Lucyk01 komentáře u knih
Na knihu Příliv jsem čekala půl roku než jsem si jí mohla v nakladatelství vyzvednout. Jsem vděčná za to, že jsem si jí mohla koupit v předprodeji a podpořit její dílo a jsem ráda, že to nebylo zbytečný, protože stála za to️ Hlavní postava Nicole se mi líbila, i když v některých situacích bych se zachovala jinak. A Daniel?? Roste krásný, jinak si ho nedokážu představit ️Někdy mě štval, hlavně to, jak muselo být vždycky po něm. To nenávidím na chlapech. V pár recenzí jsem se dočetla, že to není pro slabé povahy. Za mě, mě to moc nepřišlo tak hrozný, aby to nemohli číst i ti slabší. Ale bylo to trošku podobný jako trilogie Padesát odstínů šedi. Nemyslete si, že stejné. Mělo tam nějaké prvky toho, ale bylo to úplně jiné. Jo, zni to trošku psycho, ale tak mi to přijde. Čtenáři nebo čtenářky, kteří na tento styl a žánr nejsou zvyklý, tohle není pro ně. Ale pro ostatní, jen doporučuju. ️️Kniha vychází už zítra 19.11.2020️️ Tak se máte na co těšit ️️ Díky knize jsem se zamilovala do surfování a do kalifornského prostředí A zamilujete si to i vy
Knížku jsem přečetla za jedno odpoledne a chtěla bych ji doporučit všem, kteří příští rok nebo někdy v budoucnu budou maturovat. Teda jestli ji budou mít v literárním seznamu četby k maturitě. Je to nejlepší volba na výběr z poezie, protože kniha se dobře čte a myslím si, že se kniha dá snadno pochopit, co autor chtěl říci a vyjádřit. Má to jednotný děj a smysluplnou myšlenku. A dá se o tom dobře mluvit. Knihu vřele doporučuji nejenom maturantům, ale i čtenářům, kteří mají rádi poezii. Nebo nemají rádi, ale stejně tuhle knihu si oblíbí. Nemám, co bych knize vytkla. Proto dávám plný počet hvězd, protože je to jedna z mála knih v žánru poezie, kterou jsem pochopila a přečetla knihu celou.
(SPOILER) Knížku jsem dostala k narozeninám od kamarádky a hned jsem se do ní pustila. Od začátku byla čtivá a zajímavá. Už mě zaujala i ta obálka, tak jsem byla zvědavá na děj.
Hlavní postava Zoe mi byla sympatická a taktéž i Zane, i když jsem někdy měla pocit, že bych ho víc než jednou praštila za to jeho chování. Chloe, Duke i Freya byli zlatíčka. Což o matce Zanea nemůžu říci, ta mě štvala po celou dobu. Chudák Viktor (otec Zanea), který jí musel snášet.
Děj se odehrává v Budapešti, ale v průběhu knihy se dostanete i na Ukrajina, do Německa či do Řecka. To cestování se mi hrozně líbilo a bylo krásně popsané i okolí v dané zemi. Některé scény byly předvídatelné, takže můžu z části tvrdit, že je to oddechové čtení.
Od poloviny knihy tušíte i jak to asi dopadne, ale mezi tím je to jak na horské dráze. Každopádně nejsou tam příliš často dramatické scény, které by příběh okořenily. Nicméně jsem našla i pár hluchých míst, kde jsem se nutila do čtení, jelikož se tam nic nedělo a bylo to nudné.
SPOILER
Na konci knihy mi vadilo, že Zoe a Zane pojmenovali svoje děti taky na Z, ale to je čistě můj subjektivní názor na pojmenovávání dětí. Podle mě tam bylo moc jmen na Z.
KONEC SPOILERU
Nicméně jsem si hodně oblíbila vedlejší postavy - Chloe a Dukea. Zajímal by mě jejich příběh.
Nemůžu říci, že kniha se stala oblíbenou v mé knihovně, ale určitě od autorky si přečtu i další její knihy.
