Lucyk01 komentáře u knih
Na knihu jsem se neskutečně těšila. Lucku Schánělovou jsem i podpořila v kampani na Pointě už podruhé a udělala jsem správnou věc. Hrozně jsem si přála, aby kniha vyšla, protože mě jako jedna z mála českých autorek zaujala. A po prvním díle jsem musela znát i konec příběhu. Autorka knihou pozitivně překvapila a já jsem s knihou velice spokojená.
Její styl psaní je zajímavý a čtivý. Příběh se výrazně vymyká od ostatních autorů v české literatuře. Do příběhu jsem se rychle začetla a nešlo přestat číst dál a dál. Děj se nám tady znovu komplikuje a vyplynou zde i šokující tajemství, které jsem opravdu nečekala. Daniela s Nicole jsem si už v prvním díle zamilovala. Daniel je můj crush :) A opravdu mezi nimi byly temné hlubiny, vybrala originální a výstižný název knihy. Nejvíce mě v knize iritovala postava Katie a také další postavy, které se tam náhle vyskytly, ale to už by byl veliký spoiler.
Vášeň a chemie mezi hlavními protagonisty je cítit na sto honů daleko, ale to, co se stane Danieli změní život jemu, ale i vám všem. Postavy cítí mnoho emocí najednou a vy s nimi soucítíte stejně jako já jsem soucítila. Samozřejmě erotické scény nesmí chybět a ty byly velice pikantní. Líbilo se mi, že děj knihy má hloubku nejenom sexuální. Opravdu tuto autorku doporučuji, nezklame! Těším se na její další knihy, které si pro nás čtenáře připraví a já můžu ji zase podpořit v rámci předprodeje.
Určitě si v budoucnu dám rereading této série, protože v mé knihovně bude mít vždycky volné místo. DOPORUČUJI!
Ze začátku knihy jsem netušila do čeho jdu. Jediné, co jsem věděla bylo, že je to o čarodějkách, magii a prokletí. A byla jsem mile překvapená. Kniha se četla sama, i když je psaná v er-formě. Každou kapitolu se střídají pohledy - Vivi a Rhys. Styl psaní autorky mi sedl, píše poutavě.
Hlavní postava mi byla sympatická, i když na její věk (28) se trošku chovala jako náctileté. A Rhys byl popsaný jako pohledný sukničkář a lamač dívčích srdcí. A mě si už od samého začátku získal. Já bohužel jsem na tyto podobné typy. Milovala jsem jeho pohled. A ta chemie mezi Vivi a Rhysem byla až hmatatelná.
Děj byl zajímavý, originální. Ale přišlo mi, že třeba 100 stránek se tam ten zásadní problém vůbec neřešil, jako by se na něj zapomnělo. A ke konci bylo hodně věcí, které byly nevyřešené, takže jsem se obávala, aby kniha neskončila urychleně. Naštěstí se to nekonalo, i když ten konec se mi zdál hodně natřískaný.
V jedné scéně jsem se i bála, protože já jsem totální srab, ale byly tam i vtipné pasáže, u kterých jsem se ze srdce zasmála. Samozřejmě nechyběla ani ta romantická část, pikantní sexuální část.
Za mě pohodové čtení, které i pobaví i rozžhaví, taková jednohubka. Má to svoje mouchy, určitě rereading neplánuji, ale ráda si přečtu i další díly, které v sérii vyjdou.
Tak tohle bylo zase něco. Nevím, kde mám začít. Nejprve začnu stylem psaní. Styl psaní mi vůbec nesedl. Ze začátku jsou tam použita slova, která najdete jen na wikipedii, protože v běžné mluvě se nepoužívají normální Čech ani neví, co znamenají. Mě se to opravdu četo velice špatně a musela jsem se do knihy nutit, což nikdy není dobré znamení. Ani ke konci jsem se nedokázala začíst a kdyby jsem knihu nečetla v rámci štafety, tak knihu už po 20 stránkách odložím a už se k ní NIKDY nevrátím. Kniha je v er-formě, tím pádem je pro mě o to více horší se začíst než normálně by bylo.
Dále se přesuneme k postavám. Ani jedna postava mi nepřirostla k srdci. Nevím, jestli je to tou er-formou, ale nikdy mi nebyl sympatický a na každého jsem nadávala. Asi nejvíce rozumná postava byla babička Carmen, Mira. Ale asi nejvíc mě rozčilovala hlavní postava, Lucas. Na 24-25 letého kluka se choval a jednal, přemýšlel jako kdyby mu bylo 5 let. nějaké věci byly jasné, ale on byl tak naivní a hloupý, až to bylo nereálné. A Carmen taky, jak se chovala. Když psali ty články, tak víc mě bavila Carmen. Ty její hlášky a stěry. Za to u Lukase jsem měla pocit, že ten jeho napsaný článek přeskočím. Ale jelikož to považuji za zločin, tak jsem tu jeho verzi musela nějak přežít.
