Lucyk01 komentáře u knih
Tahle knížka je jedna z mála knížek, které jsem si vybrala k maturitě a před několika dny přečetla. Polovinu knížky jsem přečetla v práci a druhou část dočetla doma. A chci říct, že jsem viděla film s Leonardem DiCapriem a je to dost sporné, co je lepší. Ale můj názor je takový, že v knížce se dozvíte více toho jak to bylo a kdo koho zabil než ve filmu. Jestli jste viděli film, tak pro Vás to bude jednodušší na porozumění než ten kdo knížku čte jako první a potom vidí film. Ale doporučuju ty možnosti oboje a hlavně je to správný výběr k maturitě protože hezky pochopíte děj a snadno se o tom mluví. I když je knížka psaná hodně archaicky (=stará slova jako jest, zpupný atd.), ale stojí za to si ji přečíst.♥️
Tato knížka je jedna z mála české poezie, která mě zaujala. Je trošku těžká na pochopení, ale když ji pořádně rozeberete, tak je to skvělý výběr četby k maturitě. I já sama osobě tuto knížku mám zapsanou k maturitě. Myšlenky a vůbec téma a motiv knihy jsou nepopsatelně krásné. Na poprvé jsem knížku moc nepochopila, ale až jsem si jí přečetla podruhé. Uff...Zamilovala jsem se do jeho slov a veršů ♥️Jeho děj a myšlenky ze života jsou tak úžasné, že je až neuvěřitelné, že někdo dokázal tak krásně vyjádřit děj do veršů ♥️ Všem tuto knihu doporučuju, i když ji nemáte jako povinnou četbu, protože si myslím, že Máj je základ naší poezie, kterou by měli všichni znát ♥️Proto dávám vysoké hodnocení⭐ ve světě poezie.♥️