Kniha se četla velice dobře. Od polských autorek jsem četla už spoustu knih, takže jsem neměla veliké očekávání. Ale tato novinka roku 2023 předčila moje očekávání.
Hlavní postava Josephine mi od začátku přišla sympatická a rychle jsem se do příběhu dostala. A Chase jednoduše byl mým miláčkem po celou dobu knihy, i když někdy jsem měla chuť mu pořádnou balit, ale nakonec se srovnal, že to ani nebylo potřeba.
Během knihy jsem prožívala plno emocí, že jsem knihu ani nechtěla dočíst. Každopádně co to bylo za konec? Očekávala jsem nějaký happy end, ale tohle jsem nečekala. Nemůžu se dočkat druhého dílu.
I když jsem měla na začátku problém s er-formou, která se zde objevuje, tak jsem si na ni rychle zvykla. Nicméně věřím, že pokračování bude ještě lepší a objasní se plno niancí v ději a snad bude konečně ten očekávaný šťastný konec jejich (bez)vadného příběhu.
Knihu doporučuji těm, kteří chtějí zažít X druhů emocí najednou a zároveň těm, kterým nevadí otevřený konec.
Máme tady recenzi na druhý díl od knihy Odsuď mě. Od knihy jsem neměla žádné očekávání, protože předchozí díl dostal ode mne nízké hodnocení. Ale tento díl mě totálně dostal a byla jsem příjemně překvapená.
Děj se mi zdá lépe propracovaný, i to celé prostředí. Dokonce se tam udály i zvraty, které čtenář absolutně nečeká, což v té první knize chybělo.
I zde se nachází dva pohledy - Keiry a Damona. Konečně tu máme příběh o Rossiových, takže jsem byla na to hodně zvědavá. Keira mi byla sympatická a i když byla nevinná, tak nebyla hloupá. I když, co se týče ochrany při sexu, tak zde byl stejný problém jako v jedničce.
Damon se mi více zamlouval, jelikož byl šéf a zároveň větší bad boy než jeho kamarád Hrdina. Což se mi líbilo. I tady se objevila plná řada klacků, ale naštěstí autorky se to snažily zaměnit i jinými výrazy pro mužský pohlavní orgán.
Jejich "vztah" se rozvíjel pomalu narozdíl od předchozího páru, proto byl uvěřitelnější. A dokonce jsem jim to přála, aby vše dopadlo dobře.
Příběh byl místy napínavý a nečekaný, takže jsem si ho víc užila a nemusela jsem si sama předpovědět, co se asi stane.
Musím říct, že mě konec totálně dostal. Nečekala jsem to a musím nutně dostat do ruky další díl, protože takhle to přeci nemůže skončit.
Tenhle díl rozhodně doporučuji. Dejte tomuhle dílu šanci, i přesto, že první díl se vám nelíbil. Věřím, že tento díl se vám líbit bude a budete chtít pokračovat dál ve čtení této mafiánské série.
Další recenze na knihu, tentokrát na knihu od americké autorky erotické série Na kolenou. Na začátku jsem nevěděla, co od knihy mám očekávat, tak jsem radši nic neočekávala a udělala jsem jedině dobře. Protože možná potom bych byla více zklamaná než jsem teď.
Kniha se četla rychle a snadno. Měla jsem ji docela rychle přečtenou a určitě patří mezi rychlé a oddechové knížky na jedno odpoledne nebo chill víkend. Kniha má 2 pohledy - Camerona a Mayi. Více jsem si užívala pohled Camerona.
Děj byl nemastný, neslaný. Čekala jsem od toho více, hodně předvídatelné události. Zajímavé zpracování. Pořád jsem čekala, proč se tenkrát Maya zachovala tak, jak se zachovala a Camerona odmítla. Čekala jsem něco wow co se za tím skrývá. Ale ten důvod mi nepřišel tak převratný.