Postava Nicholas Spragg byla popsaná dosti hnusně. Není hezké někoho charakterizovat a popisovat, že je hnusný, ošklivý a další hanlivý slova. Jde to i jinak.
A v poslední řadě je tu Jays Jacobson, na kterém už od začátku něco nesedělo. Jen jsem pořádně nevěděla co, ale tušila jsem, že něco víc za ním a tím vším bude.
Podle anotace knihy jsem očekávala něco jiného. A teď jsem zklamaná. Podle této databáze jsem tušila, že nemám nic dobrého očekávat, ale netušila jsem, že to bude až takový propadák. Myšlenka, pointa příběhu je originální, zajímavá. Ale to zpracování bylo hrozné. Možná kdyby to autoři napsali v ich-formě, trošku to zpracovali jinak nebo zkrátili knihu tak o 50-100 stránek, pak by to hodnocení vypadalo i jinak. Zkrácení počtu stránek by mi vůbec nevadil, ba naopak. Zdálo se mi, že se kniha hrozně táhne. Kdyby bylo o něco míň stránek, hodnocení by možná bylo i o jednu hvězdičku vyšší.
Děj knihy? A žánr? Tohle byla erotika? Upřímně řečeno, tuhle knihu bych nezařazovala do sekce erotika. Už jsem četla jiné erotiky a i horší a tady bylo erotické části tak 20-30% v celé knize. Já bych knihu zařadila jen do románů, ale třeba bych tam dala věkové rozmezí. Třeba, že kniha je určena čtenářům od 15 let. Nebo něco v tom smyslu.
Ten konec se dal předpokládat. Opravdu jsem byla ráda, že jsem KONEČNĚ knihu dočetla. Tohle bylo snad za trest. Protože za mě jednoznačně jedno velké NE! Nedoporučuji. Tuhle knihu řadím mezi nejhorší knihy letošního roku (2022).
Jednu hvězdičku dávám jen za tu originalitu, nápad na knihu.
Máme tu další knižní recenzi, tentokrát na knihu ještě přečtenou v září.
Na začátku knihy jsem vůbec netušila, co mám od ní čekat. A možná, že to bylo i dobře. Trošku mě zaskočilo hrozné chování Aidena. Netušila jsem, že to bude až tak drsné. Jelikož já osobně nesnáším šikanu a ani nic podobného, tak mi to trošku dělalo problémy. Proto jsem si musela dávat během čtení mini pauzy. Ale postupem času jsem si jakžtakž zvykla.
Elsa mi byla už od začátku sympatická, ale u Aidena to bylo jako na horské dráze. Jednou jsem ho milovala, po druhé jsem ho nesnášela. A tak to šlo skoro celou knihu. Ale na konci už se jevil v pozitivním slova smyslu. Pak tu byla Kimberly, která mi byla sympatická už od začátku. Byla to kamarádka Elsy, se kterou se seznámila hned první školní den. Kolem její osoby bylo hodně tajemno a záhadno, proto jsem zvědavá na její příbeh. Protože tam bylo pár nevysvětlitelných věcí, které bych ráda věděla.
Skoro všechny postavy mi byly sympatické kromě otce Aidena. Ale asi nejvíc nesympatická postava byla Silver, u které jsem po každé měla pocit, že ji dám pár facek. Silver má i svůj vlastní díl v sérii a lidi říkají, že si ji ještě oblíbím a pochopím. Tak jsem zvědavá, ale asi ji dám ještě jednu šanci, protože chci vědět, co se u ní odehrává nebo odehrávalo.
Nicméně CO TO BYLO ZA TEN KONEC?? Okamžitě potřebuji další díl, protože takhle to snad nemůže skončit. Nechci nic spoilerovat, ale máte se na co těšit. Další díly si určitě přečtu i další série a knihy, které autorka kdy napíše. Její styl psaní mi sedl velice dobře.
Knihu jsem přečetla na jeden zátah a musím říct, že nezklame. Trošku mě mrzí, že pár na obálce nekoresponduje s popsaným párem v knize. Zdá se mi, že pár na obálce je vyspělejší a starší než pár popsaný autorkou v knize a taktéž v mé fantazii. Což je veliká škoda.
Každopádně není to na plný počet hvězd, protože za ten konec si to kniha nezaslouží. A pak je tu ta hrozná šikala Elsy a ta obálka. Jinak všem vřele doporučuji!!!
