné dědictví" a já si jí s chutí přečtu. :)

25.06.2013 5 z 5

Antický Řím Antický Řím Lesley Adkins

Jedna z nejlepších odborných knih, jakou jsem kdy četla. Je to poklad v mé knihovně. Vše důležité je v této publikaci obsáhlé a do nejmenšího detailu rozebrané.
Doporučuji nejen zájemcům o období, ale především studentům historie, mezi které se hrdě řadím i já sama :-)

15.04.2020 5 z 5

Muž s podivnou minulostí Muž s podivnou minulostí Ken Follett

Má první kniha od autora, na kterou jsem se moc těšila. Možná jsem měla až přehnané očekávání.
Doma mám v knihovničce ještě jiná jeho díla - Pilíře země, Na věky věků či monumentální trilogii Století. Doufám, že další knihy budou výrazně lepší.
Ze začátku mi dělaly problém jména. Hodně postav různých společenských vrstev, ve kterých jsem se občas ztrácela, ale po chvilce jsem si na ně zvykla. Dalším problémem byly pro mě kapitoly. Na můj vkus až příliš natažené, dlouhé a občas s hluchými místy. A na můj vkus až příliš politiky...
Kniha se mi v celku líbila, i když jsem měla větší očekávání, splnila svůj účel nenáročné četby, kterou jsem po všech thrillerech tolik potřebovala :-) Jsem sama velice zvědavá, jaké budou další knihy od tohoto spisovatele. Nejvíce se těším na Pilíře země a Na věky věků. Samozřejmě i na monumentální trilogii - Pád titánů, Zima světa a Hranice věčnosti.

23.07.2017 3 z 5

Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Do tohoto díla jsem se zamilovala již ve chvíli, kdy jsem si přečtla první stránku. Noah a Allie byli a navždy budou párem, který mi zůstane v srdci! Moc jsem si je oba oblíbila. Byli mi sympatičtí a do Noaha se zkrátka nejde nezamilovat :)

Kniha není dlouhá. Četla jsem jí v létě (to se tak akorát hodí - jelikož se hlavní hrdinové v létě i potkali :) ) a měla jí přečtenou za necelé dvě hodinky :) Jedná se o velmi oddechovou knihu, která vám určitě zlepší náladu a odpočinete si u ní pokud jste třeba měli dlouhý den ve škole/ v práci.

Pokud máte rádi zamilované příběhy a tvorbu Nicholase Sparkse, rozhodně běžte do ní!

Bude se vám moc líbit :)

Po přečtení jsem shlédla i stejnojmenný film a musím říct, že i do něj jsem se zamilovala. I přesto, že jsou zde některé rozdíly, tak mě to nevadilo a zde je případ, kde se mi film líbil stejně jako knížka. Líbily se mi dějové linie (minulost a přítomnost) Noah mi připadal jako strašně velký romantik, co je zkrátka moc zamilovaný do své milované Allie. :)
Více v mé recenzi na blogu: http://knizninebe22.blogspot.cz/

23.01.2016