Hlavní postava Maya mi moc nepřirostla k srdci a někdy jsem nechápala její myšlenkové pochody. V několika málo věcech jsem se s ní ztotožnila, ale bylo toho opravdu málo. Cameron mi byl od začátku sympatický. Jeho pohledy mě více bavily. Na konci jsem ho trošku litovala, když tu stejnou chybu udělal podruhé. Ale tentokrát už s Mayou zůstal a neutekl jako zbabělec jako poprvé.
Konec byl od začátku jasný, jak skončí. Za mě takový průměrné počtení na jedno odpoledne. Ke knize se nejspíš už nevrátím, ale určitě se pustím i do druhého dílu, protože mě více zajímá příběh jejich kamarádů. Ale nebudu od knihy očekávat příliš, už vím do čeho jdu.
Ze začátku knihy jsem netušila do čeho jdu. Jediné, co jsem věděla bylo, že je to o čarodějkách, magii a prokletí. A byla jsem mile překvapená. Kniha se četla sama, i když je psaná v er-formě. Každou kapitolu se střídají pohledy - Vivi a Rhys. Styl psaní autorky mi sedl, píše poutavě.
Hlavní postava mi byla sympatická, i když na její věk (28) se trošku chovala jako náctileté. A Rhys byl popsaný jako pohledný sukničkář a lamač dívčích srdcí. A mě si už od samého začátku získal. Já bohužel jsem na tyto podobné typy. Milovala jsem jeho pohled. A ta chemie mezi Vivi a Rhysem byla až hmatatelná.
Děj byl zajímavý, originální. Ale přišlo mi, že třeba 100 stránek se tam ten zásadní problém vůbec neřešil, jako by se na něj zapomnělo. A ke konci bylo hodně věcí, které byly nevyřešené, takže jsem se obávala, aby kniha neskončila urychleně. Naštěstí se to nekonalo, i když ten konec se mi zdál hodně natřískaný.
V jedné scéně jsem se i bála, protože já jsem totální srab, ale byly tam i vtipné pasáže, u kterých jsem se ze srdce zasmála. Samozřejmě nechyběla ani ta romantická část, pikantní sexuální část.
Za mě pohodové čtení, které i pobaví i rozžhaví, taková jednohubka. Má to svoje mouchy, určitě rereading neplánuji, ale ráda si přečtu i další díly, které v sérii vyjdou.
Recenze na druhý díl série Co když... je TADY!!
Na druhý díl jsem se těšila hned, jak jsem přečetla Co když se utopíme. Byla jsem zvědavá, co skrývají postavy Amber a Emmett
Kniha se čte snadno a rychle stejně tak, jako je to u prvního dílu.
Na začátku Amber mi byla nesympatická a vše brala jako samozřejmost a na lehkou váhu. Přišlo mi to naivní. Emmett byl od začátku můj miláček, zlatíčko a ona se k němu chovala hnusně, dost povrchně.
Ale bylo hezké sledovat, jak postupem knihy se Amber mění a mění i ty své myšlenkové pochody. Samozřejmě že k lepšímu.
Délka kapitol byla pro mě dostačující a miluju, jako u ostatních knížek, dva pohledy, ale bohužel u této autorky se budu a i vy budete muset smířit s tím, že tam je jen jeden pohled. U této knihy je to Amber. Zrovna u tohoto dílu bych uvítala i pohled Emmett.
Kniha byla z dějového hlediska vyvinuta dobře, v nějakých částech se dal děj odhadnout, domyslet. Klasické pohodové, rychle čtení.
První díl byl stejně o chlup lepší, protože postavy mi více přirostly k srdci ️ a jsem zvědavá, co nám přinese třetí díl v této sérii. Zatím u mě vede Co když se utopíme.
Tak tohle byla totální pecka. Když jsem se na knížku chystala, nevěděla jsem, co mám od ní očekávat. Protože jsem ještě nikdy nečetla žádný retelling, takže jsem vůbec nevěděla, jestli mě to bude bavit nebo ne. Ale jelikož o řecké mytologii jsem se tehdy zajímala a i na škole me tato část dějepisu bavila, tak jsem se hodně těšila.