Na knihu jsem se hrozně těšila. Ze začátku jsem neměla žádné očekávání a nevěděla jsem přesně do čeho jdu. A to se vyplatilo, protože kniha mě totálně dostala.
Nejdříve jsem moc nemusela hlavní postavu Noah. (A ano, pokaždé jsem si myslela, že je to kluk, když jsem viděla napsané její jméno) Každopádně někdy mi přišla na svůj věk hrozně dětinská a nevyzralá, ale v jiných scénách zase naopak. Takže jsem byla z toho zmatená. Není to úplně nejsympatičtější postava, kterou jsem v knize měla. Někdy jsem měla chuť ji dát facku, ale postupem času mi přirostla k srdci, jak začínala s příběhem vyrůstat.
A máme tu Nicka, který se od začátku stal mým crushem. Víc a víc jsem si ho oblíbila. Je to takový ten typ kluka, drsňáka, který se pohybuje v temných končinách života.
Velké plus knihy je, že je psaná pohledem Noah i Nicka. A to já prostě můžu. Milovala jsem pohled Nicka a nemohla jsme se dočkat až budu číst jeho pohled na věc. Bylo to super, že ty pohledy byly střídavé. Ale někdy jeden pohled skončil a další pohled hned navazovat v příběhu, jindy to byla stejná scéna, ale pohledem toho druhého, jak to vidí. Což bylo zajímavé.
Kniha byla velice čtivá a děj vás hned vtáhnul do sebe a krásně posouval vpřed. Jednou jste byli nahoře, jednou dole. Bylo to jako na horské dráze. A já jsem si každou minutu užívala. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, takže jsem skoro nespala, ale to nešlo jinak.
I když byl příběh v některých částech předvídatelný, jindy tomu bylo naopak.
Ze začátku mě hrozně vytáčela matka Noah a zdálo se, že je tak trochu naivní a hraje si na něco, co není, po tom, co se rychle vdala.
Dále mě vytáčela Anna (kamarádka s výhodami Nicka). A pak Dan (přítel Noah). To je kapitola sama o sobě. Ale je mi hrozně divné, že spolu chodili 9 měsíců a vůbec spolu nic neměli. Jako může to tak být, ale v současné době je to docela nereálné situace. Ale to je jen můj pohled na věci.
Já jsme plná emocí, že bych se tady mohla rozepsat ještě více ale kdo by to pak četl, že?
Nicméně jsem ohromená. I když Noha mi zpočátku nesedla, teď je to jinak. A knihu hodnotím nejvyšším počtem hvězd, protože si to zaslouží. S koncem jsem spokojená a už se těším na další díly, které snad u nás vyjdou a samozřejmě se kouknu i na filmovou adaptaci, která by měla vyjít v roce 2023.
Kniha je součástí trilogie Co když... A toto je závěrečný díl.
Hope mi už v předešlých dílech byla sympatická a tady se to znovu potvrdilo. Scott se choval ze začátku jako naprostý idiot. Ale pak jeho image se hroutila a on se Hope více otevíral. A ta jejich chemie byla až hmatatelná. Zajímal mě jeho příběh a musím uznat, že byl velice zajímavý a nečekaný. Bylo poutavé, že my čtenáři jsme mohli nahlédnout do zákulisí showbyznysu, jak to doopravdy chodí. Nebo aspoň doufám, že takto to nějak chodí.
Jsem ráda, že rodiče Hope se na konci umoudřili a stáli za Hope, aby si splnila svůj sen.
V jednom okamžiku mě naštvala, mladší sestra Hope, Maisie. Nemusela to udělat, když ji Liv okřikla. To se nedělá. Hope to měla sama říct Scottovi.
Kniha se četla velmi dobře, rychle. Trošku předvídatelná, jak už to u tohoto žánru bývá, ale mě to nevadilo. Taková oddechovka. I když má skoro 500 stránek, máte ji rychle přečtenou.
Bylo naprosto skvěle, že jsme se i v tomto díle setkali s ostatními postavami z minulých dílů (Laurie, Sam, Emmett, Amber, Cole)
Nápad kniha v knize je geniální. Ze začátku jsem se trošku musela přizpůsobit a nějak oba dva příběhy oddělit. Ale byly si až tak podobný, že to šlo horko, těžko. Uvítala bych, kdyby si nebyly zas až tak podobný, i když si to tenhle příběh vyžadoval.
Knihu vřele doporučuji a určitě se někdy k ní vrátím, ale nemůžu dát plný počet hvězd, protože příběh Laurie a Sama nepřekoná snad už nic.
Máme tady recenzi na další autorku z německé stáje. Tentokrát na Anabelle Stehl. Na knihu jsem se hrozně těšila, protože jsem propadla německým autorkám už dávno, počínaje Monou Kasten a Laurou Kneidl. Musím uznat, že kniha má něco do sebe, ale nečekejte zázraky.
Kniha má nádhernou obálku, to nejde nijak popřít. Nevím, čím to je, že německé autorky umí tak lehce psát a čtenáře vtáhnout od začátku do děje. Příběh se čte samo, i když musím uznat, že ze začátku jsem se nemohla pořádně začíst. Ale když už mě příběh vtáhnul do sebe, nemohla jsem zase přestat číst.
Hlavní protagonisté, Lia a Noah, mi od začátku sedly. I když jsem někdy měla problém s Liou, jak neustále lhala o tom, jak se jmenuje, že studuje/nestuduje a další informace, které jsou docela důležité při poznávání nových lidí. Toto její rozhodnutí jsem z poloviny chápala, proč se tak rozhodla, ale mohla to vyřešit i jinak. A Noah byl zlatíčko od začátku až do konce. Získal si mě celým srdcem. Velmi se mi líbilo, že kniha je psaná i z pohledu Noaha. Takže jsme mohli zjistit, co se mu zrovna honí hlavou, což v toto případě přišlo vhod.
Děj se mi zdál docela ohraný a předvídatelný, nijak originální. Ale líbil se mi koncept toho fotografování a natáčení videí (záliba a obor na VŠ Lii), protože mě osobně tato tématika zajímá a baví. Ale samozřejmě příběh skončil šťastně, jak to už bývá u těchto románů. HAPPY END!
Každopádně mě autorka příjemně překvapila, že do děje zahrnula i Českou republiku. Protože Lia a Noah se vydali k nám do Labských pískovců, které leží v NP České Švýcarsko. To bylo milé zjištění.
Každopádně za mě průměrná kniha, která nenadchne ani neurazí. Na druhý díl Fadeaway se s největší pravděpodobností chystám, ale od autorky nečekám nějaké velké zázraky, zlepšení, co se týče děje a originality.
Doporučuji ji těm, kteří se chtějí odreagovat a odpočinout u nějakého nenáročného čtení.
Na tento díl jsem byla hodně zvědavá, protože je to závěrečný díl trilogie a chtěla jsem vědět příběh Dylana a Zoey. Musím říct, že nejsem úplně ohromena touto knížkou jak někteří píší v recenzích.
Kniha se četla snadno, byla rychle přečtená jako to bylo u předešlých dílů. Už v minulých dílech jsem si oblíbila Dylana se Zoey, takže jsem byla zvědavá na jejich příběh. Hodně se mi zalíbila povaha Zoey, která se nevzdala své svobody a bojovala s panikou a strachem, který úspěšně zvládla. Za to jsem ji cenila ze všeho nejvíce. Dylan si mě získal tím, že za Zoey stál ať se děje, co se děje. I když v mých představách na to nevypadal. Potetovaný svalnatý týpek s křehkou, ochranářskou povahou uvnitř. To je zajímavá, přesto krásná kombinace.
Děj byl zajímavý, ale nepočítejte s nějakým velkým BOOM. Je to klasická slow burn romance, na kterou se vyplatí počkat. Jsem ráda, že v příběhu se řešily silná témata jako je znásilnění a jiná traumata v současné psychologii, která mě zajímají.
Nejvíc mě šokovali rodiče Zoey a Coopera, protože z vlastní zkušenosti toto neznám. Zasloužili by si jednu facku. Radši dvě! Ale konec je takový předvídatelný. Protože to takhle bývá skoro u všech knih, kde se objevují zakomplexovaný rodiče. A jelikož je to poslední díl, tak jsem ráda, že si to rodiče uvědomili docela včas, i když bych řekla, že to bylo poměrně pozdě. Ale cením si nejvíce hlavně matky, která přišla sama od sebe. Toho si vážím.
V ději se samozřejmě objevují i postavy z předešlých dílů, takže můžeme pozorovat i jejich příběh, který se dál a dál vyvíjí. Na konci je jedna taková událost, se kterou jsem opravdu nepočítala a mile mě překvapila (ale už dál nebudu prozrazovat).
Jestliže jste četli předchozí díly, tenhle si nesmíte nechat ujít. Naopak, jestli jste sérii nečetli, stojí za to, i přesto, že tento díl byl za mě nejslabší díl z celé série.
Recenze na druhý díl série Co když... je TADY!!