A jsem mile překvapená. Hlavní postava Persefona mi byla od začátku sympatická a to samé můžu říci i o Hádesovi. Oni se tak strašně k sobě hodí. Líbila s emi ta chemie mezi nimi. A jeho humor byl jen třešnička na dortu.
Ze začátku jsem neměla ráda Déméter, ale na konci zas tak špatná nebyla. (No spoiler)
Dia jsem celou knihu nesnášela, ale jako v každé knize musí být nějaký zaporák. Jsem ráda za ten jeho konec, ale něco tomu chybělo. Bylo to napínavé, prostě drama, ale čekala jsem nějaky BOOM, kterého jsem se nedočkala. Což mě zklamalo.
Konec se mi zdál docela uspěchaný a odflaknutý, i když autorka si nechala záležet na epilogu, který se mi líbil.
Samozřejmě hot scény nesměly chybět. To se autorce velice povedlo.
Knihu můžu jedině doporučit. A další díly v sérii si určitě nenechám ujít.
Pátý díl série Objekty touhy od Penelope Bloom je TADY!! A s ní i moje nová recenze.
Na tenhle díl jsem se obzvlášť těšila, protože je tam to dejme tomu originální tajemství, které se v mnoha knihách jen tak neobjeví. Nebo spíš ne ve velkém množství, proto je to ojedinélé. A mě to právě lákalo. A s výsledkem jsem spokojená. Děj mi dal přesně to, co jsem od knihy očekávala.
Kniha se četla hezky a rychle. Přečteno za víkend. Postavy mi byly sympatické více než v předchozím dílu. Ale jak už jsem několikrát zmínila v recenzích u téhle série, tak zatím žádná postava se nestála mou oblíbenou a nepřirostla mi k srdci, tak jak to bývá. Za pár týdnů už nebudu vědět ani jména postav natož děj. Což mě mrzí, ale jako oddychovka postačí. A mě to stačí. Tento díl patří zatím mezi lepší díly série (nejlepší - Jeho banán) a jsem zvědavá, co přinese poslední díl série s názvem Její keřík, který vychází už v červnu 2022.
Každopádně nečekejte nic romantického nebo roztomilého, je to HATE TO LOVE. A tento typ vztahů mezi hlavními postavami je mým nejoblíbenějším. Takže ze začátku to může být pro někoho drsné.
V knize se samozřejmě objevily i postavy skoro ze všech dílů. Objevila se zde i nová postava, Zoey, která je dcera Violet a je napsaná, tak, že bych si ji v reálném světě dokázala představit. Opravdu roztomilá.
Ale ten konec se mi zdál trošku uspěchaný jako v předešlém dílů. Trošku mě mrzelo, že ten vztah po té, co se to tajemství dozvěděl, šel hodně rychle a zdálo se mi, že autorka chce, aby jejich příběh už byl ukončen.Mě by nevadilo, kdyby bylo navíc i pár stránek.
Za mě určite knihu můžu doporučit na odlehčení každodenních starostí.
Půl roku jsem čekala na druhý díl ze série a konečně jsem se dočkala. Zajímalo mě jaký příběh skrývá June a Mason.
Kniha se zabývá tématem self-love (sebelásky) a nestydět se za sebe a za svůj vzhled, protože to není podstatné. Myslím si, že toto téma je dost podstatné, ale málo rozebírané. Což je chyba.
Začnu tím, že prvních 100 stran jsem nadávala na chyby (např. před mě, špatně pokládání vět nebo neznalost překladatele, že si zjevně nevyhledal, co to znamená zkrátka CEO - u nás je to generální ředitel ;....)
Dále mě štvalo, že Mason June oslovoval pořád KOČIČKO. Copak se děje kočičko? Půjdeme spolu na rande, kočičko? A bylo tam třeba 3 na jedné stránce v dobu, kdy ji uháněl, zval ji na rande a balil. Přitom řekl, že ji nechce jen ulovit do postele, jenže to tak z jeho tonu vyznělo opačně a mě to tam prostě neseděl. Zato na konci, když byli už spolu chodili, tak to oslovení mi přišlo i v hodné a milé, ale jindy jsem měla chuť tu knihu vyhodit z okna.