Na druhý díl jsem se těšila hned, jak jsem přečetla Co když se utopíme. Byla jsem zvědavá, co skrývají postavy Amber a Emmett
Kniha se čte snadno a rychle stejně tak, jako je to u prvního dílu.
Na začátku Amber mi byla nesympatická a vše brala jako samozřejmost a na lehkou váhu. Přišlo mi to naivní. Emmett byl od začátku můj miláček, zlatíčko a ona se k němu chovala hnusně, dost povrchně.
Ale bylo hezké sledovat, jak postupem knihy se Amber mění a mění i ty své myšlenkové pochody. Samozřejmě že k lepšímu.
Délka kapitol byla pro mě dostačující a miluju, jako u ostatních knížek, dva pohledy, ale bohužel u této autorky se budu a i vy budete muset smířit s tím, že tam je jen jeden pohled. U této knihy je to Amber. Zrovna u tohoto dílu bych uvítala i pohled Emmett.
Kniha byla z dějového hlediska vyvinuta dobře, v nějakých částech se dal děj odhadnout, domyslet. Klasické pohodové, rychle čtení.
První díl byl stejně o chlup lepší, protože postavy mi více přirostly k srdci ️ a jsem zvědavá, co nám přinese třetí díl v této sérii. Zatím u mě vede Co když se utopíme.
Tohle byla první kniha, kterou jsem četla od autorky. Takže jsem byla zvědavá na její styl psaní, jestli bude podobný jako u ostatních německých autorek, které jsem četla. A ani trochu jsem se nemýlila. Její styl psaní mi od začátku vyhovoval, kniha se četla hezky a rychle. Stránky ubíhaly rychle, takže kniha je přečtená poměrně za krátkou dobu.
Jsem se hrozně těšila na zdravotnické prostředí a medicínu, která se v knize vyskytuje Až na jednu scénu v pitevně jsem to dávala a nebylo to zas tak strašný.
Laurie jsem si od první chvíle zamilovala a to samé se stalo u Samuela. Takové zlatíčko a velmi se k sobě hodí.
Děj byl vskutku krásný a z celého příběhu plyne ponaučení, že každý dělá chyby a že každý se s nimi vypořádává jinak a jsou součástí našich životů až do smrti.
Celou knihu jsem čekala na ten okamžik, kdy se Samuel dozví, kdo Laurie ve skutečnosti je a jak bude reagovat. A pak jsem také čekala na okamžik, kdy se konečně dozvíme, co se ve skutečnosti stalo. Zkráceně řečeno, osudu nikdo neuteče.
Určitě jsem autorku zařadila do mých oblíbených spisovatelů a rozhodně si nenechám ujít další díly v sérii Co když...
Knihu vřele doporučuji!! Prostě příjemná oddychovka bez neočekávaných zvratů a s koncem, který se dá odhadnout
Tak tohle byla totální pecka. Když jsem se na knížku chystala, nevěděla jsem, co mám od ní očekávat. Protože jsem ještě nikdy nečetla žádný retelling, takže jsem vůbec nevěděla, jestli mě to bude bavit nebo ne. Ale jelikož o řecké mytologii jsem se tehdy zajímala a i na škole me tato část dějepisu bavila, tak jsem se hodně těšila.
A jsem mile překvapená. Hlavní postava Persefona mi byla od začátku sympatická a to samé můžu říci i o Hádesovi. Oni se tak strašně k sobě hodí. Líbila s emi ta chemie mezi nimi. A jeho humor byl jen třešnička na dortu.
Ze začátku jsem neměla ráda Déméter, ale na konci zas tak špatná nebyla. (No spoiler)
Dia jsem celou knihu nesnášela, ale jako v každé knize musí být nějaký zaporák. Jsem ráda za ten jeho konec, ale něco tomu chybělo. Bylo to napínavé, prostě drama, ale čekala jsem nějaky BOOM, kterého jsem se nedočkala. Což mě zklamalo.
Konec se mi zdál docela uspěchaný a odflaknutý, i když autorka si nechala záležet na epilogu, který se mi líbil.
Samozřejmě hot scény nesměly chybět. To se autorce velice povedlo.
Knihu můžu jedině doporučit. A další díly v sérii si určitě nenechám ujít.
Další recenze na knihu od německé autorky. Upřímně jsem nic velkého nečekala, jen očekávala podobnou úroveň jako u jiných německých autorek, ale bohužel uspokojení se ke mě nedostavilo.
Kniha se četla velmi dobře, prostředí knihy bylo hezky popsané, i když někdy na mě až moc. Krásné prostředí španělské haciendy a jejich zvyklosti, jídla a kultury. Toto jsem hodně ocenila.
Děj knihy trošku pokulhával. Zdál se mi hodně obyčejný a furt jsem tam čekala něco, nějaký to wow. Nebo něco, čím bych ho trošku odlišila. Teda, když nepočítám to Španělsko koně a jídlo, kulturu atd. Ale něco mi tam chybělo.
Jelikož kniha má jen něco přes 300 stránek, máte ji docela rychle přečtenou.
Linda i Damián mi sedli, i když jsem zvyklá u německých autorek, že jsou mladší. Protože Lindě je 31 a Damiánovi 37. Takže z tohoto pohledu je to odlišné.
Je super, že kniha obsahuje 2 pohledy - Damiána a Lindy, což je taky odlišné.
Ale z hlediska děje, který byl krásný a realistický, mi něco chybělo. (jak už jsem zmínila výše)
Ale určitě si přečtu další díly v sérii.
Kniha je taková oddychovka. Takže ti z vás, kteří mají rádi Španělsko, Andalusii, španělštinu, koně, haciendu, jejich jídlo, kulturu a zvyky, tak tahle knížka je přesně pro vás!
Knižní recenze je tu zpět a tentokrát na další německou autorku se jménem Anna Savas. Je to první díl série V nás.
Hlavní hrdinka Tessa mi hned od začátku knihy velice sedla a i Cole. I když Cole se ze začátku choval děsně, ale jeho pohledy se mi strašně líbily. Jelikož kniha obsahuje pohled Tessa, tak i Colea a oba pohledy byly zajímavé.
Vedlejší postavy jako byli kamarádi od Colea, tak mi od začátku taky sedli. Byli hrozně hodní na Tessu. Potom její manažerka byla veliké zlatíčko. Takovou by si přál každý herec. A i ta její teta z Los Angeles.
Hrozně nesympatický byl Logan a to jeho chování. Bych mu dala pár facek. A dále mi byla nesympatická celá Colea rodina i s jeho sestrou April.
Dále byl krkolomný překlad. Furt se tam opakovalo slovo perplex, který jsem si musela dokonce vygooglit, protože kdo sakra ví, co to znamená?!
Celou dobu to bylo zahalené tajemstvím, které jsme se jako čtenáři dozvídali postupně a bylo to fakt super. Byla jsem i překvapená, některé části jsem tušila a odhadla správně, a některé zase ne. Takže za mě celkem mile překvapení od této německé autorky.
Bylo hezké, jak příběh ukazuje opravdový život v zákulisí a jak to vůbec na place a v showbyznysu funguje. A chvílemi to bylo až drsné. Takže toto oceňuji, že tak hezky autorka to napsala a vykreslila. Pro obyčejné lidi jako jsme my, které nemáme zkušenosti s showbysnysem, tak to může být velký přínos jak to uvnitř probíhá.
Příběh, autorku a celou sérii určitě doporučuji a na další díl se už nesmírně těším.
Tak tohle byla doslova JÍZDA!!!
Autorka má zajímavý styl psaní a ani jsem nepotřebovala dlouhou dobu na začtení se do knihy. Knihu jsem přečetla jedním dechem
Hlavní hrdinka mi ze začátku sedla, ale už od poloviny knihy všechno zbytečně dramatizovala. Prostě DRAMA QUEEN!! A hodně jsem vypadala jako tento emoji, ale to mělo trošku vliv na hodnocení knihy, ale pozitivum je, že to nebyla nejhorší postava, jakou jsem kdy četla.
Sean a Dominik to tam hodně drželi nad vodou. A samozřejmě i jejich parta. Úplně jsem jim propadla a ta moudra a slova, co říkal Sean, byla úžasná.
Otec Cecílie byl hrozný, chtěla jsem mu dát pár facek, protože by si je zasloužil, ale nevím, čím si prošel. Takže nemůžu soudit a snad se to během dalšího dílu dozvím.
Tenhle díl je hodně založen na erotice a taky toto mé očekávání splnilo a i to předčilo, jak to bylo celé popsané úplně přesně podle mých představ a přání.
A ten konec?? Ten me totálně dostal. Bylo mi líto Cecilie a pak, jak to celé skončilo?? Potřebuju nutně druhý díl Exodus, proto radím, sežeňte si oba dva díly najednou!!
Každopádně hrozně moc doporučuji, určitě si to někdy znovu ráda přečtu. Tato kniha kandiduje na nejlepší knihu roku 2022!!!
Ze začátku chci říct, že to bylo teda něco krásná oddychovka a jednohubka na krásné letní dny.
Od autorky jsem doposud nic nečetla, ale hned mi sedl její styl psaní a ten příběh?? Ten byl tak kouzelný. Kniha se od začátku četla sama.