Každopádně všem DOPORUČUJI!!
Je to milé počtení, hezky a rychle se to čte, ale zkrátka hlavní postavy mi tak nepřirostly k srdci jako Andie a Cooper, proto jsem v příběhu více i pozorovala jak se vyvíjel vztah mezi nima prostě jsou sladký.
Nicméně si myslím, že první díl (Truly) bylo lepší, proto dávám nižší hodnocení.
Nejdřív musím zpracovat první dojmy a emoce z přečtení tohoto, řekla bych, silného příběhu. Za mě je to určitě originální příběh s překvapivým a ne obyčejným koncem. Nevím, co můžu napsat, abych úplně nevyzradila pointu knížky a hlavně hlavní zápletku, kterou určitě jako čtenář nečekáte. Já jsem něco začínala tušit, že se stane až za polovinou knížky a to jsem ještě ani nevěděla přesně co.
Každopádně knížku si dávám do seznamu knih, u kterých jsem brečela. Nevím, jestli to bylo mým smutným a těžký období (poslední dobou) nebo ten příběh je opravdu tak Srdce řvoucí. Upřímně mě dojal.
Někdy mi hlavní postava nesedla v určitých situacích, ale chápala jsem, že to k Mie sedí a prostě taková je a i z malé části jsem vlastně chápala i to, co dělá. Ale na druhou stranu mi bylo líto Seba. Prostě ten konec je nepopsatelný.
Nicméně trvalo mi než jsem se do knížky začetla. Kniha mě dostala do čtecí knize a i vytáhla že čtecí krize. Nevím, jestli to je možné, ale je tam trošku nezáživná pasáž, která to může způsobit. Dávejte bacha!
Na závěr můžu říct, že knihu vřele doporučuji, na zimní měsíce se to náramně hodí
kdo nečetl, máte ještě čas než oficiálně přijdou teplé a slunné dny, kdy ta atmosféra nebude tak autentická.
Tohle byla moje první knížka od Kasie West a mě se hrozně líbila. Jsem ráda, že zrovna tato knížka byla moje první od autorky.
Kniha se četla sama a hlavní postavu jsem si hned oblíbila, i když tam měla nějaké né moc hezké chvilky. Ale to k tomu patří. A Andrew byl zlatíčko. Jsem ráda, že se postavil svému otci.
Kasie má zajímavý a poutavý styl psaní. Určitě si chci přečíst další její knihy.
Každopádně by mě zajímalo, jak to se Soph a Andrewem bude pokračovat a jestli spolu budou až do smrti. Ale bohužel to si budu muset domyslet.
Ale bohužel nedávám plný počet hvězd, protože věřím autorce, že ostatní vydané knížky můžou být lepší a lepší.
Čtvrtý díl série After. Někdo má rád After, jiný zase NE. Já upřímně jsem stejného názoru jako po přečtení prvního dílu. A to, že nejsem ani na jedné straně. Záleží podle dílu. Tenhle díl, jelikož je to poslední díl jejich příběhu, mi tak nevadil jako druhý díl. Vyřešilo se tam hned několik věcí a zjistila jsem pár informací navíc. Nebylo to takové utrpení. Dokonce jsem dala nejvyšší hodnocení ze všech předešlých dílů. A to je už co říct. Za mě bych tímhle dílem uzavřela celou sérii a jejich příběh, ale můžu se plést. Uvidím, jestli poslední díl me něčím překvapí. Každopádně se to četlo samo jako předchozí díly, to se musí uznat. V jedné scéně mě Hardin naštval, ale to můžu říct stejně tak o Tesse. Noo, prostě abyste to pochopili, musíte si to přečíst. Ale určitě vás do toho nebudu nutit, není to pro každého. Přečtěte si anotaci a posuďte sami. Já určitě nemám v plánu si tento díl znovu přečíst, protože už vím co a jak se věci mají. A to mi stačí. Od teď můžu říct, že jsem To četla.
První díl této detektivní série oficiálně za mnou! Musím říct, že tohle bylo něco. Moje první YA Thriller knížka a jsem ráda, že to byla právě tato. Překvapily mě krásné a přehledné ilustrace a protokoly. Tím to bylo o něco zajímavější. Jako kdybych byla součástí vyšetřování. Hrozně obdivuji Pipu a Raviho, co všechno dokázali a co možná ještě dokážou. Ze začátku jsem nevěděla, co mě čeká a i v příběhu někdy jsem byla překvapená, kam ten příběh směřuje. Nějaké věci jsem vůbec nečekala ani nepředvídala. Byly momenty, kdy jsem si přehrávala v hlavě různé scénáře a většinou jeden z těch deseti scénářů se stal, což mě potěšilo. Štvala mě místní policie, že nic nedělá a štval mě Stanley Forbes. A plno dalších lidí, kteří buď něco skrývali nebo byli prostě hnusný a nechtěli spolupracovat. Ale to se dalo předpokládat. Každopádně jsem ráda, že jsem si knížku přečetla a můžu ji doporučit dalším čtenářům. A určitě si tuto krásku přečtu někdy znovu.
Třetí díl známé erotické série od Penelope Bloom je tady i s novou recenzí. Na další díl jsem se nesmírně těšila, protože předchozí díly se četly snadno a vždy to trvalo dva dny. Tento díl není žádnou výjimkou!! Čte se to snadno a rychle až jsem na konci průběhu. Líbí se mi, že tam jsou dva pohledy - Emily a Ryan. Oba dva mi krásně zapadali do příběhu.
Ale musím říct, že kniha na odpoledne zabaví, nicméně aby se příběh vryl do paměti na dlouhou dobu, to určitě není. Za pár měsíců, ne-li týdnů už zapomenete na děj a budete si muset knihu přečíst znovu, což je všeobecně u knih škoda. Za me v této sérii byl nejlepší první díl a i ten druhý. Ale pak už to jde nějak dolů, že si nepamatuji za urcitoudobu děj a musím si ho nějak připomenout. Už to není tak vtipné jako dřív. Jsem zvědavá na další díly v sérii, ale za mě tento díl nejslabší v sérii.
Doporučuji, je to jednohubka, ale je tam to ALE. Přečtěte a řekněte sami.
(SPOILER) Volné pokračování knihy Dopisy ztraceným. Tak bych představila tuto krásku ️Za mě byly lepší ty Dopisy, ale tahle knížka má taky něco do sebe. Na obou knížkách se mi líbí, že mají dva pohledy - Emma a Rev, u Dopisů - Juliet a Declan. To je pozitivum, že máte pohled na věci i z té druhé postavy.️Nechci oba díly mezi sebou srovnávat, protože každá kniha je jedinečná svými problémy a tajemstvím. Ale u knihy Na co slova nestačí mi nesedla hlavní postava Emma. Její myšlení a její celková postava mi přišla nesympatická, nedokázala jsem se do ní vžít. Přišla mi dost naivní ohledně internetu a počítačových her, ale čemu se divím, když ji je 16. Kdo nebyl v tomto věku naivní. Ale přišlo mi to moc.
V knize je vtipné až je to smutné, když si oblíbíte více jejího psa než samotnou Emmu
‼️Možná malý SPOILER‼️
A jak vyváděla kvůli tomu rozvodu rodičů?? Pardon, ale v jejím věku se moji rodiče taky rozváděli, takže to není nic neobvyklého. A skoro každé 5 dítě pochází z rozvedené rodiny. A když její rodiče spolu nevychazeji, tak proč by měli být spolu. To by bylo ještě horší. Tak v tomhle ohledu mi připadala dost sobecká. Ale to je jen můj názor.
A Rev? Do toho jsem se snadno vžila.