Hlavní postavu (Zorie) jsem si hned zamilovala a pak je tu Lennon, nooo... kdo by ho neměl rád, takový zlatíčko a jejich chemie už od samého začátku byla tak silná a hrozně jsem se těšila na too, jaký ten jejich příběh bude a to jak on se změnil a vlastně zůstali v lese sami, tak ten celý průběh byl kouzelný a to dobrodružství, co tam zažili, bylo to hezky popsané a rychle jsem se do příběhu začetla.
Vedlejší postavy Reagan a Brett mi byly hrozně nesympatické, jejich chování a to, co se stalo v tom lese a v tom kempu, bylo za hranou i na mě a mysleli jen sami na sebe.
Dále mi nesedl vůbec Zoriin otec a jsem ráda, že to skončilo tak, jak to skončilo a chudák její mama a hlavně Zorie, co vše musela podniknout a s čím vším se vypořádat, ale zvládla too!!
Každopádně všem tuto knihu doporučuji, moc jsem si ji užila i zasmála.
Za mě určitě oddychovka na letní dny i večery a věřím, že i ostatní knížky autorky budou minimálně stejně dobře jako tato!!
První kniha od Sarah J. Maas a také první fantasy, které jsem četla. Upřímně nevím, co na tonto žánru čtenáři mají, ale můžu s klidem říct, že tato kniha se mi líbila.
Neměla jsem velké očekávání, protože nikdy jsem nečetla Fantasy. Byla to moje premiéra a taky jsem nikdy nečetla od této autorky, ale právě pro to, že jsem nevěděla do čeho jdu, jsem si knihu nesmírně užila.
Ze začátku jsem se trápila se stylem psaní, protože kniha je napsaná ER-formou a já mám radši ich-formu, protože se do hlavní postavy lépe dokážu vcítit. Ale po pár kapitolách jsem se na formu zvykla.
Kniha je čtivá a příběh zajímavý. I svět v něm je originální. Hlavní hrdinku jsem si zamilovala, I když jsem nejdřív nevěděla, jak se její jméno čte. Chaol i Dorian během knihy mi přirostli k srdci a hned jsem si myslela, z tam bude zamilovaný trojúhelník a nebo snad ne?!
Netušila jsem, že mě kniha tak pohltí a budu chtít si přečíst další díly ze série. Ale stalo se!
Bavilo mě všechno, co se v knize událo a co se tam stalo. Hodně věcí mě zajímá jako třeba ten král a jeho tajemství a taky, jak se bude vyvíjet příběh.
Kdo máte rádi Fantasy nebo nevíte po jaké první fantasy knize šáhnout, abyste toho nelitovali, tak tady je jedno velké doporučení.
Tak to byla teda jízda. Nevím, kde mám začít, protože tolik pocitů najednou po přečtení knihy jsem už dlouho necítila. Během knihy jsem I několikrát brečela.
I když kniha má kolem 500 stránek, tak se četla snadno a rychle a nemohla jsem přestat číst.
Líbilo se mi, že tak jak skončil první díl, tak přesně začal i ten druhý díl, což bylo prima a hned jsem věděla, jak to dál pokračuje.
Na scéně se poprvé ukazuje ten opravdový Francouz a s ním se setkáváme po celou dobu té knihy. Cecília i zde byla trošku dramatická, ale zase není to úplně nejhorší postava, se kterou jsem se v knize setkala.
První díl byl více o sexuálních hrátkách a erotice, ale zde se už blíže dostáváme k Havranímu bratrstvu a tento díl je více o ději a minulosti. Takže nečekejte, že to bude oddychovka, to opravdu ne.
V první části bylo tolik zvratů, že v jiných knihách ty samé zvraty by byly rozmístěny po celé knize.
Druhá část knihy byla ze začátku nudnějši, protože Cecília se zabývala svými myšlenkami a emocemi, ale bylo to na mě zdlouhavé. Klidně to mohlo být kratší, já bych se nezlobila.
Ale pak se to rozjelo a ZASE mě příběh pohltil. Trošku mě na konci překvapila reakce Tessy, ale jinak jsem ráda, že to skončilo tak jak to skončilo. I když ten epilog byl divný a trošku jsem ho nepochopila, ale tak snad v další knize se to vysvětlí.
Každopádně se v tomto díle vysvětlily všechny věci, které se staly a já jsem spokojená, že nemusím čekat dlouhou dobu na pokračování příběhu, abych se dozvěděla ty nevyřešitelné věci.
Myslím si, že tato kniha se stane letos mojí nejlepší knihou a právem dávám plný počet hvězd. Zaslouží si to!