Nicméně kniha se četla snadno, ale u kapitol s Emmou jsem se vždy zastavila a přemáhala si přečíst její část Jinak hezký konec, ale knihu neplánuju číst znovu tak moc jako třeba Dopisy ztraceným.️Btw. Knihu doporučuji těm, kteří četli Dopisy a líbily se jim.️ Možná, že si oblíbíte Emmu, ale já to nebudu.
Druhý díl je ze série Objekty touhy od autorky Penelopé Bloom slabší než první díl s názvem Jeho banán. Nedokázala jsem se začíst od úplného začátku. Začetla jsem se až v polovině knihy a vtipné to bylo spíš až ke konci knihy. Moc mě to nebavilo tak jako první díl. Ale asi to bylo tím, že jsem měla velké očekávání, ale bohužel přišlo zklamání. Nevím, jestli to bylo tím, že první díl byl vtipnější a čtivější, tak jsem to moc nevnímala, ale vadilo mi, že třeba čtyři věty v rozhovoru mezi postavami byli za sebou a chyběly tam vyprávění, co udělal, jak se tvářil a tím pádem jsem se po dalším dialogu ztrácela a nevěděla jsem, kdo říká tuhle větu a kdo na tu větu odpovídá. V tomhle ohledu to bylo pro mě zmatené. A můžu říct, že na konci jsem se vžila do Natashi a bylo mi hrozně smutně, co jí provedl William a chtěla jsem ho v tu chvíli zabít, ale pak jsem měla radost, jak se zachovala Hailey s tím koláčem to už jsem měla pocit jako: ,,Yesss, tady to máš, to sis teda zasloužil"
Ten kdo četl první díl by si měl přečíst i tenhle. Ty díly vůbec na sebe nenavazují, ale určitou roli tam hrají hlavní postavy z prvního dílu. Doporučuji si to přečíst️, některé scény jsou dobrý a líbilo se mi, jak ten děj byl vymyšlený a jak ta knížka skončila, ale za mě je knížka průměrná.
Loni vyšla další knížka série ZNOVU od známé autorky YA literatury. A nese název Doufat znovu. Koupila jsem si jí hned, jak vyšla a okamžitě jsem si jí musela přečíst. Protože Mona Kasten patří mezi mé nejoblíbenější autorky. Ale můžu říct, že tato knížka byla spolu s druhým dílem (Věřit znovu) nejslabší. Vžila jsem se do děje, bylo to dobře napsané, děj se super vyvíjel, ale hlavní postava mě pěkně lezla na nervy. Byla hrozně sobecká a moc jí nemám ráda. Nepřirostla mi k srdci. Ale zase musím uznat, že je to něco jiného než předchozí díly a neomrzí a stojí za to si ji přečíst ️Určitě doporučuju ️️, ale kvůli hlavní postavě asi nebudu mít náladu si knížku znovu přečíst. Proto dávám slabé hodnocení.
KULTI, KULTI, KULTI....Všichni mi tuhle knihu doporučovali, jen nevím, jestli některé mé názory potěší. Musím uznat, že kniha má hezkou obálku i námět, ale pravdou je, že ze začátku se mi knížka četla docela těžce a prvních 100 stránek byla nuda. Vůbec mě to nebavilo. Ale pak se to docela rozjelo a začalo i bavit. Všem tuto knížku doporučuju♥️konec stál za to, stačí si na něj počkat. Ale bohužel mi vadily dlouhé kapitoly. (Cca jedna kapitola na konci měla přes 30 stránek, což je dost) A dále mi nesedlo vypravování sexuálních scén a trochu sem napíšu spoiler, ale já nerada čekám na pusy apod., ale tady jsem čekala celou knížku než si dají pusu. Zrovna to nebyl můj šálek kávy. Ale bylo to místy vtipné, i když mě od začátku až do poloviny štval Kulti a jeho chování, ale vím, že to k postavě patřilo, tak tomu nestrhávám žádnou hvězdičku⭐
Přečtěte si to samy a uvidíte.