Poslední díl ze série, na který jsem se strašně moc těšila. Vůbec mě nepřekvapuje, že mě Mona ani tady nezklamala. Wow!!!!
Kniha mě od první stránky vtáhla do děje a nemohla jsem přestat číst. Zase čtivé to bylo. Ze začátku jsem nadávala na otce Jamese a Lýdie. Teda celou kniha jsem nadávala na otce Jamese a Lýdie. Jsem ráda, že to dopadlo dobře. A dostal to, co si zasloužil.
Každopádně se mi líbilo, že se tam objevily pohledy i Grahama, Alistaira, Wrena, Lýdie a Ember. Bylo to zajímavé číst i jejich pohled a celou dobu jsem fandila vztahu Wrena s Ember, přála jsem jim to, ale nechci taky spoilerovat nějaké věci, takže by to takhle stačilo.
Také mě štvalo, že James a Lýdie oslovovali svého otce tato, tati nebo tatínek, ale naštěstí toho tam nebylo tolik a už se tam i vyskytovalo oslovení otec. Protože opravdu Moltimer si nezasloužil hezké oslovování ani od dětí ani od nikoho jiného!!!
Ale ani toto ani nic dalšího (jako hodně slovo používané - ÚDY) neubere na kvalitě knížky!!
A myslím si, že to bylo krásné zakončení příběhu mezi Ruby a Jamesem.
VŠEM DOPORUČUJI TUHLE KNIHY I CELOU SÉRII!!!!!!!!!!
Díky knize nám autorka dala naději, že můžeme všechny překážky v životě zvládnout. Teda její postavy nám daly naději. Proto miluji její knihy a těším se až letos v létě vyjde u nás její další série.
Kniha si právem zaslouží plný počet hvězd.
Čtvrtý díl série Objekty touhy je tu! Těšila jsem se na něj, protože to je víkendová oddychovka. A i v tomhle díle se to znovu potvrdilo.
Ze začátku jsem si musela zase zvyknout na její styl psaní, protože ho má dost odlišný, což ani v tomto případě to není jiné. Ale četlo se to rychle. Hlavní hrdinka Lilith mi ze začátku vůbec nesedla, protože byla až moc hnusná na okolí a hodně sarkastická, ale až moc. Postupem času se to zlepšovalo, ale i přesto jsem ji nezařadila mezi oblíbené knižní postavy. A ani jsem si s ní nevybudovala žádný vztah. A Liam byl prostě Liam. Pro mě nemastný, neslaný. Ale oceňuji, že byl k ní upřímný ve všech ohledech. Respektuji to!
Každopádně v půlce knihy jsem si domyslela zápletku, která se mi i potvrdila, ale stejně jsem si děj moc užila. Ale Celia je pěkná potvora. Na konci se mi líbila samostatná kapitola z pohledu Celii, u které jsem se velmi pobavila.
Nicméně závěr se mi zdál hodně ukvapený až nerealistický, že za měsíc známosti stihnou udělat všechno, co některým trvá pár let nebo aspoň několik měsíců.
Ale stejně po těch všech dílech u mě vyhrává na plné čáře první díl Jeho banán a nevím, jestli se ještě nějaký další díl vyrovná a překoná ten první díl. Nechám se překvapit.
Za mě mohu doporučit, ale nečekejte od toho velký zázrak.
Druhý díl série Láska s Green Valley je TADY!! Opět se tu shledáváme s postavami z prvního dílu Lenou a Ryanem, které jsem počas celé knihu sledovala z povzdálí.
Tento díl je o kamarádech Ryana. Izzy, která je lektorka lyžování a Will, který je místní šerif už tyto dvě postavy jsem si od prvního dílu zamilovala a tato kniha nám je ukázala blíže.
Tento příběh je od friendship to love a někdy to bývá těžký, protože se bojíte, abyste nezkazili to přátelství, co máte.
V této knize poznáváme novou postavu, hollywoodskou hvězdu, která v Green alley točí film. COLE. Takový frajírek, který skrýval jedno tajemství, které později bude vyzrazelo a zrovna te situaci mi bylo Izzy líto a taky Ryana, jelikož to tajemství bylo o něm. A to si fkat nezasloužil po tom, co vše prožil. Ale naštěstí se ukázalo, že Cole není zas až takový podrazák, který nemá žádné svědomí. To si cením.
Kniha se velmi dobře četla a i obsah je zajímavý. Jsem ráda, že to dopadlo dobře. I když v různých pasážích tomu tak nebylo. Nicméně knihu můžu jedině doporučit. Upřímně řečeno mám radši první díl, jelikož Hate to love je pro MOJE!! Ale i toto mělo něco do sebe a těším se na další díly.